«Це трагедія». Творець Papers, Please не очікував, що гра стане «настільки актуальною», натякаючи на політику Трампа

Лукас Поуп — один з найвідоміших соло-розробників в геймдеві. Початкову славу він здобув після релізу Papers, Please. У цій грі потрібно перевіряти документи на кордоні держави, де встановлена автократія. Фахівець ніколи не думав, що його гра в якийсь момент стане «настільки актуальною», як зараз. На думку розробника, «це трагедія».

Журналісти видання PC Gamer поспілкувалися з Поупом на GDC 2025. Розмова зайшла про актуальність Papers, Please, де потрібно ухвалювати важкі рішення, наприклад, розлучати сімʼї через проблеми з документами й відмовляти біженцям в проході.

«Це найдикіша річ: коли я зробив це, я відчув, що „актуальність цього падає“. Це була проблема, але відтоді все змінилося. Мене вражає, що з часом це питання [автократії] стає все більш і більш актуальним. Чесно кажучи, це трагедія», — розповів Поуп.

У своїй відповіді він натякає на політику Дональда Трампа. Нинішній президент США почав боротися з нелегальними мігрантами та запроваджувати елементи цензури після приходу до влади. При цьому в Європі деякі держави теж почали обговорювати питання незаконного перетину кордону.

«Ви хочете, щоб ваша робота була актуальною, але водночас, вау, я б дуже хотів, щоб вона не була настільки до біса актуальною. Як це може бути на порядку денному, коли минуло 10 років? Але це правда», — підсумував Поуп.

Нагадаємо, раніше ми випустили матеріал з думками геймдевців, які проживають в США та Канаді, про поточну політику Білого дому щодо України. Розробники розповіли про власне ставлення, і що говорять в їхньому оточенні.

А ви грали у Papers, Please? Як гадаєте, гра дійсно стала актуальною в наш час? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі