«Мені байдуже, що у вас між ногами». Геймдиректор Split Fiction відповів на звинувачення в пропаганді фемінізму у грі
Йозеф Фарес — директор та засновник Hazelight Studios, яка найбільше прославилася завдяки It Takes Two. Нещодавно команда випустила нову кооперативну гру Split Fiction. Ще до релізу проєкт звинуватили в пропаганді фемінізму. На це Фарес відповів фразою «що за х**ня». За його словами, важливі саме персонажі, а не те, що знаходиться «між ногами».
На відео від авторів YouTube-каналу Fall Damage керівник Hazelight відповідав на коментарі, які користувачі лишали під трейлерами Split Fiction. В одному з них розробників звинуватили в пропаганді фемінізму, тому що у грі представлені дві головні героїні.
«Що за х**ня?» — одразу відреагував Фарес.
Директор нагадав коментатору, що у його першій грі, Brothers: A Tale of Two Sons, було два хлопці на головних ролях. У A Way Out, дебютному проєкті Hazelight грати теж потрібно за чоловіків. А в It Takes Two представлена сімейна пара — чоловік та жінка. Однак невдоволення чомусь викликала саме Split Fiction з двома дівчатами. Окремо Фарес підкреслив, що образи героїнь гри натхненні його доньками.
«Мені байдуже, що у вас між ногами. Мені це абсолютно не цікаво. Хороші персонажі — ось що важливо», — підсумував Фарес.
Тим часом Split Fiction у перші вихідні після запуску встановила новий рекорд з одночасного онлайну в Steam — 259 тисяч осіб. Для Electronic Arts, яка видає проєкт, це другий найкращий результат за весь час. Перше місце займає Apex Legends.
Ми також опублікували огляд Split Fiction. Наш редактор вважає гру вартою уваги, хоч і вторинною після It Takes Two.
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів