«Ми спали під столом». Керівники CDPR пригадали виклики та хаос під час розробки першої The Witcher
Перша частина The Witcher принесла початкову славу CD PROJEKT RED і заклала підвалини для розвитку серії. Однак розробка гри стала випробуванням для тоді ще молодої польської студії. Нещодавно керівники CDPR пригадали, як проходило виробництво проєкту. Їм доводилося спати під столами й працювати в суцільному хаосі.
Міхал Новаковський та Адам Бадовський, генеральні директори CD PROJEKT RED, дали інтервʼю порталу XYZ. Журналіст запитав про ігровий ринок двадцять років назад, і чого саме з тієї епохи зараз не вистачає керівникам.
«Ностальгія підступна — вона малює все в рожевих кольорах. Коли через кілька років я знову повертаюся до витворів культури, вони рідко відстоюють своє високе звання. Частіше я бачу, що спрацьовує фільтр хороших спогадів. Можливо, так відбувається і тут, хоча два десятиліття тому в компанії все було набагато простіше. Нас було незрівнянно менше, ми всі знали один одного на ім’я, у нас часто були близькі, приватні стосунки», — розповів Новаковський.
А Бадовський заявив, що переосмислив свій підхід до минулого. Він пригадує не тільки гарні моменти, але й складнощі. В епоху створення першої The Witcher розробникам доводилося буквально жити в офісах і важко працювати.
«Нещодавно я переоцінив свій романтичний підхід до минулого. Ми пам’ятаємо лише хороші речі, але ж тоді ми не могли робити такі масштабні речі, як сьогодні. Ми також іноді спали в офісі під столом і працювали в хаосі. Відчуття аутсайдера дуже мотивувало. Сьогодні ми маємо набагато більше можливостей завоювати світ», — додав Бадовський.
Керівники також пригадали, як під час випуску The Witcher були змушені боротися за увагу. Це стосується не лише гравців, а й виробників консолей та дистрибʼюторів. Саме вони правили індустрією, тому розробникам доводилося дуже старатися, щоб встановити потрібні звʼязки.
«Ринок цифрових ігор перебував у зародковому стані, тому ми були у владі великих видавців. Достукатися до виробників консолей та дистриб’юторів загалом було цілим космосом. „Вийти“ на когось було дуже складно. Наведу приклад. Ми прилетіли до Лондона на дуже важливу зустріч. Ми з’явилися на рецепції й через стіну почули, як наш співрозмовник просить секретаря передати, що його немає на місці. Зараз таке більше не трапляється з нами», — підсумував Новаковський.
Нещодавно CD PROJEKT RED також оголосила, що The Witcher IV не вийде до 2027 року. Ми також писали, що у студії досі працює близько половини розробників третього «Відьмака». Йдеться про 100 людей, і деякі з них — це візіонери серії.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів