«Знову настала ця пора». Геймдиректор Baldur’s Gate 3 висміяв заяви, що великі однокористувацькі ігри «мертві»

Свен Вінке — гендиректор Larian Studios і режисер Baldur’s Gate 3. Нещодавно він з іронією прокоментував думки, про смерть великих сюжетних ігор. Керівник заявив, що таку тезу просувають менеджери на високих посадах в індустрії. Але він не згоден з нею. На думку Вінке, гарна однокористувацька гра завжди буде успішною.

CEO Larian опублікував декілька постів на власному акаунті в X. У першому керівник став на захист сюжетних проєктів, на яких і спеціалізується його команда.

«Знову настала та пора року, коли великі однокористувацькі ігри оголошуються мертвими. Використовуйте свою уяву. Це не так. Вони (ці ігри, — прим.) просто повинні бути хорошими», — написав Вінке.

Публікація гендиректора Larian набрала понад 100 тисяч переглядів в Х, а під нею розгорнулася дискусія серед коментаторів. Пізніше керівник додав контексту, пояснивши, чому вирішив написати перший пост.

«Причиною написання цього твіту є балачки про те, що відомі діячі індустрії заявляють, ніби у (великих) однокористувацьких ігор немає майбутнього. А це означає, що інвестиції у (великі) однокористувацькі ігри стають менш привабливими. І це мене турбує. Тому що я не думаю, що вони мають рацію», — пояснив Вінке.

За його словами, заяви про «смерть» великих сюжетних ігор мають наслідки. З часом вони можуть перетворитися на мантру, яку всі запамʼятають.

«Тож я просто намагаюся дати деяку противагу. Я думаю, що хороші однокористувацькі ігри будуть продовжувати розвиватися так само добре, як і завжди. Їм просто потрібно бути хорошими та достатньо інноваційними», — підсумував Вінке.

Нагадаємо, на The Game Awards 2024 керівник Larian виголосив промову про необхідність створення якісних ігор. За його словами, на першому плані повинні бути враження, які викликають ці проєкти у користувачів і своїх розробників. А наслідком такого підходу стане вагомий прибуток.

А ви згодні з Вінке? Чи, можливо, вважаєте, що онлайн-ігри з часом витіснять сюжетні? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

свято место пусто не бывает, рыночек порешает
Sony вон думала, что игры-сервисы это золотая жила, а получила по итогу конкорд )

ігри соні це взагалі збірник всього поганого, що відбувається в сучасній індустрії розваг. Взагалі прийнято там наїзжати на ЕА або юбісофт, що вони доять людей на долари, хоча наприклад до велв такого відношення нема, а вони багато в чому винні, якщо говорити про сучасну монетизацію. І при цьому всі забувають бідну японську мегакорпорацію соні, яка славиться неконкурентими методами боротьби на світовому ринку, робить погані ігри, тримає у себе дракмана, доїть молоко павучків.

сони начала выпускать игры в стиме, за это ей можно все грехи простить )

как по мне, самый большой их грех это зацикленность на одинаковых играх про открытый мир

Їй нічого не пробачено з Demon Souls ремейк і відсутність Bloodborne на пк

думаю, тут больше вопросов к FromSoftware

А що вже з ремейком демонів не так?)

Demon Souls ремейк

В чому проблема гри?

відсутність Bloodborne на пк

Не потрібен він там)

Не потрібен він там)

Вважай тебе по ІР вже вираховує величезна армія людей))

Що не так з ремейком Demonʼs Souls? Шикарий ремейк

Заяви в такому плані були і до цього. Деяким просто хочеться заробити усі гроші світу на іграх сервісах та дрочильнях, ну а деяким і нормально великі однокористувацькі ігри з сюжетом робити. Те що користувацькі ігри будуть якось вмирати брєд, так як показує практика продажі останніх ігр таких як kingdom come deliverance 2, Stalker 2, та навіть той же baldur’s gate 3 довить окупили себе і принесли виручку та й відгуки добрі. Так що це просто дві окремих конкурентних ніші. Так сказати два різних дитячих майданчика, яка конкурують між собою, однокористувацькі ігри та ігри-сервіси-дрочильні.

Керівник заявив, що таку тезу просувають менеджери на високих посадах в індустрії. Але він не згоден з нею
Це не так. Вони (ці ігри, — прим.) просто повинні бути хорошими"

ну, я гадаю що в принципі цим все сказано і спілкуватись тут нема про що)

можна хіба що витерти козявки о цих менеджерів

Kingdom come delicerance, stalker 2 та НАВІТЬ той же bg3

Ну так то підозрюю що в bg3 більше продажів і профіту ніж в stalker 2 і kcd 2 разом узятих🤣

Підписатись на коментарі