«Не представляємо індустрію». Президент Nintendo of America спробував виправдати ціну в $80-90 за нову Mario Kart

Даг Боузер, президент Nintendo of America, прокоментував вартість Mario Kart World. Майбутній ексклюзив Nintendo Switch 2 коштуватиме $80 за цифрову версію і $90 — за фізичну. Керівник заявив, що така ціна не буде стандартом. Компанія індивідуально підходитиме до встановлення вартості кожного свого продукту на основі декількох критеріїв. А ще Nintendo не хвилює, як підняття вартості вплине на ігрову індустрію та інших розробників.

Боузер дав інтервʼю The Washington Post. Він запевнив, що в майбутньому не всі проєкти Nintendo коштуватимуть $80. Ціна залежатиме від «обсягу розробки», глибини ігроладу, довговічності та реіграбельності. За цими критеріями визначатиметься вартість кожного продукту.

При цьому Nintendo не турбується, що інші розробники можуть піти аналогічним шляхом і підняти вартість своїх ігор. Компанія зосереджена виключно на власній діяльності й не турбується через потенційний вплив на весь геймдев.

«Я думаю, що справа не стільки в тому, щоб представляти індустрію, скільки в тому, що Nintendo сама вирішує, як правильно поводитися зі своїми продуктами, або яким має бути ціноутворення на свої продукти в цілому. Навіть у попередньому поколінні ми мали певну варіативність [вартості].

Я думаю, що для нас це саме той шлях, яким ми хочемо рухатися далі. Я не можу говорити за інші ігри, які можуть бути випущені іншими видавцями або на інших платформах. Це більше про те, що ми вважаємо правильним для нашого контенту, що є правильною цінністю для споживачів, коли вони приходять на нашу платформу», — заявив Боузер.

Ціну Mario Kart World намагався виправдати й віцепрезидент Nintendo по роботі з гравцями та продуктами Білл Трінен. В інтервʼю IGN він заявив, що нова частина подарує «найбагатший досвід в серії». Керівник також назвав проєкт «великим і неосяжним».

«Я б сказав, що справа не стільки в стратегії ціноутворення Mario Kart World, скільки в тому, що кожного разу, коли ми дивимося на ту чи іншу гру, ми просто дивимося на досвід, контент і цінність.

Чесно кажучи, ця гра така велика і така неосяжна, що ви знайдете в ній багато дрібниць, які варто відкрити для себе. І є ще деякі інші секрети, які, я думаю, коли люди врешті-решт куплять і пограють у гру, вони зрозуміють, що це, мабуть, найбагатший досвід серед ігор Mario Kart, який вони коли-небудь мали», — сказав Трінен.

Нагадаємо, вартість Mario Kart World оголосили на нещодавньому Nintendo Direct, де розкрили всі деталі про Switch 2. Ми зібрали головну інформацію про консоль в окремому топіку.

Як гадаєте, наскільки швидко $80 за ААА-ігри стануть стандартом? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Nintendo піднімає ціну Mario Kart World до $80/$90, але це не стане новим стандартом. Боузер каже, що ціни визначатимуться індивідуально — залежно від масштабу гри, геймплею й реіграбельності. На реакцію ринку Nintendo не зважає — робить те, що вважає правильним.

Нінка завжди мала завищені ціни на все. Але зараз це вже перебір. Добре, що розвиваються портативки з мульти платформами — адекватні люди мають вибір

Microsoft с Forza Horizon задаются вопросом «а что, так можно было?»

От нехай самі і грають в неї за 90$

Підписатись на коментарі