Assassin’s Creed Shadows порівняли з Ghost of Tsushima. Гра Ubisoft технологічніша в багатьох аспектах

Ще до релізу Assassin’s Creed Shadows активно порівнювали з Ghost of Tsushima в плані реалізації антуражу. А зараз, коли гра Ubisoft вже вийшла, проєкти можна повноцінно зіставити за обʼєктивними аспектами. Саме цим і зайнялися окремі блогери. Вони показали, як реалізована фізика, оточення, деталі та окремі механіки в обох іграх. Відео довели, що Shadows виглядає технологічнішою завдяки пʼятирічній різниці.

Перший ролик опублікував автор YouTube-каналу ElAnalistaDeBits. У його 20-хвилинному відео демонструються ледь не всі аспекти, за якими Assassin’s Creed Shadows та Ghost of Tsushima можна стикнути у двобої. І саме новинка від Ubisoft відчувається краще пропрацьованою і технологічнішою в переважній більшості аспектів.

Читайте також

Наприклад, у новій частині пригод асасинів прописана взаємодія рослинності з моделями Наоє та Ясуке. Багато дрібних предметів оточення можна зруйнувати, а анімації виглядають значно реалістичнішими. Це ж стосується фізики води, освітлення в нічний час та реакції NPC на дії гравця.

Що ж до Ghost of Tsushima, то вона конкурує і навіть випереджає Assassin’s Creed Shadows за реалізацією шкіри персонажів й окремих візуальних ефектів. Але вітер, який задає атмосферу в обох іграх, більш реалістичний у новинці від Ubisoft. До такого висновку прийшов і Nick930 у власному ролику с порівнянням проєктів.

Варто нагадати, що Ghost of Tsushima вийшла майже пʼять років тому. Гра створювалася ще для PS4. Але й розробники Assassin’s Creed Shadows досягли помітного результату в плані пропрацювання фізики, оточення та деталізації.

Нагадаємо, раніше ми писали про схоже порівняння Avowed із The Elder Scrolls V: Skyrim. Гра Bethesda, попри свій вік, виявилася більш технологічною в багатьох аспектах.

А ви вже грали в Assassin’s Creed Shadows? Як би ви оцінили графіку в грі? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Але геймплей в рази крутіший саме в Цусімі, і саме в Цусімі я відчував справжню японську атмосферу.

Дайте вже юбісофту спокійно померти (:

Люблю Ghost of Tsushima, пройшла колись на платину, і на днях почала проходити Shadows. Я ще всього сюжету Shadows не бачила, але вже видно, що в Цусіми він був більш історичний, приземлений — для багатьох це мабуть плюс, але через це ця гра не втримала увагу деяких моїх знайомих, що пробували в неї грати.
Ну а в Shadows сюжет більш анімешний, принаймні поки що. Для мене це не робить його гіршим чи кращим, просто — іншим.

Цікаво, чому б не порівняти ACS з давньою серією Tenchu? ACS виявиться технологічніше.
Краще на мій погляд порівнювати не дві гри з точки зору графічних технологій з різницею в 5 років, а сюжет.
Пане Назар, як би ви порівняли сюжет ACS з Ghost of Tsushima?
Мені особисто щиро цікава ваша думка.

Хм, цікаве питання насправді. Я люблю Цусіму, а в кінці сюжет мене прямо пробрав. Він там більш цілісний і трішки краще побудований, як на мене. Але перевага невелика, на мою думку. І якби Юбісофт додала в Shadows нормальну детективну компоненту, яка прямо напрошується, то відставання взагалі стало б мінорним. Воно все ще було б, бо аж надто великий розмах беруть нові Асасини, накидаючи функціональних персонажів. Але вже було б дуже близько до нічиї. А ви як гадаєте? Цікаво й вашу думку послухати!

мені не доводилось грати в ACS і гадаю що цей тайтл я для себе пропущу.
в мене багато питань, хоча відповіді я на них свої маю, до косяків на кшталт використання історичних постатей в угоду своїх забаганок, перекручуючи їх так як їм заманеться, як і до косяків архітектури — китайська архітектура замість японскьої.

я звісно не спеціаліст і цих речей сам би не помітив, але претензії на мій погляд вагомі, саме вони формують уявлення про те що мене очікує у грі і що мені хочуть продемонструвати.

в той час як сюжет Цусіми, окрім деяких моментів, мені дуже сподобався, в більшості випадків він логічний і поступовий, в мене не було питань до відносин між ГГ та його опікуном, вони були ключові в грі, і на мій погляд більшість речей були передані чудово.

трохи сподобалась арка помсти жінки, чий клан вирізали, хоча деякі речі на мій погляд були зайві.

були й речі що мені не сподобались, наприклад ті від яких розробники відмовились, а саме злякавшись брати на себе відповідальність за більш детальну передачу картини окупантів як загарбнгиків та їх дії на окупованих територіях.

в цілому Цусіму я би рекомендував усім.

Я щось пропустив, коли почався весь цей гейть щодо історичності. У Black Flag до цього були великі питання, у трилогії Еціо теж, та й у трійці. Був бій на кулаках з Папою Римським, і нічого, все норм було. А тут прямо біда. Це ж завжди був фікшн з ледь помітною претензією на історичність. Тому мені якось ок, он поляки у «Вогнем і мечем» перекрутили все про козаків — ось це трохи неприємно, коли є спеціальний намір змінити історію на свій лад, переслідуючи певну мету. Нічого такого в Shadows я не помітив.

на мою особисту думку, справа не стільки в брехні з історичністю, а в брехні під себе, задля просування комусь потрібних наративів, що означає що для всіх цих людей я і всі інші є заручниками їх забаганок, я ще і гроші за це повинен платити.

що поляки у вашому прикладі (до речі не лише цим прикладом поляки обмежились), що ці — для мене одного поля ягода.

стосовно ACS — ну, думаю, ви не будете сперечатись що є певні тенденції в ігровому світі щодо африканців та сильних жінок?

моя думка, що хтось хоче закидати мені певні наративи, які мене культурно не стосуються (бо це їх проблеми, мені складно сказати на скільки вони надумані, а на скільки правдиві, я не є частиною їх культури), і саме це мене дратує.

мені здається підсвідомо так працює у більшості людей, саме відтіля йде незгода і так звана ненависть.

та ж сама історія, як на мене, з Ваврою і його додаванням гейського роману.

чувак пішов тупо на повідку трендів і сказав що там це є лише через те щоб його продукт не зненавиділи інші.
хоча як можна ненавидіти продукт за відсутність цього?
гейські романи — це забаганка, не необхідність.

і всі ці речі накладуються одна на одну і на виході ми отримуємо ось це от все.

Щодо косяків архітектури — вони ж наче скрупульозно до цього відносились і брали референси в тій країні, в якій відбувалась гра, то може вони просто намагались зачепити китайську аудиторію.Так само, як ви нижче описуєте про наративи, які нас не стосуються

Тут важливіше що розробка привида цусіми дешевша в 5 разів чим шадовс. 40 мільйонів проти 200.

насправді є дані про 60 мільйонів на Цусіму, хоч звісно і не офіційні, але в декількох місцях
— gameranx.com/...​ared-to-other-aaa-titles
— tech4gamers.com/...​-of-tsushimas-budget-60m

тоді як про ACS є інфа про 250-350 мільйонів
— www.sportskeeda.com/...​affected-them-financially
— 9meters.com/...​ubisoft-and-the-franchise

різниця все ще ~5 разів :)

Підписатись на коментарі