Як вибратися з мотиваційної ями? Необхідні поради щодо розвитку в геймдеві
Привіт, спільното!
Мені 18 років, і нещодавно я випустив свою першу гру на Play Market (писав про це в окремому дописі місяць тому). Здавалося б, це непогане досягнення, але останні пів року я відчуваю, що втрачаю будь-яке бажання створювати ігри.
Мені подобається розбиратися в технологіях, копатися в «підкапотній» частині й досліджувати, як усе працює — це особливо цікаво для мене як фаната математики. Але на більше, ніж просто тестові проєкти для експериментів, мене не вистачає.
Виходить, що мені цікаво дізнаватися, як створювати ігри, але сам процес розробки (особливо графіка, звуки та інші креативні аспекти) мене швидко втомлює. Останні місяці в мене нуль проєктів і жодних ідей, а якщо щось і з’являється, то ентузіазм зникає буквально за кілька днів.
Ще одна проблема — рушій. Godot мені дуже подобається, але, здається, він нікому не потрібен на ринку. Я пробував вивчати Unity, але через нестачу мотивації швидко закинув. Також я майже нічого не розумію в 3D-іграх і, якщо чесно, просто не дуже люблю їх. Виходить, що ці дві проблеми пов’язані з тим, що я не хочу вчитися тому, що не вписується в мої інтереси. І це мене трохи бентежить.
Як мені вибратися з цієї мотиваційної ями?
Я намагався витягнути себе дисципліною, але це лише відбивало бажання й робило все ще гірше. Чи стикалися ви з таким? Як вам вдалося повернути мотивацію? Чим би ви порадили зайнятися зараз?
Буду дуже вдячний за будь-які поради!
31 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів