«Розпалювання ненависті». ЕА назавжди заблокувала українського гравця у своєму сервісі за фразу «я не люблю росіян»

Electronic Arts видала довічний бан українському гравцеві під псевдонімом Kid Da One. Він не може користуватися сервісом EA Play з власного облікового запису. Причиною стала фраза «я не люблю росіян», яку гравець написав у Apex Legends. Respawn Entertainment та ЕА вирішили, що це «розпалювання ненависті» й заблокували користувача назавжди.

Kid Da One нагадав про цю історію в Х. Бан видали рік тому, і весь цей час гравець подавав апеляції. Однак, за словами автора допису, вони відхиляються в автоматичному режимі.

До своєї публікації користувач прикріпив скриншот, на якому вказана причина блокування. Бан видали через «разжигание ненависти». На акаунті Kid Da One встановлена англійська мова, але опис був російською.

Цілком ймовірно, що на фразу «я не люблю росіян», яку гравець написав у Apex Legends, пожалівся хтось з рф. І він вказав причину російською мовою. Схожою історією в коментарях поділився інший користувач.

«Мене забанили за те, що я русню назвав нацистами, але це не вся історія. Суть в тому, що перед цим мені в команду почало регулярно кидати русню. Я почав на цих дов**йобів кидати скаргу. В ЕА мені відповіли щось на кшталт: «Ми не побачили, що вас могло образити», — написав candyglass.

На думку одного з користувачів, такі ситуації трапляються через лояльного до росіян модератора в Electronic Arts. А інший поділився, що схожим чином чотири рази отримав бан акаунта в Overwatch.

Спільното, а ви часто стикаєтеся з росіянами в мультиплеєрних іграх? Чи отримували бани через них? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Колись давно, років 8 тому, я звернувся до EA з проханням поміняти інтерфейс щойно купленого simcity з кацапського на англійский.Тоді якщо ти щось купляв в них, то воно автоматом ставилося тобі кацапською, і неможна ніяк перемкнути на іншу мову. Я зрозумів одразу що треба писати в підтримку обов’язково англійською. Я написав їм тоді що я не можу сприймати спокійно кацапську, бо росіяни ведуть із нами війну, вбивають наших людей, то я дуже прошу поміняти інтерфейс, бо якби я знав що гра буде кацапською то я б не купував, я не буду грати їхньою мовою. Пам’таю що розмова із підтримкою перейшла на рівень спілкування через чат в їх застосунку Origin, англійською.
І вони поміняли. Я не виправдовую EA, в них бардак і нерозуміння особливості нашого ринку, і вони оминають що відбувається в реальному світі. Треба їх прокидати.
Часто стикався із тим що в різних іграх схоже що модерацією займаються прокацапські модератори, або схоже що безпосередньо кацапи. Щось із цим треба робити, піднімати галас, що звернення гравців кирилицею це не раша, це може бути Україна. Наприклад щоб модерація українців ні в якому разі не виконувалась росіянами, чи російськомовними людьми.
Ну і хтось пише кацапською в підтрику — це як на мене добре, що таких гравців банять, неважливо за що, сорян.

Я отримав довічний бан в грі Paladins через те що я написав Russia — terrorist country, крута була гра 3 к годин просрав. Також розпалювання ненависті...

Ну для мене тепер EA забанені назавжди. Виключно піратки тепер, або ніяк

такі ситуації трапляються через лояльного до росіян модератора

така сама історія була з аккаунтом в LinkedIn

Игры от EA лютое говно anyway

в тайтанфолл 2 прікольна кампанія — недавно якраз пройшов, але вот ЕАшне витискання бабла — лютий пісос

А коли мені в тому ж апексі дало москаля в команду який разів 50 написав що хоче нас вбити, і я кинув п’яток репортів, прийшли повідомлення на пошту, «ми не побачили порушення у спілкуванні гравця»

Специфіка сучасного, войовничо політкоректного та агресивно толарантного, часу, — правда тепер мова ненависті © А в кого більше грошей той словником і керує.

русня і поляки це відразу мут+репорт

Я коли грав LoL, а це єдине, що я грав онлайн, то на русаків дуже рідко потрапляв на сервері Східної Європи. Це був плюс, але поляки його перекривали, хз, чому вони так себе неадекватно поводять.

Бувають усякі. Мені у гта онлайн з рік тому зустрічався поляк, який коли дізнався що я з України, багато висловлювася на нашу підтримку.

Щодо того, як часто стикаюсь з кацапами: в Overwatch 2 чи Deadlock в кожному матчі натрапляю бодай на одного болотяника. Завжди шукаю можливість кинути репорт на такого.

Чи не іронічно це, що лист англійською, але причину таки написали кацапською?

З іншого боку, я б не засмутився, якби мене за таке забанили. Природне відсіювання тих ігор, про які варто забути.

Підписатись на коментарі