«Вони були сміттям». CEO Unity розкритикував метавсесвіти за «ідіотизм»

Новому CEO Unity Метту Бромбергу не подобається концепція метавсесвіту. Коли проєкти подібного формату були на хайпі, він тестував їх і вважав «сміттям». Однак керівник погоджується, що в майбутньому гарнітури доповненої реальності стануть нормою. А ще він відрізняє класичні метавсесвіти від онлайн-ігор, які приписують до цієї категорії.

«Я ніколи не був масовим прихильником метавсесвітів в той період, [коли вони були на хайпі]. Я скажу вам чому. Тому що, як розробник ігор, я стикався з усіма цими новими платформами та вважав їх сміттям. І я подумав: „Це схоже на ігри, які ми намагалися робити 15 років тому. Це не може бути стійким споживчим досвідом“. Всілякі метаверсійні компанії — я був повністю спантеличений ними», — розповів Бромберг в інтервʼю The Verge.

При цьому він розрізняє метавсесвіт, яким його описував CEO Meta Марк Цукерберг, та масштабні онлайн-ігри з сервісною моделлю й постійною підтримкою. До останніх належать Fortnite та Roblox.

Подібні проєкти з мільйонами чи десятками мільйонів користувачів Бромберг назвав «фундаментальною особливістю нинішнього відеоігрового бізнесу». Тому що 80% користувачів «глибоко занурені у цей досвід протягом років».

Більше прихильно CEO Unity висловився про гарнітури доповненої реальності. Він вважає лиш питанням часу, коли вони зʼявляться у формфакторі звичайних окулярів.

«Якщо не брати до уваги ідіотизм деяких речей з метавсесвіту, майбутнє, певною мірою, буде пов’язане з масовим впровадженням периферійних пристроїв. Можливо, це старомодне слово, бо йдеться про нові пристрої. Я дуже вірю в доповнену реальність [...] Я не сумніваюся, що через пару років усі носитимуть окуляри з доповненою реальністю. Поєднання штучного інтелекту та голосу, що дозволяє дуже легко взаємодіяти з пристроєм, час автономної роботи, який зараз можливий, і можливість виводити інформацію та послуги перед очима, як на мене, очевидно, призведе до бурхливого розвитку.

І коли ми озирнемося назад і згадаємо час, коли ми постійно лізли в кишеню, щоб витягнути цю штуку [смартфон] для всього, це здасться нам дивацтвом. Але потрібно багато часу, щоб отримати справжнє масове прийняття цих пристроїв споживачами, тому що все повинно бути досконалим», — додав Бромберг.

Нагадаємо, нещодавно ми писали як CEO Unity висловився про штучний інтелект. Він не вважає, що ШІ повʼязаний з масовими звільненнями в ігровій індустрії.

А як ви ставитеся до ідеї метавсесвіту? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

VR окуляри існували ще в 90і роки минулого тисячоліття. Як були аксесуаром на один раз погратися, так і лишилися.

Я не сумніваюся, що через пару років усі носитимуть окуляри з доповненою реальністю

да, да, скоро будет одно сплошное телевидение

Якби ще ці «метавсесвіти» були на рівні сучасних компютерних ігр, а воно ж реально відставало на років 15.
Що це взагалі було — не зрозуміло.

Напевно думали чим раніше почнемо тим швидше запригнемо в вагон? Забувши що крім дати початку ще є 99999 проблем.

Підписатись на коментарі