«Знову настала ця пора». Геймдиректор Baldur’s Gate 3 висміяв заяви, що великі однокористувацькі ігри «мертві»
Свен Вінке — гендиректор Larian Studios і режисер Baldur’s Gate 3. Нещодавно він з іронією прокоментував думки, про смерть великих сюжетних ігор. Керівник заявив, що таку тезу просувають менеджери на високих посадах в індустрії. Але він не згоден з нею. На думку Вінке, гарна однокористувацька гра завжди буде успішною.
CEO Larian опублікував декілька постів на власному акаунті в X. У першому керівник став на захист сюжетних проєктів, на яких і спеціалізується його команда.
«Знову настала та пора року, коли великі однокористувацькі ігри оголошуються мертвими. Використовуйте свою уяву. Це не так. Вони (ці ігри, — прим.) просто повинні бути хорошими», — написав Вінке.
Публікація гендиректора Larian набрала понад 100 тисяч переглядів в Х, а під нею розгорнулася дискусія серед коментаторів. Пізніше керівник додав контексту, пояснивши, чому вирішив написати перший пост.
«Причиною написання цього твіту є балачки про те, що відомі діячі індустрії заявляють, ніби у (великих) однокористувацьких ігор немає майбутнього. А це означає, що інвестиції у (великі) однокористувацькі ігри стають менш привабливими. І це мене турбує. Тому що я не думаю, що вони мають рацію», — пояснив Вінке.
За його словами, заяви про «смерть» великих сюжетних ігор мають наслідки. З часом вони можуть перетворитися на мантру, яку всі запамʼятають.
«Тож я просто намагаюся дати деяку противагу. Я думаю, що хороші однокористувацькі ігри будуть продовжувати розвиватися так само добре, як і завжди. Їм просто потрібно бути хорошими та достатньо інноваційними», — підсумував Вінке.
Нагадаємо, на The Game Awards 2024 керівник Larian виголосив промову про необхідність створення якісних ігор. За його словами, на першому плані повинні бути враження, які викликають ці проєкти у користувачів і своїх розробників. А наслідком такого підходу стане вагомий прибуток.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів