Чи правильно вчинив Джоел у фіналі The Last of Us? Геймдиректор гри поділився своєю думкою
Керівний склад та актори серіалу The Last of Us поділилися своєю думкою про вчинок Джоела у фіналі першого сезону. Історія в шоу повністю повторює сюжет гри, тож головний герой діяв однаково. Ніл Дракманн, президент Naughty Dog і один з керівників розробки першої частини серії, вважає, що протагоніст вчинив правильно. Він сказав, що зробив би так само на місці Джоела.
Увага. Далі в матеріалі йдуть спойлери до сюжету The Last of Us — як гри, так і серіалу.
У фіналі головний герой рятує Еллі від смерті. За допомогою спинного мозку дівчини «Світляки» хотіли створити ліки проти вірусу й повернути людство до норми. Однак це вбило б дівчинку, яку Джоел почав вважати власною донькою.
«Я вважаю, що Джоел мав рацію. Якби я був на місці Джоела, я сподіваюся, що зміг би зробити те, що зробив він, щоб врятувати мою доньку», — зізнався Дракманн в інтервʼю IGN.
За словами президента Naughty Dog, серед творців шоу панує різна думка щодо цього. А частина акторів взагалі вирішили не відповідати однозначно так чи ні.
«Це дуже цікаво, тому що я думаю, що якби я був на місці Джоела, я, напевно, зробив би те ж саме, що і він. Але мені хотілося б думати, що я б цього не зробив. Це цікавий поштовх і тяжіння моралі. І саме тому фінал першої гри такий провокаційний і такий чудовий. Він просто не дає вам зірватися з гачка як гравцеві», — заявив сценарист і шоуранер Крейг Мейзін.
Белла Рамзі, Кейтлін Девер та Ізабела Мерсед заявили, що це «складне» питання. А перший сезон якраз досліджує вчинок Джоела. Щодо Габріеля Луни, який грає Томмі, то він підтримав протагоніста.
«Я упереджений. Я його брат, і я розумію. Ти не можеш бачити масштаби всього світу. Ти можеш бачити лише свій світ, а Еллі — це його світ. Тому я маю на увазі, що особисто я не можу звинувачувати його в ролі Томмі, і, можливо, навіть як Геймб, тому я не знаю», — сказав Луна.
Мейзін спробував глибше зануритися в мотивацію Джоела. Шоуранер вважає, що герой діяв інстинктивно.
«Мені здається, що він діяв на автопілоті. Я думаю, що він просто... відключився, і все було як в тумані, поки він не прийшов до тями. «Люди доходять до кінця The Last of Us і ставлять собі питання, що б ви зробили? Як би ви вчинили, якби перед вами постала можливість врятувати світ, жертвуючи своєю дитиною. Це відсилає до Авраама та Ісаака. Це дуже глибоко. Поняття жертви для порятунку світу», — продовжив Мейзін.
«Є різниця між тим, якби мені довелося вбити випадкову людину, щоб врятувати невідомо скільки життів. Абстрактно, ви б сказали: „Ну, так, звичайно, це має сенс“. Але тепер приберіть цю випадкову людину, і поставте вашу дитину. Тепер відповідь буде зовсім іншою», — підсумував Дракманн.
Нагадаємо, нещодавно президент Naughty Dog заявив, що більше не турбується, якщо про нього пишуть щось негативне в інтернеті. Після релізу The Last of Us Part II він навчився не ставитися до цього надто серйозно.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів