Екскерівник Xbox зізнався, що «заохочував консольні війни» між Microsoft і Sony, а зараз «індустрія втратила завзяття»

Пітер Мур обіймав посаду керівника ігрового підрозділу Microsoft з 2003 по 2007 рік. В нещодавньому інтервʼю він зізнався, що заохочував «консольні війни». Колишній директор вважає, що геймерам подобалося бачити протистояння Xbox та PlayStation. На його думку, це суперництво було «здоровим» для індустрії«.

Мур став гостем в подкасті Gamertag Radio. Він очолював Microsoft в період запуску Xbox 360 і конкуренції з PS2 та PS3. За словами екскерівника, консольні війни допомогли врятувати ігри від ярликів «марної трати часу і причини насильства». Інтерактивні проєкти почали «серйозно сприймати як спосіб для розваг».

«У ті часи нам потрібно було виконувати купу місіонерської роботи, і водночас ми були досить молодими, щоб розважатися і робити всі ті безглузді речі й всі ті витівки, які ми робили. Я думаю, що консольні війни, на які ти натякаєш, були корисними для індустрії.

Послухайте, я вже казав це раніше — безумовно, я заохочував битви, тому що геймерам подобалося бачити [суперництво] Xbox проти PlayStation і можливо, Nintendo. Це, на мою думку, було хвилею, яка підняла всі кораблі», — заявив Мур.

Зараз екскерівник визнав, що індустрія змінилася. Відбулася певна трансформація, і Microsoft вже почала випускати всі свої проєкти на консолях конкурентів.

«Чи не втратила індустрія трохи завзяття, яким живилася і на якому зростала? Думаю, що так», — підсумував Мур.

Нагадаємо, раніше Філ Спенсер пояснив, для чого купувати консолі Xbox в епоху відсутності ексклюзивів. Гендиректор Microsoft Gaming хоче, щоб люди обирали пристрій на основі апаратних можливостей та зручності в користуванні.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

шо то говно, шо это говно

Підписатись на коментарі