СEO Unity не вважає, що звільнення в геймдеві повʼязані з розвитком штучного інтелекту
Метью Бромберг — новий СEO Unity, який замінив Джона Річітелло. Нещодавно він висловився про впровадження штучного інтелекту в геймдеві. Керівник не вважає, що звільнення в індустрії повʼязані з ШІ. На його думку, генеративні інструменти не замінять творчі професії, а відкриють можливості створювати більше ігор. І цим скористаються видавництва.
Бромберг став гостем в подкасті Decoder від The Verge. Він повторив позицію Unity щодо штучного інтелекту. Компанія залишається «агностиком» у питанні походження 3D-асетів. Тобто для неї немає значення, хто і як створив ресурс.
Гендиректор також не вважає, що саме ШІ призвів до звільнень. Бромберг бачить потенціал у впровадженні штучного інтелекту, як інструмента для створення більшої кількості проєктів.
«Насправді я не думаю, що звільнення, які ми спостерігаємо в ігровій індустрії, пов’язані зі штучним інтелектом. Я так не думаю. Як ми вже говорили трохи раніше, я думаю, що розробники та видавці відеоігор, якщо вони підвищать ефективність їх створення, то будуть випускати більше ігор. І саме тут вони будуть використовувати ці додаткові можливості», — сказав Бромберг.
CEO Unity відзначив, що компанія прагне взяти участь в створенні майбутнього, де всім править автоматизація. Він пофантазував, як саме може виглядати розробка ігор через роки.
«Ми віримо, що наприкінці, — а може, й не наприкінці, а просто пізніше, — в цьому процесу з’являться люди-творці, які знаходитимуться посеред процесу створення ігор, використовуючи платформу [з ШІ] для їхнього створення. І вони матимуть вертикально орієнтованих агентів, які допомагатимуть їм у цьому.
Агент, який спеціалізується на фізиці, агент, який спеціалізується на звуці, агент, який спеціалізується на вводі-виводі — що завгодно. І в цьому циклі буде багато людей, які матимуть у своєму розпорядженні ці інструменти, і їм потрібно буде об’єднати їх разом в інтерактивному досвіді. Ми хотіли б і надалі залишатися в центрі цього процесу, і ми вважаємо, що існує потреба в платформі для цього», — додав Бромберг.
Нагадаємо, нещодавно ми писали, що CD PROJEKT RED не використовує ШІ на своїх поточних проєктах. Компанія досліджує штучний інтелект, однак наразі бачить ризики у його використанні через потенційні проблеми з авторськими правами.
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів