Геймдев через ліжко? Мій прикрий досвід для застереження інших

«У геймдев- через ліжко!» — здається, саме так вирішив один «гуру» геймдеву, запрошуючи студенток на «додаткове заняття» у школу 3D графіки, де він викладає, та пишучи їм повідомлення з проханням прислати нюдси.

Прошу прочитати стислий опис мого досвіду у відгуках на школу та відреагувати, поділившись цією історію з іншими:

jobs.dou.ua/...​ompanies/artclub/reviews

maps.app.goo.gl/...​agPMi1Mk9H4XEYEZ9?g_st=ic

Дуже важливо, щоб ви написали мені у разі, якщо ви є свідком подібної ситуації!

Всім дякую!

UPD 24.04: побачила на аккаунті школи дивну річ- хтось з веріфікованої сторінки DOU під моїм імʼям❗️ставе лайки на позитивні коментарі. Поглянула на url сторінки- побачила імʼя власника школи (який, до речі, досі не звʼязався зі мною). Посилання:

dou.ua/users/vadym-popenko

UPD: дякую модераторам DOU, що швидко перевірили посилання та повернули його імʼя в профіль!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Спочатку погодились, а тепер претензії, вибачте але це якась фігня.

Ви сміливо вчинили що розказали все як було. Скоріше за все таким чином ви зберегли психіку майбутніх недосвідчених студенток.

Я просто помираю від крінжі

Займались блядством без зобов’язань пару раз в місяць, потім виявилось, що він блядством займався трошки більше.
І чомусь зараз його повинні почать засуджувати))

Дякую, що поділились цією ситуацією та вберегли інших жінок.

269 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Я просто помираю від крінжі

Займались блядством без зобов’язань пару раз в місяць, потім виявилось, що він блядством займався трошки більше.
І чомусь зараз його повинні почать засуджувати))

Тебе б самого закрити в такій аудиторії. Не з тиндітної жінкою, а з волохатим, смердючим злочинцем після зони відкинутим. Цікаво було послухати про який крінж ти верещав би після такого досвіду.

Абсолютно не здивований. Стан українського суспільства в цілому і українського геймдеву якими вони є. Гидота. Шукайте дистанційну роботу або стажування в Західній Європі, Японії або Австралії. І тримайтесь подалі від такої «освіти» і «роботи».

Позволю себе несколько цитат из Википедии (да, я знаю, неавторитетный источник)
---
Элои́за (около 1100 — 16 мая 1164) — возлюбленная, тайная супруга и ученица Пьера Абеляра, фигурирующая в «Истории моих бедствий». Выдающаяся женщина своего времени: читала философские книги, знала латинский, греческий и древнееврейский языки.
...
Абеляр был всеми признанный глава диалектиков и ясностью и красотой своего изложения превзошёл прочих учителей Парижа, тогдашнего средоточия философии и богословия. В то время в Париже жила 17-летняя племянница каноника Фульбера Элоиза, славившаяся красотой, умом и познаниями. Абеляр воспылал страстью к Элоизе, ответившей ему полной взаимностью.
---
Пьер Абеляр познакомился с Элоизой и вошёл в дом Фульбера, предложив ему закончить научное образование девушки за ничтожную плату.
---
Они занимались ивритом и греческим языками, этическими и теологическими вопросами, а также диалектикой. Узнав о романе между ними, Фульбер прекратил свидания влюблённых. Тогда Абеляр ночью, в отсутствие каноника, похитил Элоизу и отправил её, переодетую монахиней, в Бретань, к своей сестре. Здесь она родила сына, которого назвала Астролябием. Она долго отказывалась вступить в брак с Абеляром; в её письмах ясно высказывается мысль, что философу нельзя связывать себя семейными узами. Вступив в брак, по её словам, Абеляр не мог бы сохранить своего положения в школе, читать богословие и достигнуть высших ступеней церковной иерархии.
---
Абеляр умер 21 апреля 1142 года. Его прах был перевезен в Параклет. Элоиза, скончавшаяся 16 мая 1163 года, в том же возрасте, что и Абеляр, была погребена с ним в одной могиле. Ныне их останки покоятся в Париже на кладбище Пер-Лашез.
---
Образы Абеляра и Элоизы, любовь которых оказалась сильнее разлуки и пострига, не раз привлекали писателей и поэтов
---

А теперь заводите вашу волынку про харрасмент...

Девятсот лет назад даже намёка не было на современную мораль, равноправие и социальное равенство. Это настолько толсто и зелено, что позавидуют даже древнейшие африканские баобабы в сезон дождей.

Да, только стихи пишут и фильмы снимают — сейчас.

Тогда зачем ограничиваться последним тысячелетием нашей истории?
Обратим свои взоры на наших предков — обезьян. Нормализуем в своём обществе промискуитет и инфантицид, будем друг у друга гнид выбирать и швырять друг в друга каллом. Уж тогда стихи и фильмы попрут, ого-го!!!

Я здесь вижу личную претензию к мужчине. Все эти «на работе нельзя» , «непрофессионально» «почитайте о хорассменте» — это все вообще к теме не относится )) Люди очень часто и становятся парами познакомившись именно на работе. История не новая — познакомились на рабочей основе, симпатия — отношения (ну во всяком случае девушка-автор так думала) А чел — оказался любителем приключений на стороне, так как уже имел семью. Не ново абсолютно. Но и конечно же непорядочно. И я лично понимаю и возмущение и обиду девушки. Но это личные обиды на конкретного человека.Но вот предъявлять претензии ко всей школе я считаю тут совершенно лишнее. И тем более слоган " в геймдев через постель" тоже неуместен, так как девушке, как я понял с ее же слов, никто должность не обещал. Ей просто понравился человек. А школа сюда «приклеена» лишь для того, чтобы принести максимальный «урон » противнику) а тоесть преподавателю-обманщику. Но, надо отдать должное, полностью бельем автор не светит и имён не публикует. Так что интрига продолжает держаться на уровне ) В любом случае мой посыл девушке автору — это жизнь. Люди так делают (и еще и не так..). Потому взрослая девочка будь внимательна и следи за температурой химических процессов внутри по возможности. В этом мире все друг другом пользуются в том или ином смысле. Выставление личного на общее обозрение — конечно же твое дело. Твой опыт, твои уроки. Вот один из уроков ты прошла)

Люди очень часто и становятся парами познакомившись именно на работе. История не новая — познакомились на рабочей основе

jobs.dou.ua/...​es/artclub/reviews/#74773

На початку мого навчання, один з викладачів, отримавши від мене повідомлення з питанням стосовно навчання, запропонував приїхати до школи раніше перед заняттям, щоб його обговорити. Я приїхала в назначений час, зайшла до нього в кабінет, який він відразу закрив на ключ та вимкнув світло. Я спитала для чого це, він відповів, що йому так комфортніше.

Ага, типичная рабочая ситуация.

То, что вы описываете (познакомились на работе, полюбили. и т.п.), можно делать без конфликта интересов, но очень сложно, и все ведет к серьезным негативным последствиям, если что-то где-то пойдет немного не так.

В случае преподаватель/студент это без конфликта интеерсов и этически сделать практически невозможно, поэтому считается серьезным зашкваром.

Дуже характерно, що «всё не так однозначные» дописи формулюються собачою мовою.
«Лучше просраться и опоздать, чем прибежать вовремя и обосраться».

Что характерно — такие индивиды как ты , в лицо такое в жизни не скажут ) Ты продолжай повышать свою самооценку через оскорбления. Видимо тебе это жизненно необходимо.

Каждому балбесу в глаза заглядывать — это не очень продуктивная деятельность.
Мне есть чем себя занять помимо подобных глупостей.

Тебе некогда заглядывать в лица ведь ты занят важным делом — повышаешь свою самооценку строча оскорбления в инетах.. все что тебе остаётся из доступного )

Дикарский язык обуславливает дикарское окружение, дикарское окружение обуславливает дикарскую самоидентификацию. Вот и вся суть моего высказывания. Если ты в нём не видишь ничего кроме попытки оскорбить и задеть тебя лично, не глядя при этом тебе в лицо — оскорбляйся и задевайся, я ничего против не имею.

Залишу для Вас пані ще тут, по за цими, вашими кордонами люди зовсім не в темі що робиться вдома!!!!!! з того моменту коли у Вас там були пригоди склад викладачів змінився в школі декілька разів, хтось служить в ЗСУ, хтось в обороні? а хтось взалі за кордомом! Я знаю особисто що ця школа носиться з військовослужбовцями, дає безкоштовне навчання для них та їх дітей ,тобто якщо в тебе батько військовий ти можеш навчатись в цій школі безкоштовно! Збирають дрони, вкладають власні гроші!!!! БАЧИЛИ ВИ ЩЕ ТАКУ ШКОЛУ пані Anastasia Dzuba? Якщо ви сидите за кордоном і не працюєте, (впевнена що саме так, бо писати на всіх платформах одне і теж тож скільки часу потрібно мати....) то не заважайте школі робити свою роботу, та допомогати країні. Ваша білизна особиста не цікавить тут нікого! ПРИЧОМУ ТУТ ШКОЛА???? вас не вчили що згоджуватись на все що вам пропонують не варто? для таких речей це не місце.

Я вам вже відповіла в фейсбуці, навіщо ви одне й теж всюди пишете🥴
Вам продублювати мою відповідь? Окєй

Jane Melnychenko в мене небагато часу займає один той самий текст на різних платформах опублікувати.
А у вас спостерігати за оновленнями моїх публікацій та коментувати кожний не сильно багато часу потребує?

Ну окєй. Якщо він навчає дітей військових — то йому можна дозволити собі таку поведінку з жінками, ви це хочете сказати?

Хоча я і розумію, що мої відповіді вам не потрібні 😊вам потрібно наспамити негативу та захистити школу.

Я знаю особисто що ця школа носиться з військовослужбовцями, дає безкоштовне навчання для них та їх дітей ,тобто якщо в тебе батько військовий ти можеш навчатись в цій школі безкоштовно! Збирають дрони, вкладають власні гроші!!!! БАЧИЛИ ВИ ЩЕ ТАКУ ШКОЛУ пані Anastasia Dzuba?

Сидит старый шотландец в пабе, сидит, пивко потягивает, трубку курит.
Сидел, сидел и говорит: — Вот эту мельницу, построил я сам, ОДИН(!)...
собрал камней, намесил раствор и построил... но почему-то никто не
называет меня Макфларен-строитель мельниц.
Посидел, отхлебнул пива, затянулся.
— Вот этот сад, в котором сейчас самые большие урожаи фруктов и ягод,
посадил я сам, ОДИН(!)... все радуются и собирают плоды. Но почему-то
никто не называет меня Макфларен-садовник.
— Вот этот мост, построил я сам, ОДИН(!), спилил деревья, ошкурил и
сделал мост, теперь по нему ездят машины, ходят люди. Но почему-то никто
не называет меня Макфларен-строитель мостов.
— Но стоило один раз ..........

дякую що поділились! це дуже сміливо про таке розповісти

Сорян, я давно не был в Украине, это не считается зашкваром — «снимать» себе девушек в школе и заниматься с ними сексом прямо в том же здании?

Обычно работу и личные отношения разделяют — на работе работают и делают то, за что платят. Если ты преподаватель — люди, которые к тебе приходят, приходят за знаниями, это клиенты, а не средство удовлетворения сексуальных похотей. Если ты разработчик, то люди, котоыре приходят на работу, тоже приходят туда работать, а не для того, чтоб быть средством удовлетвоерния чужих сексульных похотей.

Надо иметь каплю уважения к себе как к профессионалу, и каплю морального облика.

Хочешь найти девушку/парня и замутить, идешь за пределы места работы (в парк, бар, клуб, и т.п.) и там мутишь.

Некоторые коментаторы — чуваки, вы демонстрируете серьезную моральную деградацию, это не уровень «интеллектуальной элиты нации», это уровень малообразованного ************, которое каким-то образом добралось до компьютера. Во всех бодишопах есть harassment prevention training, попросите, чтоб вам еще раз курс прочитали и внимательно слушайте, там дело говорят.

Повністю погоджуюся з тим що Ви написали. Та хоча стосунки на роботі з клієнтками можна вважати аморальними, подружня зрада по рівню аморальності значно аморальніша ніж стосунки з клієнтками на роботі, особливо якщо в подружжя є спільні діти, як у випадку чоловіка, про якого написала авторка статті.
Так от, якщо уже чоловік, про якого написала авторка статті, дійшов до того рівня аморальності що зраджує своїй дружині, з якою має спільних дітей, обирати партнерок для подружньої зради саме на роботі, а не в парку, барі, чи клубі більш практично саме з тієї точки зору що Ви написали, оскільки на роботу зазвичай ходять працювати, тому в його дружини це викличе менше підозр, ніж якби він після роботи замість того щоб прийти додому й погуляти ввечері зі своїми дітьми пішов до клубу знайомитися з жінками.
Можливо навіть, що чоловік, про якого писала авторка, має основну роботу на якій отримує більшу заробітну плату ніж на курсах і на якій партнерок не шукає, а викладачем на курси влаштувався не заради додаткового прибутку, а якраз для того, щоб постійно знаходити нових партнерок, при цьому мотивуючи дружині свою відсутність вдома необхідністю додаткового заробітку.

Здравствуй Белое Пальто!
Я мог бы много написать про многовековую традицию внебрачных связей, Абеляра и Элоизу, Эммануэля и Бриджит Макрон, Оральный кабинет и череду громких дел американских школьных учительниц имевших секс учениками.

Но на самом деле все проще. Секс — дорога с двусторонним движением. И не только преподаватель приходит туда на работу. Но и студентка приходит туда на учебу. И строго говоря не должна крутить шашни даже с сокурсниками и ходить к ним домой для совместной работы над домашним заданием.
Более того, если мы уже заговорили о морали и порядочности, то для приличной девы негоже даже случайно засветить на людях фрагмент нижнего белья. А тут нам вываливают всю постель оптом.
Вобщем, как говорилось в старом анекдоте:
— Папа, меня опять изнасиловали.
— Пойди съешь лимон.

Здравствуй Белое Пальто!

Здравствуй. Больше 15 лет карьеры в корпоративной среде, было очень много ситуаций, когда я был или ментором (от меня напрямую зависел успех проекта интернов), и во многих я был тем, кто примет решеие, будет человек нанят или нет в конце стажировки. И бесчисленное кол-во ситуаций, когда от меня нужна была помощь по проекту и я мог решить, помочь, не помочь, или помочь с каким-то условиями.

Никогда я не ставил условием, что какие-то личные «одолжения» будут влиять на мои решения и никогда не пытался подкатывать или мутить с кем-то, на кого у меня есть влияние, связанное с моей должностью или опытом. Включая те случаи, когда мне нравился человек, с которым в другой обстановке я был бы не против «замутить».

Я мог бы много написать

Не нужно много писать, нужно читать.

Открываем и читаем:

jobs.dou.ua/...​es/artclub/reviews/#74773

На початку мого навчання, один з викладачів, отримавши від мене повідомлення з питанням стосовно навчання, запропонував приїхати до школи раніше перед заняттям, щоб його обговорити. Я приїхала в назначений час, зайшла до нього в кабінет, який він відразу закрив на ключ та вимкнув світло. Я спитала для чого це, він відповів, що йому так комфортніше.

Смотри, ты условный преподаватель. У тебя, вероятно, есть какой-то авторитет, тебе заплатили деньги за то, чтоб ты дал знание людям, которые в этом знании нуждается.

Пишет студентка сообщение по поводу обучения. Ты имеешь информацию/знание, которая нужна студентке. Тебе заплатили за то, чтоб ты эту информацию дал. Она просит информацию. Вместо того, чтоб ее дать, ты держишь эту информацию при себе «в заложниках» и требуешь выкуп — вот приедь ко мне персонально и мы посидим в комнате с выключеным светом и поговорим о твоих вопросах.

У тебя просят информацию — дай ее и иди занимайся своими делами. Не хочет давать — говори сорян, но не могу ответить, это не входит в список услуг, которые оплачены, и нет времени.

Сильно понравилась студентка — сорян, жди пока курсы закончатся, или увольняйся, чтоб можно было без конфликтов интересов строить «неуставные» отношения. А еще лучше просто прими факт, что вот конкретно с этой девушкой мутить не получится.

И строго говоря не должна крутить шашни даже с сокурсниками и ходить к ним домой для совместной работы над домашним заданием.

Ситуация с сокурсниками немного другая, обычно сокурсники формально друг от друга не зависят, успех одного студента не зависит от другого студента.

А если зависит (если нескольким студентам дали общий проект, по которому все участники получат общую оценку) — то таки да, мутить уже строго противопоказано и нельзя. То, что это происходит — это не какой-то позитивный момент, который как-то оправдывает то, что делает преподаватель.

На початку мого навчання, один з викладачів, отримавши від мене повідомлення з питанням стосовно навчання, запропонував приїхати до школи раніше перед заняттям, щоб його обговорити. Я приїхала в назначений час, зайшла до нього в кабінет, який він відразу закрив на ключ та вимкнув світло. Я спитала для чого це, він відповів, що йому
так комфортніше.

Она не развернулась и не ушла, не подняла крик, не подала заявление в полицию.
Значит всё устраивало, некоторые любят поострее, особенно в юности.

Извини, но для меня это всё выглядит не как жалобы, а как «Дневник куртизанки».

Ты считаешь, это нормально, когда преподаватель в ответ на вопрос студентки по обучению создает ситуацию, в которой нужно или заниматься с ним сексом длительное время или писать заявление в полицию?

Ты считаешь, это нормально, когда преподаватель в ответ на вопрос студентки по обучению создает ситуацию, в которой нужно или заниматься с ним сексом длительное время или писать заявление в полицию?

Ситуации такие ежеминутно создаются.

Вопрос в том, поддерживает ли женщина игру, например ходит на частные консультации в обход официального регламента учебного заведения.

Ничего не происходило в обход официального регламента.
Деньги за курс уплачены, это подкреплено договором. В конце курса аттестат о прохождении.

Приглашать в школу перед занятиями для обсуждения поставленного студентом вопроса в письменной форме- это паттерн. Который, очевидно и к сожалению, был рабочим.

Скажіть, а інші дівчата- чому вони мовчать? Ви тут писали, що вам вже написали дівчата. Їх багато, хто мав таку ситуацію,як ви? Вони бояться, чи яка причина? Тобто, це вже відбувається років 5, я вірно розумію? І викладач — один, чи там ще були викладачі?
Я питаю, бо такі речі приховати важко.
Плюс, я от читаю відгуки студентів і виникає лише одне питання- керівництво мовчить. Студенти після вашого топіку активно пишуть відгуки, але, знову-таки, керівництво мовчить.

Скажіть, а інші дівчата- чому вони мовчать?

Вероятно, потому что не затаили обиды. Интрижкой больше, интрижкой меньше, что плохого, если замуж не собирались?

Коли ти не ображаєшся, то ти не пишеш іншій дівчині, що мала таку ситуацію.Ти взагалі ніяк не реагуєш. Був секс і був.

Скажіть, а інші дівчата- чому вони мовчать? Ви тут писали, що вам вже написали дівчата. Їх багато, хто мав таку ситуацію,як ви? Вони бояться, чи яка причина? Тобто, це вже відбувається років 5, я вірно розумію? І викладач — один, чи там ще були викладачі?

en.wikipedia.org/wiki/Larry_Nassar

From 1996 to 2014, he was the team doctor of the United States women’s national gymnastics team, where he used his position to exploit and sexually assault hundreds of young athletes as part of the largest sexual abuse scandal in sports history.

In 2016, Nassar was arrested and charged with sexually assaulting at least 265 young women and girls[5] under the guise of medical treatment.[6][7] His victims included numerous Olympic and United States women’s national gymnastics team gymnasts.[8]

Це трохи різні речі. В контексті пані Анастасії, атестат / сертифікат і так би вона ( і інші дівчата) отримали, бо це комерційна освіта. Умовно, дівчата могли і не мати секс.зв’язку зі вчителем, все одне, сертифікат би був по закінченню школи.
В цей школі же навчалися і інші студенти, хто не мав стосунків, і всі отримали сертифікати ,чи атестат.

«немного разные», а суть такая же — было 265 жертв напротяжение 18 лет, и все молчали. У многих закончилась спортивная карьера и они от того доктора вообще никак не зависели, но они все равно молчали.

Если все равно непонятно, почитайте некоторые треды в этом топике и подумайте почему у большинства жертв этого «преподавателя» не возникнет желания выходить и обсуждать это в публичном пространстве.

Пане Артеме, я не виправдовую моральні аспекти цього вчителя, але він юридично не порушив нічого; і я розумію, як жінка, що можна по- різному до цього інциденту відноситися.
Але я також бачу багато маніпуляцій, що приводить до думки, що багато чого не сказано, багато чого видається так, як не було ітд.

До речі, яка на вашу думку основна мета цього топіка?

Вы за нитью дискуссии следите?

Я в данный момент говорю не о моральных аспектах.

Вы спрашиваете:

Я питаю, бо такі речі приховати важко.

Вероятно, предполагая, что ситуации могло вообще не быть, или ситуация была, но все остальные участники не считают себя жертвами, или что есть какая-то другая причина почему другие жертвы молчат. Читается, что тот факт, что только одна жертва публично отписалась, а не все — это что-то необычное и ситуация дожна развиться как-то по-другому.

Я привожу пример, где было большое количество жерт сексуального абьюза, напротяжение длительного времени, и так же очень маленькое количество из них об этом заявили (по крайней мере до тех пор пока не начался суд, где больше жерт выступили, но до суда практически никто не заявлял об абьюзе). Что демонстрирует, что тот факт, что большинство жерт не заявляют об этом публично — это патерн, который повторяется во многих кейсах, а не только в этом, и не указывает, на то, что ситуации вообще не было.

Если вам надо более прямой ответ:

Очень важный и сложный вопрос. Есть несколько основных причин, почему жертвы сексуального насилия часто не заявляют о произошедшем:

1. Страх — боятся, что им не поверят, высмеют, осудят или обвинят («сама виновата», «провоцировала»).
2. Чувство вины и стыда — многие жертвы чувствуют на себе ответственность за произошедшее, даже если это совершенно не так.
3. Страх перед обидчиком — особенно если насильник — человек с властью или кто-то из окружения (семья, коллеги, начальство).
4. Недоверие к правоохранительным органам — есть страх, что заявление ничего не даст, дело «замнут», или сам процесс будет травматичным (например, жесткие допросы, необходимость многократно рассказывать детали).
5. Социальное давление — опасение потерять работу, репутацию, семью или поддержку близких.
6. Психологические травмы — сильный стресс, шок, диссоциация могут мешать вообще осознать, что произошло, а тем более сразу действовать.
7. Не всегда сразу осознается факт насилия — особенно если давление было психологическим или если насильник был знакомым человеком.

Хочешь, я ещё расскажу, как поддержать человека, который оказался в такой ситуации?

Пане Артеме, справедливості заради, ви нещодавно приєдналися до цієї дискусії,а не я.Тому, збавте пар.
Мене цікавлять конкретні відповіді по цьому кейсу, а не загалом світова практика.Ви не є учасником конфлікту, як і я, тому, видихайте.
Я була в свій час і мої колеги учасником такої ж ситуації, тому, я і задаю конкретні питання пані Анастасії.

Пане Артеме, я не виправдовую моральні аспекти цього вчителя, але він юридично не порушив нічого; і я розумію, як жінка, що можна по- різному до цього інциденту відноситися.

Смотри, если твой преподаватель тебя приглашает в школу в свой кабинет, закрывает двери и выключает счет, как именно можно к этому инциденту относиться «по-разному»?

Мне просто интересно какой логический процес в голове приведет к выводу, что это именно то, что должно было произойти, это то, что преподаватель должен был сделать, и это то, что должен был бы сделать любой другой преподаватель на его месте

Я коментувала саме момент( уточнюю ситуацію : був секс з вчителем за згодою, навчалася курсу в школі ,отримала сертифікат, пройшов вже час). Одна жінка цей епізод забуде в своєму житті, інша- ні.Саме це я коментувала.

По твоєму кейсу :
Я просто вийду з кабінету спокійно, бо ситуацію вважатиме дивною.

преподаватель тебя приглашает в школу в свой кабинет, закрывает двери

Странно да? Преподаватель тушит свет рэндомной девице рискуя нарваться на скандал, а может и статью.
Или может он заведомо знал, что «консультация» это только повод?

Опираться сейчас на штатовские источники — очень скользкое дело, чтобы не быть грубым.
Про врача не знаю, а вот как нагадили Харви Вайнштнейну актриски, которые купили карьеру через постель мы все видели. При том, что Вайнштайн создал действительно хорошее кино, а смазливых мордашек таких на любой панели лопатой греби.

Так, рівень тих чоловіків які пишуть про те що дівчина сама знала на що йшла і те що вона маніпулює бо его виросло це свідчить про загальну кризу поваги до людей. Обʼєктивізації та зневаги і якби я брала когось на роботу або я шукала б для себе партнера із бізнесу з такими людьми я б не перетинала доріг. Кожна людина може помилитись і несе за це відповідальність але дійсно треба настільки себе не поважати щоб вдовольнити свої потреби на роботі із людьми котрі від тебе залежні. Відповіді на такі повідомлення це зріз цінностей. І людина не винна що вона несе якусь дичину бо на цій дичині базується іі світосприйняття де жінку використовують як секс-інструмент а потім її ж і засуджують....Я нікого не засуджую але коли я чую такі репліки про жінок я розумію, що суспільство дуже жорстоке до жінок.

з приводу вашого оновлення....ну не знаю, така собі самореклама, сумнівна... може Ви не вмієте користуватисынтернетом а фотошопом вмієте))) якщо Вам потрібно звязатись з людиною то просто зайдіть на сторінку в соц мережі, там є контакти, якщо що, може Ви все ще не знаєте що є в інтернеті і така інформація, та звяжіться вже хоть з кимось бо я не розумію що Ви вже хочете, як повязане ваше особисте життя і навчання студентів в цій школі. ВАШ ШЛЯХ ЧЕРЕЗ ЛІЖКО, ДЯКУЮ, ВСІ ВЖЕ ПРОЧИТАЛИ) насправді особисто я Вас не осуджую бо це ВАШЕ ОСОБИСТЕ, ЯКОМУ, В ДОПИСІ ДО ШКОЛИ ВЗАГАЛІ НЕ МІСЦЕ)
в слідуючий раз будьте розумнішою вибираючи шлях до успіху, якщо саме такий шлях як ваш, викликає приниження. Ми робимо рішення кожного разу коли стоїть перед нами вибір))))))
Ви подумаєте що я не справедлива і зла... так, можливо, сумно, мені не пропонували....)))))

Ну якщо то Фотошоп, то мабуть главред DOU мені не відписував би про те, що видалив фото з тієї сторінки та повернув імʼя що було раніше.
Бувайте 👋

мій допис до Вашого пані на фейсбуці), залишу ще тут)))
Ну не знаю, мені нічого не пропонували на жаль)))))
Я скажу так, кожна жінка досягає те що хоче! І тут всі згодяться, а от що ти вирішила, яким шляхом піти це твоє особисте. Якщо «ти з грязі та в князі» ( нівякому випадку цей вираз направлений не до вас, так говорять в народі) за 3 хвилини хочеш то мабуть і можна і це питання не до школи! В нас час можна погуглити про людину, знайти в соц мережі, там люди викладають фото не тільки сімейного стану, дітей, друзів а навіть їжу))))) тобто, ми ж не в 5 віці живемо. Якщо ти хотіла стати відомою, ура в тебе вийшло!!! Всі тебе погуглили))) в тебе хороші роботи скажу я! Це мабуть тобі той самий негідник який домагався тебе, допоміг. Та і дивно це все, змусити тебе можуть максимум один раз, ти потрапила не туди та не в той час, а от довгий час бути у стосунках і нічого не знати про людину ну це максимально дивно, мабуть так робить або максимально не далека людина або дуже хитра, яка поставила собі цілі «досягти за будь-яку ціну».
Я нормально відношусь до людей які «просять» допомогу у інших, я не розумію навіщо потім очорнювати людей, ти ж сама так прийняла рішення. Я б звернулась в поліцію, поліція шукає навіть не відомих людей а в тебе виходить було купа інформації про цю людину, місце роботи, імʼя...

Дякую, пані, я бачила ваш коментар на фейсбуці і бажання відповідати на те, що створено вашою уявою, в мене не знайшлось :)

Прошу звернути увагу на апдейт моєї публікації!

Дякую, що написали. Заблокували користувача, повернули його ім’я в профіль і видалили чуже фото з профілю.

Ага, бачу, дякую.
Якийсь цирк 🥴

Це неймовірно сміливий і відчайдушний вчинок. Тримайся.

Дякую за Вашу історію, але краще вказати ПІП особи яка Вам викладала, бо ця особа може перейти працювати до іншої школи.
Або зроблять ребрендинг. :)

Це портрет українського суспільства, а не окремої особи.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

По-перше, про які домовленості ви пишете? Ні про які «бонуси за інтим» речі не було, це ваші домисли.
Я і пишу це без конкретики, я вказала, що є такий вчитель -нехай у школі з ним розбираються та далі йде своїм шляхом.

То чому ви не звернулись до керівника цієї компанії з своєю історією та фактами ? Що ви бажаєте на форумі отримати ? Персонально я засуджую ваші дії. Якщо це були невдалі стосунки, тим паче. Ви просто свою брудну білизну виставили на огляд. Ви не вказали прізвище вчителя, доречі.

Я написала відгук школі, на нього ніяк не реагують- пишуть, що це приватне життя вчителя. Тому перенесла той самий відгук сюди.

Ви персонально спілкувались з директором/керуючими партнерами ? З деталями та прізвищами ? Якщо ні — ви просто привертаєте до себе увагу.

Я не знаю, хто саме відповідає від імені школи. Але про ситуацію я дала знати. Якщо ви вважаєте, що не надати зворотній звʼязок у такій ситуації- то є норма, ну ок, в нас з вами різні норми.

Я кажу ви персонально спілкувались із директором школи? Якщо ви реально щось хочете змінити.

стосовно ситуації
1. пруфів немає
2. історії 5 років
3. із ваших же слів — все було по згоді

Соррі але виглядає як замовлення конкуррентів.

Можливо це замовлення конкурентів та брудний анти-піар

Ситуація зрозуміла. Незрозуміло лише що студентки отримували. Добрі оцінки за проходження курсу? Обіцянки подальшого працевлаштування? Ще щось?

Незрозуміло лише що студентки отримували.

як мінімум отримували те на що погоджувались

Я, з одного боку, дуже співчуваю дівчині у цій ситуації.

Якщо були факти: шантажу, примусу, погроз — це явно кримінал і думати нічого.

Але якщо була ситуація типу «додаткове заняття за нюдси», або «безкоштовний курс за секс», і дівчина добровільно на це погодилася — то я не розумію проблему.

Як інформування — прекрасно, не всім дівчатам таке приємно, і багато з них хотіли б знати про можливість такої ситуації заздалегідь.

Але коли доросла людина погоджується, добровільно, без примусу, на певні дії, то вона автоматично бере відповідальність за наслідки. Ну хіба ні?

Добрий день. Курси були сплачені. Не було взагалі ніяких розмов типу «я тобі допомагаю, ти зі мною спиш».
Все було дуже просто- людина дуже цікавилась моїм життям, моїми проблемами та почуттями. Я почала довіряти йому, бо на той час я тільки переїхала до Києва з іншого міста і друзів в мене не було, тому отримати від когось підтримку для мене було важливо.
А потім це обернулось ось так, як в описі.

А підкажи, будь ласка, ти кажеш, що тобі на той час було 19 років. Ти десь навчалася ще? Чи тільки ці платні курси?

Так, я навчалась в університеті тоді

Як ти думаєш, він не буде тебе шантажувати чз твої приватні фото, коли побачить цей топік і твій відгук?
І інші дівчата — така ж схема була з його боку?

У інших дівчат також був чи закритий кабінет під виглядом що навчання обговорити треба, чи підкати у повідомленнях.

Як ти думаєш, він не буде тебе шантажувати чз твої приватні фото, коли побачить цей топік і твій відгук?
І інші дівчата — така ж схема була з його боку?

стаття 301 кримінального кодексу, вам посилання дати чи самі знайдете?

Коментарі щодо того що дівчина сама винувата не дуже відповідають дійсності, з однієї сторони так.

Але, не забувайте що викладач і учениця знаходятся в позиції:
авторитет/гуру/поважнаПерсона/батько <-> учениця/недосвідченна/шукаючаЗнаньУАвторитета

Тут просто учениця вже знаходиться в позиції залежності.

Це все одно що той Спартак Суббота який з дівчатами робив те саме на своїх сеансах «психотерапії», чому в нього так добре виходило? Через ту саму причину, що його клієнтки були в залежності від нього і він був безумовним авторитетом в цей момент для них.

Ті чорти хто користуються цим становищем авторитета набагато більше винні чим ті хто знаходились в залежній позиції.

Залежна позиція виникає тоді, коли є ресурс, доступ до якого одна сторона може обмежувати іншій. В подібній ситуації такого ресурсу не видно.

Коментарі щодо того що дівчина сама винувата не дуже відповідають дійсності

дівчина винна лише в тому, що невдалі стосунки аналізує через оптику жертви.

Якщо б це були просто невдалі стосунки (як я думала до того, як про інших студенток дізналась) я б не писала це публічно.
Жінки свідчать мені про подібну поведінку з його боку з 2017 року ( це з тих жінок, які побачили публікацію та мені написали). Це не ок.

А що саме не ок? У нього було багато таких недостосунків — якщо він вміє зваблювати — то що ж, значить має те, що притягує дівчат.

знаходятся в позиції:
авторитет/гуру/поважнаПерсона/батько <-> учениця/недосвідченна

Покажите мне женщину, которая ищет отношений с мужчиной с низким социальным статусом.

А чого з низьким зразу), а з більш-менш рівним собі статусом завжди цікавив. А то виходить всі баби меркантильні і тільки соціальний статус високий їм подавай))

А то виходить всі баби меркантильні і тільки соціальний статус високий їм подавай))

Не статус, але... вагітність та пологи це 4-5 років життя, тому вкладення має бути відповідним. Сама сперма для чоловіка нічого не варта. Звісно що це можуть бути зіпсовані відносини з ідеальною жінкою, тому є і такий фактор, який можна побачити у польовок — після сексу самець стає агресивними до інших самок, окрім коханої.

Якщо вона вступила у відносини вільні, потім виявилось її обманули, а теперь топить компанію де можливо ця людина вже не працює та шкодить їх бізнесу. Я тут не бачу послідовності.

Так представник компанії не вийде в публічну сферу, бо це одразу визнати факт того, що багато років були інтимні стосунки окрім робочих з їх клієнтами.
Тому, ситуація така собі, чорний піар не завжди в мінус, а іноді і в плюс працює на компанію.

Ніяких домовленостей не було, звідки ви це берете , я не розумію.

Якщо не було домовленностей — то і не було зобов’язань. Що тоді порушила ця людина перед вами ?

Я вас не засуджую, можливо, просто не було поруч людини, хто би підказала, що можна написати заяву в поліцію, або просто сказати — мені це не ок. І тікати звідси.
Коли ти- молода, недосвідчена- це завжди спокуса. Бережіть себе, і пам’ятайте, що для адекватних чоловіків ваша відмова- це вже відповідь. І наполягати ніхто не буде.

Дякую вам.
Так, у моєму випадку я знайшла сміливість перервати цей звʼязок, коли було вже дуже пізно. Але і після цього він продовжував писати повідомлення, щоб я приїхала до школи. Я не вказала дуже багато речей в своїй історії, мета зараз — донести загальну історію та попередити людей.

Мені складно сказати, як би я діяла, бо я і дівчатка в свій час відмовилися ( це про іншу контору).Але у вас є сміливість, а мені в той час просто було соромно про це казати.
Думаю, хто захоче, той знайде за вашими посиланнями ім’я та прізвище того чоловіка і буде вже більш обережним.

У всіх така реакція спочатку. Соромно і страшно — бо перший час не впевнена, що не сама собі напридумувала , а потім- що він не перекрутить цю історію, як йому потрібно, якщо її розголосити.
Але зараз я вже зрозуміла, як би він не перекрутив — все одно всі, хто захоче, знайде його та буде обережнішим, як ви і сказали.

донести загальну історію та попередити людей.

Ну... або реклама :-) Ви ж все-таки попали у ґеймдев? А якби цього не сталося, то... ми вже не взнаємо.

І наполягати ніхто не буде.

Це навряд, є інший метод

Да все вона розуміла, просто коли її Его виросло та відчула себе в безпеці — тепер мститься.

Я її не засуджую. Але і того чоловіка теж заставити відповідати за те, що було за згодою, не вийде. Висновок- рухатися далі всім.
Дівчатка можуть завжди відмовитися, це всього лише курси і рандомний чоловік в їх житті. Це треба пам’ятати просто.

Я просто не розумію причому тут бізнес, котрий єдиний в цій історії страждає від ображенки ? Якщо були факти допомгань — у поліцію. Якщо ж це були просто відносни двох людей, то який сенс про це писати ?

Там є ще дівчата, котрі не виходять в публічну сферу.
Можливо, попередити майбутніх студенток- дівчат, що будуть пропонувати секс.
Я не звинувачую дівчат і не засуджую.
Можливо, дівчатам просто зібратися офлайн і якось зустрітися з СЕО і знайти порозуміння.
Я не мстилася ніколи і вже б давно забула того чоловіка.

Пане Владиславе, ви більш оцінюєте з категорії ризиків для бізнесу ітд в уже доволі дорослому віці, а я саме не засуджую її за досвід, що був в неї в 19 років. Бо в 19 років не всі дівчата мають життєвий досвід, розуміння, що є ок, а що -ні. І я писала, що якби хтось був поруч тоді, дав би пораду тощо, можливо, все пішло інакше. Я не схвалюю дій 5-ти річної давнини ( розійшлися і ок, кожен рухається далі- так мало би бути) і не стала б точно топік створювати , да і вже б забула за цей кейс. Але що твориться в голові іншої дівчини- я не в курсі.
Тому, тут треба залишити, як є.

Пане Владиславе, я залишусь при своїй думці. Відповідати не буду, хочете знайти порозуміння в цьому кейсі — це до учасників конфлікту, не до мене. Хочете наказати цю дівчину за наклеп — є суд.Удачі.

дуже зручно брати на себе позицію «чо вона рипається, бач, відчула себе в безпеці. А там репутація фірми на кону»

Фірма має змогу відписатися. Важає то непотрібним? ну так значить не така вже й страшна втрата репутації.

А от оцей пассаж «Его виросло та відчула себе в безпеці — тепер мститься.» дуже показовий.

мені не подобається сам факт дорікання комусь тим, що його дії базуються на відчутті безпеки.
І показово те, що цей аргумент використовується, бо цим признається те, що в нормі відчуття безпеки не має бути.
тут я перебільшую для більшого ефекту

до такої поведінки треба звикати, якщо ви сео компанії, котрий «зустрічає» своїх співробітниць.

Тобто підтримка означає схвалення

а шеймінг авторки означає схвалення поведінки викладача-маніпулятора.

Сюрпрайз-сюрпрайз — отношения между мужчиной и женщиной процентов на 90% состоят из манипуляций.

тому що
«Аж поки в 2022 році не дізналась, що подібні стосунки чи спроби їх створити в цього викладача були чи є майже зі всіма моїми знайомими, хто в нього навчався»

є якась невловима межа між «шукати жінку» і «масово грати своїх студенток».
Для пошуку жінок треба використовувати тіндер, а не класний журнал.

звідки така агресія? зуби не скриплять?

доречі вас теж не дуже то запрошували шеймити топікстартера. Пише що вважає за потрібне.

Кто сказав що є щось що можно чи щось не можна

адміністративний кодекс, карний кодекс, нормативно-правові документи і внутрішні правила різних організацій.

А вам хіба не розказувала вчителька в школі, що є речі, кякі робити не можна? нє?

Читаю тебя и удивляюсь. Такое впечатление, что пишет не взрослый мужик, а обиженная на весь мир юная феминистка.

от якось геть пофіг на думку людини з середньовічними поглядами на суспільство. Перевір краще щоб обслуга тобі сапоги начистила і парускі с табой гаваріла. Мужик ти наш взрослий.

людини з середньовічними поглядами на суспільство

Для полноты картины выдайте ещё порцию хейта в сторону мерзких существ писяющих стоя,
Олександра.

що за «пісяющих», що за сюсюкання. ти мужик чи баба якась? «сцяти», б***ь!
якою мовою обслуга чай в постєль подавала сьогодні?

Більшість робіт із галереї школи — в особистому портфоліо автора топіка.
І навіть стиль сайтів схожий.
Яке «випадкове» співпадіння! :)

Так- я написала в тексті, що закінчила майже всі курси в школі. Це мої роботи.
В чому ваше питання? Перечитайте мою історію будь ласка, там вказано, що в мене не було претензій аж поки я не дізналась про масштаби. До цього я думала ( як в всі інші жінки) , що то що сталось — моя неосвіченість та моя помилка, яку хочеться забути. Коли дізналась про масштаби — то вже зрозуміло, що то не моя помилка, а професійне на*балово студенток.

Це мої роботи.
В чому ваше питання?

В тому, що на презентаціях ви — кофаундер цієї школи? )

Окєй, дякую, що подарували мені ранкову посмішку:) піду покажу друзям цей коментар, посміємось разом

Доволі дивно, дівчина зі своєї волі робить 3D модель Зіл Синя Птиця, а не фею там чи ельфиню робить, або Бонсай там якись чи Сакуру. Не ну якщо ціляспримовано йти куди небудь у Wargaming наприклад чи якийсь небудь Eagle Dynamics то можливо, там кажуть квітники серед 3D артистів, і усі танки та кораблі із літаками малють дівчата.
Цікаво ви в курсі що це за машина взагалі і для чого ?
Саме харасменту, це не стосується — це неприйнятно так чи інакеше.

Знаю, звісно. Я завжди вибирала техніку з історією, воно так цікавіше працюється.
А загалом, поки рефи шукаєш з усіх ракурсів та інфу по розмірах — хочеш-не хочеш, все одно дізнаєшся інфу обʼєкту :)

— И сколько же я по-вашему стою?
— Сто фунтов, Ваше Величество.
— Так дешево?
— Вот видите, Вы уже торгуетесь...

Понимаете, если вопросы об интиме ставятся и обсуждаются, то это вопрос цены, а не принципа.

Подібний коментар міг написати тільки чоловік:)
Ні в кого на чолі не написано, які в нього насправді помисли.

А якщо такі питання не ставити і не обговорювати, людині це тільки на руку. Всі мовчать? Тож можна продовжувати?!

Ну уж ні, дякуємо

Хм. А чому ви не звернулись до СЕО цією компанії в персональній бесіді з доказами та фактами, а прийшли на форум з людьми сперичатись ? Я не бачу у вас бажання цю ситуацію вирішити. Я бачу бажання отримати підтримку бо в глибині душі ви вважаєте саме себе винною за це. Такі пости шкодять не людям, а бізнесу в цілому.

На мій відгук школа не відреагувала.

Подібний коментар міг написати тільки чоловік:)

А вы сексистка милочка.

Це не сексизм, це , нажаль, статистика

Ну ви несправедливі. Незадтість розгледіти суть проблеми і бажання когось звинуватити не залежить від статі. Стопудіво прямо зараз є читачки, котрі думають «тю сама ж дала, чо вона ще хоче?».
Хоча проблема не в тому добровільно чи ні, а в тому, що людина використовує своє становище задля отримання благ.
Саме тому в багатьох країнах існує пряма заборона на відносини між начальником і підлеглим, вчителем і учнем ітд.

Так, не буду себе вигороджувати, про чоловіків- то на емоціях
Дякую за ваш коментар!

А в чем проблема? Их разве мама не учила не снимать трусы перед каждым встречным-поперечным?

Ну да, интим за материальные блага это как раз по этому ведомству.

А козла того мама з папою чомусь учили? А ну да — то ж мущщіна, йому весь час хочеться і все можна, і він типу не соображає, що до учениць лізти -то не є нормально.

А козла того мама з папою чомусь учили?

А почему козел? Его дело предложить. Ее дело отказаться. Бывает наоборот, но почему-то и в этом случае мужчина остается козлом.

Ні — стосунки викладача і студентки мають бути без «схилення до інтиму» взагалі, і жінок це також стосується. Хай знайомиться з жінками для відносин в іншому місці -там, де немає відносин типу «підлеглий»-«начальник», «вчитель»-«студент». І козліна цей чудово розуміє, що він робить не правильно. І ви розумієте чудоіо , що це не правильно, але ж чоловіча солідарність і все таке.

Ні — стосунки викладача
і студентки

Стары как мир.

«схилення до інтиму»

Ухаживания любого рода именно таковыми и являются. И выбор объекта таких ухаживаний принимать их или отвергнуть.

Хай знайомиться з жінками для відносин в іншому місці -там, де немає відносин типу «підлеглий»-«начальник»

Он ей не начальник и она никак от него не зависит. Выбор замутить со статусным мужчиной или таким же студентом полностью в ее руках.

В нас багато що було «старо як мір», але цей самий світ міняється і норми в ньому теж. Якщо цього героя-коханця викинути з роботи за невідпоідність, він зразу зрозуміє як правильно "ухаживать«і де і як це є сенс робити. «Статусний мужчина»)))), що б тільки не видумають чоловіки, щоб цінності собі набити, коли там її нема.

В нас багато що було «старо як мір», але цей самий світ міняється і норми в ньому теж.

Это в вашем воображении.

Якщо цього героя-коханця викинути з роботи за невідпоідність

Секс со слушательнецей курсов таковым не является.

що б тільки не видумають чоловіки, щоб цінності собі набити, коли там її нема.

Ну так и говорите гордое нет.

Що саме в моїй уяві? Ми живемо за тими самими поняттями що 50 років назад, 100-200 ітд? Так все більше жінок кажуть «ні» на ліві приставання, зараз молодь краще себе цінує), не переживайте. Просто по молодості ще можна попасти під вплив більш досвідченого старшого маніпулятора.

? Ми живемо за тими самими поняттями що 50 років назад,
100-200 ітд?

В отношениях между полами мало что изменилось со времён появления homo sapiens.

Так все більше жінок кажуть «ні» на ліві приставання, зараз молодь краще себе цінує), не переживайте.

Я не переживаю, я пью вино в компании любимой женщины.

)) Ні ну на фізіологічному плані справді нічого не змінилося, а в соціальному плані здається багато що змінилося — як на мою думку.

Зря вы так думаете. Почитайте античных авторов на досуге. Ту же Илиаду или Лисистрату Аристофана.

Не хочу) І так список для читання переповнений — хоча вірю,що античні автори швидше за все збагатили би мене і мій кругозір — але немає жодного бажання їх читати.

Отож. Никто не хочет разрушать свой привычный мирок :)
P.S. Кстати писали древние на пятёрочку. Овидий тоже хорош.

Ну да, я ж прочитаю «Іліаду» і повністю передивлюся свої погляди на взаємовідносини між чоловіками і жінками)

прочитаю «Іліаду» і повністю передивлюся свої погляди

Там даже читать не надо, достаточно знать сюжет.

Краще Одісею, там це стало формальним приводом до війни.

Якої війни? Про Троянську війну йдеться саме в Іліаді, в Одіссеї йдеться про повернення Одіссея з Трої до Ітаки.

Та це розводка, для тих хто якось попустив 5 клас школи :)

Ну тобто сенс буття — дебажити код у Visual Studio доки вперед ногами не винесуть ? Тоді логічне питання — щоби що ? На Брайтоні більше заробили, а тут із колективу не вигнали — бо для печерної людини, особливо жінок які займаються збирательством вигнання з колективу — це гарантована смерть ?
Між іншим в грецьких полісах так само вигнання було формою страти.

а в соціальному плані здається багато що змінилося

Алгоритми поведінки ті самі, емоції ті самі. Соціальне це просто зовнішні умови. Вони постійно змінюються, більше того, навіть зараз у таурегів одне, у європейців інше, ...

Як раз на фізіологічному плані змінилося більше. По перше засоби планування сім’ї з високою ефективністю. Також медіа, іграшки, ...

Ну на думку послідовників Зігмунда Фройда та Карла Юнга, з печерних часів не змінилось нічого взагалі. Саме тому психіка робить те що і робила дуже багато років тому, коли це було важливо для виживання і повністю не відповідає сучасному світу. Разом з тим це не єдина наукова думка, та нема сенсу казати що люди не можуть включити раціональну частину своєї особистості — бо це в очевидь не так.
Коротше істина напевно десь по середені.
P.S. Але для маркетолога чоловік зі списком в магазині — досі величезна проблема. Йому не можна напарити інстинктивно якийсь товар за дуже дорого знявши з нього рожевий податок.

Просто по молодості ще можна попасти під вплив більш досвідченого старшого маніпулятора.

То ви, мабудь, з 19-20 річними дівчатами не спілкуєтеся )
Ви просто охрінієте від їх загального рівня маніпуляторських скілів.
І пост вище тому прямий доказ.

ну я типу була 19річною колись теж)

Ой да ладно. Просто 19-летние делают это неуклюже и бросаются в глаза. Мастерство приходит с возрастом.

Це так! З віком приходить юридична обізнанність! ))
Баталії переходять з манипулятивної до судової площини: аліменти, розділ майна, маніпулювання дитиною ))
Там вже вищий пилотаж )))

Это уже брут-форс неумной женщины.
У умной ты будешь свято убежден, что это было твое единственно верное решение.
И даже, если выкупишь игру — уступишь ей в награду за мастерство интриги.

Тут цікавіше. Але це лише мої думки..
Так буде якщо дружину не кохав, а тільки своє ЕГО. А якщо кохав, то емоційно дуже швидко навчаєся.
Це так працює. Кохаеш навчальний предмет — навчаєся швидко. Кохаеш батька — навчаеся швидко тому, що він вміє і розказує. Кохаеш дружину — навчаєся її прийомам і відчувати її кроки емоційно.
В цьому і є один із сенсів кохання ))

Якщо нічого не зрозумів, все віддав і не відчув гру — значить кохав своє его, а ні дружину, значить сам тупень ))

Є велика різниця, коли суд вирішив і чоловік погодився, і коли чоловік сам розуміє, що це його рішення і так, суд лише його підтвердив. Повірте, це дуже відчувається по чоловіках і як вони це розповідають. І це не про обібрати до трусів чоловіка чз суд. Просто розумна жінка там була в стосунках.
Пан Євген з чоловічого ракурсу це підтверджує коментарем.

Хай знайомиться з жінками для відносин в іншому місці -там, де немає відносин типу «підлеглий»-«начальник», «вчитель»-«студент».

Ну там відносини скоріше клієнт — виконавець.

Ну не зовсім то клієнт-виконавець, освіта стоїть особняком в таких справах.

А чому особняком? Кожна сфера має свої особливості. Навчити користуватися Blender це одне, а поставити Windows це зовсім інше?

Як на мене, зазвичай більш критична величина організації, в який виникає така ситуація. І не важливо, чи це інститут, де викладач не ставить залік, чи завод, де просто не дають премію чи ще щось.

Добре, що студентка, зустрічаючись декілька місяців з одруженим чоловіком з дітьми усе робила правильно ))

А одружений чоловік там «бідняжка», вже не знає як від цих дівок відбиватися, постійно заставляють зраджувати дружину.

А одружений чоловік, котрий зраджує дружину з дитиною, котра його кохає та чекає вдома — мудак апріорі. )

Знаєте, якби він через Тіндер або по барах шукав собі коханку — абсолютно пофігу, то його справа , взагалі його не засуджую. А шукати «кохання» у власних учениць на постійній основі! в робочій обстановці — апріорі мудак. Розводити по суті вчорашніх дітей у ситуації, де типу ти «наставник» — два рази мудак. Ну в принципі цей дурень своїй гейм-дев школі проблеми приніс, як бачите.

Ну в принципі цей дурень своїй гейм-дев школі проблеми приніс, як бачите.

Це окрема тема.
gamedev.dou.ua/...​campaign=16042025#2958110
Топік-стартер — кофаундер тієї школи.
Достатньо погуглити, де вона є на презентаціях.
І збирає таким чином хайп і піднімає сайт у пошуковому рейтингу.

Але ми тут від скуки усе-рівно обговорюємо гипотетичну ситуацію, уявляючи, якщо б це було насправді )

Розводити по суті вчорашніх дітей

20-річна дівчина зараз далеко не вчорашня дитина. За досвідом, часто такі дівчиська у загальних життевих скілах фору 35-річним чоловікам дають ))

Це у вашій уяві — 20 річна дівчина може бути ну трохи більш досвідченішою 20річного хлопця, потім все вирівнюється . Просто довго культивувалося, що жінка це дуже хитре та «коварне» створіння вже з народження — багато хто вірить і приписує «коварство» з запасом))). А з чого зрозуміло, що автор — кофаундер? Якби це було навіть так — то досить неоднозначна була б реклама, не знаходите?

Це у вашій уяві — 20 річна дівчина може бути ну трохи більш досвідченішою 20річного хлопця, потім все вирівнюється

Це з мого досвіду. А ваше твердження з вашого.
Мабудь, ви були у 20 лише трохи більш досвідченою, ніж хлопець. І ваше дитинство було навколо ігр і навчання (як і моє). Проте.
В моєму досвіді, поки я вчився, грався, повністю був зайнятий своїими справами, мої однокласниці років з 13 вже активно грали в рольові ігри «відносини» і «зустрічаємося» з хлопцями з старшіх класів або ПТУ, яке було поряд.
К 20 у них був значний експірієнс, у той час як мої знайомі хлопці (як і я) у ці ігри починали грати тільки к 22-23 рокам.

Ну тут по іншому, жинки з дитинсва навчаються базовій психології і маніпулюванню так само років з 13-14. Так треба, це механізми виживання і розмноження гомендів — стандних хижаків. Тому в 20 років більшість хлопців зазвичай повні профани в цій справі, більшість питань до цього моменту взагалі було прийнято вирішувати на кулаки — хто сильніший той і правий. Та десь тільки років в 20 якраз вони стикаються із нормами дісциплінарного супільства, та розумінням — що далеко не усе в житті вирішується можливістю відпустити лоукіка опоненту в голову з відправкю його в нокаут. Вони навіть на війні так не вирішується на 100%, танк чи дрон із ноги підбиває лише Чак Норіс. Та і на спорті — інструктор з САМБО який на голову нижчий від тебе, може продемострувати перед першокурсниками як ти та товариші падаєте на ковер як кинута штанга чи мішок із картоплею, захвати на больві і т.д.
А жінки в 20 років вже мають досвіт в 6-7 років з базової психології мінімум і навчання від жіночого комьюніті. І так на старших чоловіках ці навчики відпрацьовуються по повній, хтивими посмішками та короткими спідницями, та навмисно лагідним голосом. А коли там років 30 — ну теж не вміє ще відіграти ту ситуацію мужик, та не доводити до наслідків. Деякі ще і — роблять дуже погані справи.

уявляючи, якщо б це було насправд

Я тобі так скажу, насправді такого лайна дуже-дуже багато, усі знають та не особливо звертають увагу тільки буває підшучують про «чудові совфт скіли в дівчини» або «Он у Васі жінка з кожного копоративу вимагає фото звіту, а вортувало би це робити жінці Петі».
При цьому сам механізм харасменту де він є використовують зазвчай для не чесної конкунерції, як і будь які наклипи і т.д. Навчились у Кремнівої Долини, там кажуть це страшенний біч.

Це в дві сторони в прицнипі працює. Там хтось в круїзі наприклад поведеться на латино-американского танцора з танго, чи в Туреччині на місцевого пляжного альфонса. Ще є такі які мутять із босом навмистно і таких не мало. Якраз коли я йшов з GameDev там одна дівчна 22 років таким чином стала мега начальницею, бо почались стсунки із босом (він там був розлучений тобто не 100 співпадіння). І ось чоловік з того — бігом бухати, а потім до психологів.
Між іншим жінкам часто на сам секс як зраду пофігу — а от коли коханка виймає з родини ресурси, наприклад їде з чоловіком в ту саму відпустку під видом відряження — а вона з дітьми вдома. От тут починається мексиканскій серіал із страстьями.

А ви впевнені що пофігу?
Бо наявність іншого секс-партнера тот час перекриває будь-яку можливість маніпулювати чоловіком емоційно.

Та там вже дуже запізно. Там вже держава — батьки з обох сторін, а можливо діти аліменти і т.д. Коли діє закон — будь які эмоціанальні гойдалки це не юридичне питання і т.п. більше не мають жодного значення. Зрадив — розлучення, будь ласка отримуй повний спектр відповідальності, від дисциплінарного суспільства. Те саме скажімо із домашнім насильством там і так далі. Та в цілому має сенс.
А так — раз розлучення не сталось, то там напевно якраз почалось, усе що можна.

А яка відповідальність для жінок?
Ось, наприклад, зрадила. Тоді що?

Емансипація — сам дурак, не любив не цінив, втратив значимість. Такі закони.

Саме тому в багатьох країнах існує пряма заборона на відносини між начальником і підлеглим, вчителем і учнем ітд.

Ну... проблема у тому, що у даному випадку це відносини між покупцем та продавцем. При тому, що щодо якості товару претензій немає.

Взагалі, коли ми кажемо про «використати», то мова йде про обман. «Використати по повній» це коли ти робиш замовлення, а потім тебе вбивають. От про те, що тебе вб’ють, тобі не казали. Але саме тут мені важко зрозуміти, про який обман може йти мова. Особливо, якщо стосунки «довготривалі». Відрахувати з курсів? Ну це працює один раз, навіщо купляти тоді інші курси. Додаткові матеріали/пояснення? Тоді це бартер, який задовільняв обидві сторони: особливе ставлення в обмін на це...

Про наївність теж незрозуміло. Тобто пройшла жінка за 50 на курси, їй відмовлять? Не думаю, максимум не будуть приділяти увагу у вільний час.

Я бачу головну образу у тому, що у цей час він мав стосунки з іншими студентками. І з дружиною. І за це хочеться помститися. Але... ніби-то ніхто і не обіцяв одружитися?

це школа. Тут апріорі відносини нерівні, навіть якщо це якісь добровільні вечірні курси.

Взагалі, коли ми кажемо про «використати», то мова йде про обман.

а коли це кажемо ми, то не про обман, а про загальну ситуацію. От я «використовую» коллєг, коли замість погуглити запитую щось у них. Це обман? ні, просто використання когось для задоволення власних потреб.

Я бачу головну образу у тому, що у цей час він мав стосунки з іншими студентками.

а я бачу не образу, а застереження. бо поки це поодинока ситуація — це можна списати на «все добровільно, отак спалахнуло між нами». А коли виясняється, що це не «спалахнуло», а «регулярно». Продаввець не випадково обрахувався і ви це «не помітили», а робить це систематично.

А коли виясняється, що це не «спалахнуло», а «регулярно».

І що? Чому має обов’язково полихати? Взаємовигідні відносини — персональні пояснення в обмін на інтим. Є продавець, є покупець.

семикласнику теж вигідно, коли географічка чи фізрук показує йому цицьки. але такі відностини не є нормальні з точки зору закону, скільки б пубертатні семикласники не казали що це кльово.

Чому має обов’язково полихати?

про полихання чого саме тут мова?
вроді як ні у кого не полихає особо.

семикласнику теж вигідно, коли географічка чи фізрук показує йому цицьки. але такі відностини не є нормальні з точки зору закону

Тут питання у згоді батьків, чи не так? Якщо батьки не проти, то ніхто не забороняє їм піти у сауну, або на нудісткий пляж, та показувати там усі анатомічні подробиці.

про полихання чого саме тут мова?

Ви писали:

Тут питання у згоді батьків, чи не так?

не так.
Тут питання у нерівності, у підпорядкованості одного іншому.

а, ну я мав на увазі «спалахнуло кохання/пристрасть/зацікавленість».
У сабжевому випадку це вже не поодинокий спалах взаємин між двома особами.

Якщо це буде якась діскатєка, де пікапєр зніматиме дівчат — це одне, бо він знаходиться на одному ієрархічному щаблі з дівчатами.

Якщо ж це школа, то викладач апріорі стоїть вище по ієрархії як мінімум в межах школи. Будь які відносини в такому випадку вже викликатимуть питання, а якщо ще й відбувається це регулярно (коли один викладач має стосунки з багатьма підлеглими студентками), то дуже велика вірогідність того, що викладач використовує своє становище і відносну юність студентів для задоволення власних потреб.

З точки зору закону це може бути і непідсудно, але і бажання попередити можливих майбутніх партнерів цього «мисливця» теж не має бути зазорним.

Тут питання у нерівності, у підпорядкованості одного іншому.

Це не робота, не інститут, не школа, це курси, які ти сам обрав.

тому я в кінці написав

З точки зору закону це може бути і непідсудно

але зауважу, що навіть якщо ти сам вибрав якийсь колектив — у цьому колективі є ієрархія і своїм вибором ти з нею погодився (як мінімум в таких попсових випадках як лікарні/школи/курси/гуртки/робота).
І хоч сторонньому спостерігачеві здається, що умовний «гуру» не має над тобою влади — він все ж її має як мінімум в тих межах, в яких ти визнаєш його становище в групі. А якщо до всього ще й ти сам ще не набув достатнього пофігізму, цинізму і моральної стійкості (як от на всяких айтішних курсах) то впливу буде ще більше.

Це життя, і проблема не в курсах. Часто у спілкуванні є авторитет. Часто він цим користується. В даному випадку людина хоч задоволена тим, що отримала. У житті часто буває не так.

це вже філософія.
за курси я заплатив гроші, вклав свої час та сили. Я вже прив’язаний до цього колективу, я вже не вільний його покинути з мінімальними втратами.
В житті так само? ну мабуть так. Тому і в житті ситуації стосунків, коли одна з дійових осіб є підлеглою, не вітаються, а іноді й прямо забороняються.

Жінкі обожнюють нерівні стосунки ))
Наприклад, з начальником.
Рівні стосунки їм нафіг не впали, а стосунки з чоловіком нижче за статусом (емоційним, фізичним, загальним) вони навіть не розглядають.
Але якщо вам потрібно це розповідати, то, закрадується підозра, що ви, мабудь, інцел?

Ви хоча б жінка, що так впевнено за всіх жінок розписуєтесь? Мені подобається, деякі чоловіки — все то вони знають краще — і про що жінці подобається , і про роди , і про менструацію — прям експерти від бога.

Ви хоча б жінка, що так впевнено за всіх жінок розписуєтесь?

Я просто пишу код зараз, і у фоні спілкуюся на доу ) цікаво ж )

Давайте на прикладах.
Пропозиція за все платити порівну, особисті витрати кожного — з особистих доходів, а дітей тягнути пополам — тотчас викликає контр-питання «а на кой мені тоді такий чоловік??»
Якщо в вас контр-питання не викликає — тоді це не про вас, і ви відрізняєтеся )

Статистичні закономірності стосуються більшості, а не всіх.

авжеж. А у вас, дозвольте спитати, коли еті дні? може ви під впливом гормонів тут пишете?

Там усі альфонси та різні танцори танго на круїзних лайнерах, професійні жигало на турецьких курортах і т.д. зараз — мають з цього посміятись. Просто із точки зору патріархального суспільства — ті маніпуляції які роблять вони, це взагалі огидна справа.

Там усі альфонси та різні танцори танго на круїзних лайнерах, професійні жигало на турецьких курортах і т.д. зараз — мають з цього посміятись.

Не плутайте тепле з м’яким.
Танцори на лайнерах, фітнес-тренери — в більшості випадків зовнішньо і харизматично значно привабливіше, ніж середньостатистичний айтішник. Для сексу на курорті — саме те.

Да ну, вже давно навіть стереотипи змінились. Вже давно середньо статистичний IT-шник схожий далеко не на Кена Томпсона з Денісом Річчі, чи Стіва Возняка або на Білла Гейца чи Стіва Джобса. Борода підстрижена в барбершопі та iMac — а коли то дизайнери чи фронетендери, то там чого тільки нема — тотальний смузі.
Можете чисто заради цікавостей послухати щось по типу ебаут і т.п. якщо витримаєте це якійсь час, де сучасні жінки теревенять — і поцікавитись портретом сучасного бажаної партії. Ви будете сильно здивовані бажаною професією, хоча «високий накачаний із пружними сідницями» там ніхто не прибирав.
Тут інша справа — що не не вештається наш брат по барах та дискотеках в пошуках протилежної статі, при чому це стосуються обох статей. Делайн-реліз-делдан може там в якись тренажерний зал сходити чи хоббі в перерві і вихдних які раптом і є, поки білиш щось — форуми і так усе життя йде. Наш ритм життя — біжи з усіх ніг щоби залишатись на місті, ну і мужики переважна частина усіх технічних професій.

викладач апріорі стоїть вище по ієрархії як мінімум в межах школи

Питання в тому, чи був примус, чи ні (якщо ми говоримо про дорослих дієздатних людей).

Але наявність або відсутність примусу довести важко, тому ніхто не розбирається і засуджує усі підряд стосунки, де існує імовірність, що примус таки був.

з одного боку в примусі питання не стоїть, бо зразу сказано, що його не було.
З іншого — психологічний тиск і маніпуляції іноді і сама жертва не може задетектити.
Тому так — краще перебдєть.

З іншого — психологічний тиск і маніпуляції іноді і сама жертва не може задетектити

Це й називається закохати у себе. Не буде тиску, маніпуляції, то скоріше за усе ніхто не дасть, і твої гени будуть відбраковані.

ну всьо, «повністю виправдано», бо інакше гени були б відбраковані.

Ніт, це не про закохати. Десятки методів психологіних маніпуляцій не можна звести до «закохати у себе».
І навіть «закохати у себе» буде для мене сумнівним, якщо ти володієш якоюсь владою чи інформацією про жертву. Або «пасешся» в середовищі майже дітей, де половина тобі в рота заглядатимуть бо ти ж учитель.

Не існує ніяких «психологічних маніпуляцій». Існує
— Примус — це незаконно, і треба йти в поліцію
— Добровільна згода — і тоді ти сам приймаєш на себе відповідальність і за хороші, і за погані наслідки, і за ризики

— добровільна згода, але під дією речовин?
— добровільна згода, але ініціатор діяв свідомо на підставі знань про психологіний стан (наприклад німформанію)
— добровільна згода, але маніпулятор перед цим втирався в довіру, використовуючи приватну інформацію, до якої мав доступ.
— добровільна згода, але маніпулятор не просто свідомо змовчав, що з його боку це лише потрахушки, а й запевняв у протилежному.
— добровільна згода, але перед цим твоя підсвідомість змінила статус маніпулятора з хижака на друга (той же стокгольмський синдром)
— мабуть добровільна згода, але це не точно, бо спав від снодійного.

— добровільна згода, але ініціатор діяв свідомо на підставі знань про психологіний стан (наприклад німформанію)

Ініціатор діяв свідомо на підставі перегляду інстаграму. Чи це інше?

— мабуть добровільна згода, але це не точно, бо спав від снодійного.

Оце вже чиста маніпуляція, але з твого боку. Не треба так.

Оце вже чиста маніпуляція, але з твого боку. Не треба так.

я сподівався що ad absurdum цього пункту буде очевидною.

(і не варто забувати про всі ті відомі всим випадки, коли ти їдеш після діскаря на квартиру до тьолочки, а прокидаєшся вранці у ванні з льодом і свіжим шрамом на місці печінки)

Ініціатор діяв свідомо на підставі перегляду інстаграму

якщо ця інформаціє опублікована у відкритих джерелах, то інше.

ми не можемо зробити ідеально всюди.
Але в наших силах робити краще там, де ми то можемо.

Гарантувати рівність і братерство/сестринство ми не можемо.
Заважати використанню свого становища для експлуатації підлеглих ми можемо.
Інформувати інших там, де сам фігурант інформувати «забуває» теж не буде зайвим.

Добровільна згода після того, як подарував букет квітів, вечеря при свічках, ... Є паттерни поведінки. Ти робиш обставини, а далі більше ймовірність, що включиться потрібний тобі паттерн.

Так, тут теж є таке. Вимкнув світло. Для більшості паттерн, що секс більше повʼязаний з темрямою. Замкнув двері. Теж паттерн, можна розслабитися, що ніхто не зайде. Це збільшує ймовірність згоди.

але під дією речовин

Тут частіше зґвалтування, бо жертва не чиніть опір

наприклад німформанію

Ну... тут взагалі дивно

перед цим втирався в довіру

То всі так роблять

не просто свідомо змовчав, що з його боку це лише потрахушки, а й запевняв у протилежному

Телепати у відпустці

З іншого — психологічний тиск і маніпуляції іноді і сама жертва не може задетектити.

Квіти на побаченні хіба не є психологічним тиском? Компліменти (реальні й не дуже) це не маніпуляції?

це не побачення, якщо ти на кушетці в психолога чи в кабінеті у викладача.
Якщо перед побаченням ти по своїх каналах «пробив» практикантку, її уподобання і коли у неї достатній гормональний стан (щоб квіти ефективнішими були) то один раз це можна назвати «прагненням узнати про неї все, бо любов-морков».
Але коли потім виясняється, що подібне відбувається з кожною практиканткою і є чимось на кшталт спортивного інтересу, то я не бачу причин, чому б не проінформувати про цю поведінку інших потенційних жертв.

Ваші міркування можно звести до грубого та вульгарного «він був красивий, я йому дала, а він мене кинув, тепер я жертва».

(Я ні в якому разі не маю на увазі, що у дівчини-топікстартера була подібна ситуація)

Якщо перед побаченням ти по своїх каналах «пробив» практикантку, її уподобання і коли у неї достатній гормональний стан (щоб квіти ефективнішими були) то один раз це можна назвати «прагненням узнати про неї все, бо любов-морков».

Ну то й що? Дівчина ж не тварина, щоб бути не в змозі контролювати свої потяги. Якщо вона добровільно погоджується на секс, вона погоджується і на можливі наслідки, типу того, що цей секс буде останнім. Якщо є сумніви, і дівчині потрібні гарантії — то їх треба вимагати _до_ сексу, а не постфактум.

Ваші міркування можно звести

не можна

(якщо запитаєте «чому не можна?», то спершу скажіть чому можна)

(якщо запитаєте «чому не можна?», то спершу скажіть чому можна)

Відповів на інший ваш коментар, але продублюю:
Бо можливі лише дві ситуації:
— Примус
— Добровільна згода

Якщо це примус — це злочин, і тут не може бути питання, хто прав, хто винен — жертва завжди права.

Якщо це добровільна згода — то відповідальність та ризики на тому, хто дав цю згоду. В тому числі ризики того, що тобі могли набрехати, щоб затягти тебе у ліжко.

Так, навіть якщо ти була «у настрої», він був красивий, ніжний, обіцяв одружитися, а потім зник — все одно ти _могла_ відмовити.

тоді прибираємо шахрайство з карного кодексу.
Як мінімум ті параграфи, де жертва самостійно робить те, що треба злочинцю.
або хоча б ті параграфи, де жертва ще не підозрює, що вона жертва.
(я вважаю що узагальнення тут доречне, бо показує, що добровільна згода — не індульгенція)

Дівчатам молодим часто подобаються старші чоловіки, десь років 30-35, бо на фоні однокурсників виглядають солідніше .Я думаю, що він просто міг зацікавити молодих дівчат і просто страхував себе фактом згоди для інтимних стосунків.

та без проблем, може вони навіть самі нав’язувалися. Он набоков про таке писав даже.
Але хіба від цього стосунки стали рівноціннішими? може дівчатам був відомий факт регулярної експлуатації таких стосунків фігураном? Чи може рівень цих стосунків (просто займатимемось сексом час від часу, нічого більше) було визначено на початку стосунків? Ніт — кожну грали як єдину і неповторну (в усякому разі у одної фігурантки цих відносин не було інформації про регулярність і масовість, натомість були «дуже цікавилась моїм життям, моїми проблемами та почуттями»)

в принципі я не виключаю того, що кожна дівчина була як перша і єдина, а регулярність просто через те, що дівчатам виповнюється 25 а вчителя звали леонардо. проте і в цьому випадку я вважаю неоднозначними відносини в той час, доки існує потенційна залежність.

Ви розумієте, ми не живемо по правилах.Умовно, цей кейс — не єдиний.В житті, на інших роботах- люди мають стосунки. Поки немає порушення, це лише залишається питанням моралі і власних кордонів.
Я там( в конк кейсі) залежності не бачу: вона купила товар — отримала курси і секс.Хто тут ще має бути жертвою:?)( це сарказм, якщо що).

а чому ви не живете по правилах? оО

Людина заплатила за курси. Це прив’язало її до курсів, до колективу викладачів.
Все.
Відносини стали нерівноцінними. З «якийсь викладач + якась студентка» перетворилися у «викладач + його студентка»
не треба так.
Дочекайтеся випускного + 1 день хоча б.

Я мала на увазі, що гнучкість є, в залежності від ситуації.Мені б теж було дивно, якщо я прийшла на співбесіду/ зустріч, і він, викладач, вже вимкнув світло ітд( як описує пані).Я би просто пішла додому,бо для мене це трохи дивно виглядало б.
Вона вчилася в університеті, а то- курси. Тобто,як допомога.
Можна багато писати про нього, але ж він не порушив нічого,щоб до відповідальності його залучити.

так вроді як до відповідальності ніхто й не тойво.

Нехай кожен інтерпретує цю історію, як вважає справедливим, але прошу всіх жінок, що йдуть вчитися в цей заклад, мати на увазі контекст ваших стосунків з певними викладачами.
вимкнув світло ітд

І при цьому не було не те що спротиву, а навпаки, панянка мала регулярний секс і хороші дружні стосунки опісля.
А потім вона дізналася, що бариста малював сердечка не лише їй, і образилася.

Ну то коли чоловік запрошує жінку на вечерю, платить за неї, а вона йому не дає — це шархайство?

Дивимося визначення шахрайства:

Шахрайство — це умисне введення в оману з метою отримання неправомірної вигоди або завдання шкоди іншій особі. Воно передбачає використання обману, фальсифікації, підробки або інших неправомірних дій для досягнення особистої вигоди або нанесення збитків іншим.

Основні ознаки шахрайства:
Умисел — свідоме бажання обдурити.

Обман — введення в оману іншої особи.

Неправомірна вигода — отримання матеріальної або іншої користі.

Шкода — завдання збитків потерпілому.

Розглянемо по пунктах для трьох ситуацій а) випадок топікстартера, б) відмова в сексі після побачення, в) бабка знімає гроші і переводить шахраям:

— Отримання неправомірної вигоди:
а) і хлопець, і дівчина отримали секс — матеріальної користі немає, секс був добровільним
б) дівчина отримала матеріальну вигоду
в) шахраї отримали матеріальну вигоду, неправомірну

— Умисел — у всіх трьох випадках присутній

— Використання обману, підробки тощо:
а) обман
б) обман
в) обман

— Досягнення особистої вигоди, нанесення збитків:
а) вигода є, збитків немає
б) вигода є, збитки нанесені матеріальні
в) є і вигода, і збитки

Тобто бачимо, що тарєлочніца набагато ближча до шахрайства, ніж чоловік, який наобіцяв дівчині золоті гори заради секса. Брехня сама по собі не злочин. А ось отримання вигоди та нанесення збитків за допомогою брехні — вже може мати ознаки злочину.

ніж чоловік, який наобіцяв дівчині золоті гори заради секса

все так

от тільки в пості були не обіцянки гір, а відносини між особами в ситуації апріорі нерівних відносин. І можливому використанні переваг, наданих становищем чи доступом до інформації.

В чому нерівність стосунків? Які ресурси обмежував чоловік?

які ресурси обмежує твій психоаналітик, коли втирається до тебе в довіру щоб залізти тобі в штани? (тут «ти» — не ти, а знеособлений займенник)
Адже завжди можна змінити психоаналітика. І обмежень він не накладає. Проте має переваги.
З викладачем те ж саме — у нього є інформація (можливо й непублічна), він займає вищий щабель в ієрархії, він займає вигднішу позицію через свою професію, регулярність зустрічей (уроки), легкість доступу (перевірка знань).

Якщо ви вважаєте, що людина здатна свідомо контролювати абсолютно всі аспекти свого життя і приймати рішення тільки на підставі холодного аналізу фактів — подивіться кілька лекцій сапольського, наприклад. На додачу щось про маніпуляції, про когнітивні помилки.

які ресурси обмежує твій психоаналітик, коли втирається до тебе в довіру щоб залізти тобі в штани? (тут «ти» — не ти, а знеособлений займенник)

Це до тебе питання, не до мене.

З викладачем те ж саме — у нього є інформація (можливо й непублічна), він займає вищий щабель в ієрархії, він займає вигднішу позицію через свою професію, регулярність зустрічей (уроки), легкість доступу (перевірка знань).

Це курси, добровільні, тут немає жодного примусу чи обов’язку, тож рівно 0 ресурсу, який обмежується, тому немає ніякої нерівності.

Якщо ви вважаєте, що людина здатна свідомо контролювати абсолютно всі аспекти свого життя і приймати рішення тільки на підставі холодного аналізу фактів —

Та пофіг, хто і як приймає рішення, усвідомлено, чи ні. Важить тільки, чи є примус, чи ні. Примусу немає — немає на що скаржитися — ми всі приймаємо рішення в умовах обмеженості даних та/чи методів їх аналізу, і це фундаментальне обмеження, на яке безглуздо скаржитися.

Це до тебе питання, не до мене.

навіщо мене питати?
я не вважаю обмеження ресурсу ключовим фактором у подібних випадках. (Саме тому й запитав, який ресурс обмежує твій лікар)

Примусу немає — немає на що скаржитися

ще раз запропоную прибрати «шахрайство» з карного кодексу.

ще раз запропоную прибрати «шахрайство» з карного кодексу.

Стаття 190
1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) -
карається

Чому прибирати? У цьому формулювання досить добре.

Ти думаєш, що переводиш кошти своїй подрузі, але тебе надурили. Це шахрайство.

але ж ти робиш це добровільно, без примусу. «Примусу немає — немає на що скаржитися»
врешті перевірити всі дані треба було __до__ відсилання грошей. А раз надіслав — сам лох.

Звісно я тут дуууже перебільшую, проте хочу сказати цим, що часто «примусу немає» недостатньо для «немає на що скражитися»

Ще раз: 1. Примус. 2. Обман.
Обман у тому, що людина видавала себе за іншу.
А ви лишаєте лише примус чогось.

я не вважаю обмеження ресурсу ключовим фактором у подібних випадках. (Саме тому й запитав, який ресурс обмежує твій лікар)

Ну так і секс з психотерапевтом заборонений лише для терапевта, не для пацієнта.

Якщо я правильно тебе зрозумів, ти вважаєш нечесним/аморальним користуватися будь-якою перевагою для отримання секса.

Але красивий чоловік має набагато більшу перевагу, ніж будь-який терапевт чи викладач. Там, де терапевту треба думати, напружуватися, вигадувати, красивому чоловіку достатньо існувати.

не будь якою, а тою, котру дає безпосередньо твій статус.
і не нечесним/аморальним, а потенційно нечесним.

І некрасивим в даному випадку, бо характер відносин не було узгоджено між дійовими особами.

Якщо жінка спеціально розводить чоловіків на ужин в ресторані тощо і це її проф.діяльність- це шахрайство.

Якось дивно справа перейшла до Динамо машини :)

де жертва ще не підозрює, що вона жертва.

Это когда речь идет о совращении несовершеннолетних.
А взрослая женщина и, вероятнее всего, не девственница в состоянии разобраться в такой ситуации.
В противном случае ее надо признать недееспособной и назначить опекунов.

а, ну єслі нє дєвствєнніца, то вопросов нєт.
ппц, євгєній, які ж дрімучі твої погляди на життя і оточуючих.

єслі нє дєвствєнніца,

то имеет ясное представление на что идет, а не то, что тебе нашептало твое шкодливое подсознание.

а не то, что тебе нашептало твое шкодливое подсознание.

ну я понімаю в есесесер не було ні сексу ні освіти.

але ді снайдера публікували ще в «ровєсніку» в дев’яностих.
вже можна було би хоча б вершків нахвататися.

Пора би вже перестати вважати втрату цноти якимсь переломним моментом чи моментом прозріння чи відкиданням шкодлівово подсознанія.

Пора би вже перестати вважати втрату цноти якимсь переломним
моментом

Вполне себе переломный момент — секс из теории становится практикой.

Олександре, ми всі можемо стверджувати, що той чоловік — досвідчений маніпулятор, але ж він за згодою сторін пропонував їм секс.І дівчата погоджувалися. Плюс, можливо, в кожній із дівчат в той час поруч не було людини, котрій вона б розповіла про цей досвід. Можливо, дехто б сказав: твоє тіло- твоє діло, інший би порадив ще щось пошукати.

інших потенційних жертв.

В який момент одна зі сторін добровільних сексуальних стосунків стає жертвою?

в той, коли ще іншіша сторона виходить на полювання.

семикласнику теж вигідно

Постойте, а откуда вылез несовершеннолетний?

мало тово што нєсовєршеннолєтній, так єщьо пол смєніл.

це був приклад.
замість семикласника можеш поставити шістнадцятирічного десяткиласника

Як варіант, він просто міг шантажувати дівчат чз наявність в нього інтимних їх фото, через що неможливо було одразу вийти чи перервати стосунки. Або інший компромат.А відчував себе повільно чз те, що вони давали згоду на інтим.
Тут пишуть, що типо з одруженими спати не будуть молоді дівчата — багато чоловіків це приховують, факт наявності дружини. Да і на роботі немало одружених мають стосунки в робочі години. Хз, кого із чоловіків зупиняє факт дружини, коли є багато молодих і привабливих дівчат.

Тут є неозвучена думка, що секс — це щось принизливе (для жінки). Примусу не було, історія виглядає так, що дівчина була закохана, а потім стосунки не склалися, і вона пробує помститися, бо її «використали»

що дівчина була закохана

Більше як дружній секс без великих емоцій.

Як варіант, він просто міг шантажувати дівчат чз наявність в нього інтимних їх фото, через що неможливо було одразу вийти чи перервати стосунки.

То про це і треба писати, і це в будь якому контексті шантаж. Але це може бути в будь яких відносинах.

Тут пишуть, що типо з одруженими спати не будуть молоді дівчата — багато чоловіків це приховують, факт наявності дружини.

Зазвичай для молодих дівчат це спосіб вирішити певні питання. Багато дівчат і не питають, бо відносини будувати не планують, а так навіщо зайві моральні страждання? Я ж не знала — гарна відмазка. Молоді дівчата також в такій ситуації не кажуть, що в них є хлопець. Це життя, якщо це питання принципове, завжди можна запитати.

Вона писала, що деякі речі тут не шерила. Тому, вже як сталося. Напевно, заглиблюватися в цю ситуацію не має сенсу, бо ми все одно не дізнаємося, що там було і чому так.
Хто захоче дізнатися більш, пошукає — дівчина залишила координати.

Вона писала, що деякі речі тут не шерила. Тому, вже як сталося.

Але лишилися у дружніх відносинах?

Це треба автора запитати.
Якби я гіпотетично була на її місці, то я би вже забула за це. Секс був, одружений — ну, таке собі, але вже як сталося; надбала знання- так; живу далі.
Вона прямо не вказує ані на прізвище, ані на ім’я.Треба все одне пошукати. Кримінальної відповідальності у чоловіка не буде. Питання моралі- тут у кожній свої. Вирішила попередити дівчат- ок.
Можливо, з її боку не ок по відношенню до того чоловіка — ну так, але вже як є.Він теж не в білому пальто. Я її не засуджую.

Не ну див, те що написано — чувак під видом консультацій заманив дівчину до себе в кабінет і почав небажані дії сексуального характеру, і робив це не з одною — а з декількома дівчатами (тут нема жодних доказів). Це чітко навіть законом визнано як сексуальні домагання. Те що це продовжувалось довго — не про що не каже, Клінтон мало не отримав імпічмент за такі справи.

Це тільки я не побачив як звали того викладача, який працював в цій школі 2018?

Якщо ви висуваєте такі звинувачення, то можна хоча б ідентифікувати кривдника?
Бо виглядає що це сама школа (юр особа) ставилася до вас погано.

Ба більше, зробити пост з 2 посилань, одне з яких на карти виглядає як спроба накинути на вентилятор.

У посиланні на Гугл картах є відповідь школи на мій відгук, а тут немає. Тож я додала його сюди.

Ну то майте повагу до спільноти, розкажіть історію з деталями (хто/коли) і більш-менш притомними доказами.

Дівчино, якщо ви не хочете розповідати деталі, то нащо взагалі тему створювали?
Накинути на вентилятор, а на питання хоч якихось доказів зливатися під соусом «не можу говорити» — так виглядає ганьба.

Нехай це виглядає як завгодно для вас.
Мені головне, що для жінок це виглядає як застереження від цієї школи.

— не піду в дитячий садок, мене там ображають!
— хто саме тебе образив?
— дитячий садок!
— ясно, ти хочеш буди вдома і залипати в планшет?
— так

Ви дійсно вважаєте що всі жінки не мають критичного мислення?

Дякую, що поділились цією ситуацією та вберегли інших жінок.

На форумі п’ятниця у вівторок.

Спочатку погодились, а тепер претензії, вибачте але це якась фігня.

Це харасмент так чи інакше. Моніку Левінскі теж ніхто не заставляв.
P.S. А взагалі якись сюжет низкобюджетної порнухи. Не там квітів та цукерок, із обіцянкою кинути дружину і до неї, тоді був би мексиканській серіал. Ще потім амнезія, та кіднепінг.

Не треба вибачатись, я з вами згодна, я з такими самими думками «якась фігня» сиділа та слухала історії від моїх знайомих, що там вчились.

Так, я погодилась. А звідки мені знати, що мене використовують? Цей чоловік не запрошував до школи дорослих впевнених в собі жінок, а таких як я- молодих, без досвіду, без підтримки- нам він ще й як написував! Чи не порушення це професійної етики, як мінімум?!

а таких як я- молодих, без досвіду, без підтримки- нам він ще й як написував!

Це типу вже давно було ? Бо як поидивтись ваш linkedin ви 28-29 річна жінка. Це вже зазвичай йдеться про аліменти там і т.п. ну або «зараза так і не пішов від дружини — усі мужики козли» це мінімум.

Мені 26, але так, це було в 2018 році. Дізналась про те, що це трапилось з великою кількістю студенток я набагато пізніше.

Мда був рік ще той, на мене напириклад в ньому подали на харасмент, з дебільшого бо у тестувальниці з того офісу не витримали нерви — одни індієць на неї і команду постійно орав. Я його послав в дупу і сказав — що робитимемо за планом робіт і якщо вони за андер естімейтили своє легасі і нема бюджету — нехай ескалують (і те зробили на PI і бюджет було знайдено бо іншій команді дали більше, а вони залежали від нашого результату). Було розслідування, а так могли звільнити з роботи. Кажуть індус лютовав, коли бачив мене в живу і зрозумів що мені тоді було 35 а 25, трохи відійшли, та гроші всеодно скінчились — бо англійска менджериня була повна дурепа. Вона використала ці гроші — що їй дали, на зовсім інший проект — бо хтось сказав що підвищують тих хто деліверить нові фітчі. Потім ще суд був із партнерами.
З того часу — дуже скептично відношусть до такої інформації, тобто треба беззаперечні факти. Якщо буде масса дівчат з яких скористались, тоді так — це навіть карна справа.

І загалом цю історію я пишу тільки тому, що вона трапилась за багатьма!
Якщо б це тільки я одна з цим зіткнулась, то у чому річ, я б це на публіку не виносила.

І загалом цю історію я пишу тільки тому, що вона трапилась за багатьма!

І що всі погодились так само як і ви? А є хтось хто не погодився? Є хтось, хто пішов в поліцію і написав заяву про спробу згвалтування?
Без документальних фактів і заяви про злочин в правоохоронні органи це все накидування на вентилятор.
Ваше слово проти слова того мудака.

Так, звісно, як і написано у тексті- хтось був досвідченіший та після подібних повідомлень його уникали та блокували відразу. В поліцію ніхто не йшов, бо ніхто не думав, що це заходить так далеко.
В мене нема мети йти до поліції бо як ви і говорите, я розумію, що без доказів зробити нічого не можна. Тож я роблю те, що в моїх силах.

Тут справа ще й у зловживанні владою/соціальним становищем, але там є й інші історії, без жодної згоди. Дівчина, яку викладач закрив у кабінеті, точно на це не погоджувалась.

У нас кожного дня пакують чоловіків проти їхньої волі, але це все іпсо

Нажаль, знання статевим шляхом не передаються.

Зате досвід ще і як. Щоправда зазвичай він у відповідному кабінеті відповідного доктора.
Яу там «прыг-скок» youtube.com/watch?v=...​5HDo4?si=wkCT4uw6JI9xp3FR

Ви сміливо вчинили що розказали все як було. Скоріше за все таким чином ви зберегли психіку майбутніх недосвідчених студенток.

Дякую за підтримку! Так, в цьому і полягає мета моєї публикації!

Скоріше за все таким чином ви зберегли психіку майбутніх недосвідчених студенток.

Недосвідчені студентки не сплять із сімейними чоловіками, в яких є дружини та діти )
Ця мадам скоріш за все прожжена фурія.

Я не збираюсь це коментувати. Можете спитати яку завгодно жінку , що там навчалась- вона відразу зрозуміє, про кого річ та підтримає мою позицію.

Так а в чому саме позиція?
— 18-20 роки — погоджуємось і продовжуємо стосунки — все ОК;
— 20-22 роки — нема стосунків, але все добре;
— 22-25 роки — розрив стосунків і все не ОК, але відгук не пишемо.
— 25й рік — пишемо відгук.
Це не критика і я його не виправдовую, просто дійсно цікаво чого ви тоді чекали 3 роки вже після повного розриву стосунків? Ви боялися про це написати чи не вважали за потрібне?

Mon ami!
Я живу всего в квартале от студгородка одного известного киевского ВУЗа.
И психику недосвідченних студенток, вырвавшихся из под родительского контроля наблюдаю каждый вечер. Самое печальное в этом, что в итоге на них кто-то женится.

Підписатись на коментарі