«Вони були сміттям». CEO Unity розкритикував метавсесвіти за «ідіотизм»
Новому CEO Unity Метту Бромбергу не подобається концепція метавсесвіту. Коли проєкти подібного формату були на хайпі, він тестував їх і вважав «сміттям». Однак керівник погоджується, що в майбутньому гарнітури доповненої реальності стануть нормою. А ще він відрізняє класичні метавсесвіти від онлайн-ігор, які приписують до цієї категорії.
«Я ніколи не був масовим прихильником метавсесвітів в той період, [коли вони були на хайпі]. Я скажу вам чому. Тому що, як розробник ігор, я стикався з усіма цими новими платформами та вважав їх сміттям. І я подумав: „Це схоже на ігри, які ми намагалися робити 15 років тому. Це не може бути стійким споживчим досвідом“. Всілякі метаверсійні компанії — я був повністю спантеличений ними», — розповів Бромберг в інтервʼю The Verge.
При цьому він розрізняє метавсесвіт, яким його описував CEO Meta Марк Цукерберг, та масштабні онлайн-ігри з сервісною моделлю й постійною підтримкою. До останніх належать Fortnite та Roblox.
Подібні проєкти з мільйонами чи десятками мільйонів користувачів Бромберг назвав «фундаментальною особливістю нинішнього відеоігрового бізнесу». Тому що 80% користувачів «глибоко занурені у цей досвід протягом років».
Більше прихильно CEO Unity висловився про гарнітури доповненої реальності. Він вважає лиш питанням часу, коли вони зʼявляться у формфакторі звичайних окулярів.
«Якщо не брати до уваги ідіотизм деяких речей з метавсесвіту, майбутнє, певною мірою, буде пов’язане з масовим впровадженням периферійних пристроїв. Можливо, це старомодне слово, бо йдеться про нові пристрої. Я дуже вірю в доповнену реальність [...] Я не сумніваюся, що через пару років усі носитимуть окуляри з доповненою реальністю. Поєднання штучного інтелекту та голосу, що дозволяє дуже легко взаємодіяти з пристроєм, час автономної роботи, який зараз можливий, і можливість виводити інформацію та послуги перед очима, як на мене, очевидно, призведе до бурхливого розвитку.
І коли ми озирнемося назад і згадаємо час, коли ми постійно лізли в кишеню, щоб витягнути цю штуку [смартфон] для всього, це здасться нам дивацтвом. Але потрібно багато часу, щоб отримати справжнє масове прийняття цих пристроїв споживачами, тому що все повинно бути досконалим», — додав Бромберг.
Нагадаємо, нещодавно ми писали як CEO Unity висловився про штучний інтелект. Він не вважає, що ШІ повʼязаний з масовими звільненнями в ігровій індустрії.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів