Геймдиректору Helldivers 2 дзвонили з Sony і питали, «що він таке курить», коли той порадив не купувати власну гру

Йохан Пілестедт — гендиректор Arrowhead Game Studios та керівник розробки Helldivers 2. Нещодавно він пригадав, як відбувався запуск успішного кооперативного шутера. Через проблеми з серверами керівник порадив гравцям зачекати з купівлею проєкту. Юристам Sony, яка видала Helldivers 2, це не сподобалося. Вони зателефонували Пілстеду й запитали, що «він н**уй таке курить».

Як передає PC Gamer, гендиректор Arrowhead виступив на GDC 2025 з доповіддю про розробку останнього хіта студії. Керівник пригадав, який хаос оточував вихід Helldivers 2.

«Спільнота була в захваті від ігрового процесу, який ми реалізували, і всі почали активно доєднуватися, і це перетворилося на лісову пожежу. Всі говорили всім, що ви повинні пограти в цю гру, і це розчавило нас під впливом успіху», — розповів Пілстед.

Через великий наплив користувачів у Helldivers 2 виникли проблеми з серверами та черги. Тоді керівник Arrowhead виступив із заявою і порадив людям не купувати гру, доки розробникам не вдасться здолати технічні труднощі.

«Якщо у вас немає готівки, відкладіть купівлю. Хоча ми зробили дійсно цікаву гру, варто зачекати, поки сервери зможуть підтримувати необхідну пропускну здатність», — написав тоді Пілстед.

На GDC фахівець повторив свою тодішню думку. Він не хотів, щоб гравці, які придбали Helldivers 2, витрачала час даремно через недостатню потужність серверів.

«Якщо ви витратите свій останній долар, щоб застрягти в черзі на сервері, я буду розбитий горем», — сказав Пілстед.

Однак у Sony була своя думка щодо таких порад. Після цих публічних висловлювань керівник Arrowhead швидко отримав дзвінок від невдоволених юристів видавця.

«Минуло п’ять хвилин, як мені зателефонували доброзичливі люди з PlayStation і запитали, що я н**уй таке курю. Не рекомендуйте людям не купувати вашу гру!», — розповів Пілстед про ту розмову.

Нагадаємо, раніше ми писали, як за пʼять місяців з моменту релізу Helldivers 2 втратила 90% аудиторії. Проте піковий добовий онлайн у грі все ще перевищує 50 тисяч людей у Steam.

А ви продовжуєте грати в Helldivers 2? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це йому сказали ті самі чуваки, які заборонили продаж в 93 країни і через що на втратила 90 відсотків аудиторії. Питання що курять адвокати соні

Підписатись на коментарі