Експрезидент PlayStation вважає, що Nintendo може собі дозволити продавати ігри за $80 через їхню ексклюзивність

Шон Лейден, колишній президент Sony Interactive Entertainment, висловився про вартість ігор на Nintendo Switch 2. Mario Kart World та деякі інші проєкти продаватимуться на консолі за $80 в «цифрі» і за $90 на фізичних носіях. Екскерівник вважає, що Nintendo може собі це дозволити. Вона випускає ексклюзивні ігри, і якщо люди хочуть їх отримати, то доведеться платити.

Такою думкою Лейден поділився в останньому випуску подкасту PlayerDriven. Він вважає, що у випадку з Nintendo саме ексклюзиви мотивують людей купувати консолі компанії.

«Ось тут ви бачите: „Вау, це досить великий стрибок ціни від Switch 1 до Switch 2 і, вау, 80 баксів за гру?“. Але якщо це єдине місце, де ви можете пограти в Mario, то ви дістаєте гаманець і купуєте його... і Donkey Kong, і Zelda. Ця ексклюзивність від внутрішніх студій, можна сказати, пом’якшує цей шок від подорожчання, від цих цінових стрибків, тому що ви так сильно хочете цього контенту», — сказав Лейден.

Нагадаємо, нещодавно ми писали як Nintendo намагалася виправдати вартість Mario Kart World. Президент американського підрозділу компанії Даг Боузер повідомив, що $80 не будуть новим стандартом. Ціну встановлюватимуть для кожної гри окремо на основі декількох параметрів.

А у вас траплялося, що дуже хотіли ексклюзив і купували його одразу на релізі за повну вартість? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У приставку граю тільки на дивані, якщо повний чіл.
Маю ігровий ноутбук, який, як на мене, значно краще рішення.
Але скажу відверто — як тільки ексклюзиви стали доступні всім, я все менше і менше часу приділяю PlayStation.
Тому, думаю, справа не в ціні на ігри, а в тому, щоб повернути свої фішки.
На кожен товар знайдеться свій покупець.

Sony теж могла, але винищила і раздала за дарма власні ексклюзиви Spiderman, Horizon Zero Down, Detroit, Last of Us, Final Fantasy і т.д.
Постає питання нащо взагалі купляти PS5 якщо все це є на ПК безкоштовно

Нічого безкоштовного не бува. Якщо ви за щось не заплатили, то це значить що хтось інший заплатив за вас. Капіталізм він такий.

— они эту стратегию с Microsoft скопировали
— они видят, что это работает и можно получить супер отдачу как с проектами типа Helldivers 2
— получить бесплатно? точно такие же цены, как и на PS

Колись в грудні 2019-го купив PS4Pro.
Пройшов першу TLOU.
Потім вона валялась без діла аж до літа 2020-го.
Пройшов TLOU2.
Потім вона валялась аж до грудня 2024 і я її продав.
Сама безтолкова покупка.
Дешевше було взяти приставку в оренду.
Я хз в шо грають на цьому смітті.

Ну і окремий «привіт» любителям геймпадів в екшн іграх ))

Ти не на геймпаді граєш слешери, аркаді гонки, файтинги? Екшен рпг, рогалики? Це буквально ігри які робляться під геймпад, грати в це на клаві називається гімноїдством і не потрібно казати що тобі зручно. Комусь зручно на банані проходити дарк солси.

І на цьому ’’cмітті’’ люди грають мультиплатформу з нормальною оптимізацією в версії 1.0, доки на ПК люди продовжують платити і хавати криві порти. Включив і лежачи граєш без жодних проблем і вильотів. Мені на ПК друг нещодавно подарував останній монстер хантер і це жах, у мене на 3070 лаги, при цьому гра виглядає як епоха PS4. Те саме порт TLOU2, розробники навіть не стараються щось оптимізовувати. Замість того щоб насолоджуватись грою я чекаю патчі на оптимізацію.

О це тебе порвало ))
Узбагойся.

Для всіляких слешерів та іншого для гри на диванчику є steamdeck.

А от шутани на геймпаді це боль ))
Я чесно хз в шо грають на приставках.
Але на смак усі фломастери різні так якось так.

Висловив свою субьективну думку.
Вибачте якщо образив сонібоїв ))

Ось людина на геймпаді грає. Я звісно не настільки круто на геймпаді граю, але також не заважає в більшості кросплатформенних шутерах нагібати людей які грають на ПК. Тому це буквально діло наявності прямих рук або ні.

Граю все на геймпаді, ніяких проблем взагалі. Це лише справа звички)

ну все на геймпаді нормально не вийде)

Більшість людей купує плойку заради мультиплатформи, а не ексклюзивів. PS5 набагато швидше PS4 продається, при цьому що ексклюзивів менше. Ну і бути 3d дизайнером і піратити ігри це потужно.

Підписатись на коментарі