Експродюсер BioWare вважає, що Baldur’s Gate 3 не вплине на підходи до розробки ігор, бо вона створювалась в «ідеальних» умовах
Марк Дарра, колишній виконавчий продюсер BioWare, висловився про вплив Baldur’s Gate 3 на геймдев. На його думку, інші розробники навряд чи рівнятимуться на RPG Larian, як цього очікують люди за межами індустрії. Проєкт бельгійської студії створювався в умовах «ідеального шторму». А деякі рішення, реалізовані в Baldur’s Gate 3, можуть і не пробачити іншому проєкту.
Дарра поділився думками в новому відео на власному YouTube-каналі. Він заявив, що високі продажі не дорівнюють впливу, і це стосується гри Larian.
«Baldur’s Gate 3 дійсно змінила ландшафт, з погляду того, хто був зацікавлений у RPG. Вона значно розширила жанровий простір, і це чудово. Але я думаю, що її вплив на те, як насправді розробляються ігри, буде більш приглушеним, ніж очікують люди, які не пов’язані з індустрією відеоігор», — сказав Дарра.
На думку експродюсера, повторити шлях Larian буде складно. Тому що у випадку з BG3 було багато нюансів, які допомогли проєкту стати популярним. Один з них — це всесвіт D&D.
«У випадку з Baldur’s Gate 3 це виглядає як ідеальний шторм факторів, які поєднуються разом, щоб змусити цю гру працювати. Деякі з них є зовнішніми факторами, які не може повторити інша студія. [Baldur’s Gate 3] здатна робити речі, які, принаймні з боку [розробників], здаються їм такими, що не можуть зійти з рук», — продовжив Дарра.
В останньому реченні він послався на відсутність озвучення головного героя та «спрощену» кінематографію. За словами експродюсера, розробники ніколи не знають, які рішення аудиторія зможе пробачати. А в Baldur’s Gate 3 є речі, які «не є чимось таким, що було б дозволено багатьом іншим іграм».
«Тому я не думаю, що вона матиме той вплив, який можна було б очікувати від гри, яка так добре продається», — підсумував Дарра.
Нагадаємо, раніше ми писали як гендиректор Larian Свен Вінке висміяв думки про смерть сюжетних ігор. Він вважає, що такі проєкти нікуди не дінуться, якщо підтримуватимуть певний рівень якості.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів