В українську гру New Arc Line додали українську та російську мови. Росіяни цьому дуже зраділи

New Arc Line — це cRPG від української студії Dreamate. Нещодавно розробники реалізували в проєкті нові текстові переклади. До англійської мови додалися українська, китайська та російська. Наявність останньої дуже сподобалася гравцям з рф. Вони написали багато радісних коментарів з вдячністю до розробників.

«Дозвольте представити вам перший пакет локалізацій світів нової серії Arc Line! У цьому першому пакеті ми локалізували гру українською, російською та спрощеною китайською мовами. Наразі ми працюємо над іншим обіцяним перекладом, а саме німецькою мовою, і зможемо випустити його протягом найближчих місяців. Французька та іспанська мови заплановані до повного запуску. Ми розглядаємо можливості зробити їх раніше, але поки що не можемо цього обіцяти», — сказано в публікації Dreamate на офіційній сторінці New Arc Line в Steam.

Розробники також реалізували декілька технічних виправлень. А на честь реалізації нових перекладів проєкт почали продавати зі знижкою 15%.

Найбільше наявності локалізації зраділи саме росіяни. Вони прийшли в коментарі, щоб висловити свою вдячність Dreamate. Дехто додавав до тексту прапор рф. Приклади окремих коментарів можна побачити на скриншотах нижче.

Нагадаємо, раніше ми публікували розслідування про Dreamate та їхній проєкт New Arc Line. Гру видає Fulqrum Publishing, яка хоч і належить Tencent, але серед її складу є чимало росіян.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Скоріше за все, це через тиск з боку видавця

Пішли за прикладом Сталкера, який також має російську локалізацію

має російську локалізацію

дійсно має? офіційну?

Так, тому мені не зрозуміло, чого цю тему продовжують обсмоктувати. Сталкер таким чином дає зелено світло ось таким студіям, як зазначено у цій статті. І у Сталкера у відгуках також вистачає подібних прапорів із вдячністю за російську мову

а коли вона була додана?
бо бачу що дійсно є.
просто я пригадую меми як рос стрімери грали в гру і жалілися що такого в грі нема.

Отож, я тому і здивувався.

На релізі була. Жалілися, що немає тільки рос озвучки.

Не було озвучки. Текстова локалізація з релізу.

Подивився на стімі. Справді є!
Я й забув про це.

та де ж вона українська студія, що спонсується китайцями, у складі якої багато росіян.
не здивуюсь якщо ці росіяни ще й з росії працюють і платять там податки.

якщо буде гра в котрій нагадують росіянам про те хто вони — окупанти та купа інших речей — то чому б і не продавати таку гру в росії.

але спонсування китайцями навряд таке дозволяє.

коротше купувати я таку українську гру не буду.

А в Dreamate багато росіян? Чи ви про видавця?

виходячи з цього топіку — чимало. кількість я вам не скажу. хоча мова і не про Dreamate, але довіри в мене від цього не прибавляється

Нагадаємо, раніше ми публікували розслідування про Dreamate та їхній проєкт New Arc Line. Гру видає Fulqrum Publishing, яка хоч і належить Tencent, але серед її складу є чимало росіян.

ага, справедливо.
як і працювати на такого видавця, також справедливо мабуть

Я такого не казав) Просто уточнив сам факт, гру якраз через видавця купувати не збираюся.

Підписатись на коментарі