BAFTA запустила опитування про «найвпливовішу гру» всіх часів. Яку б ви обрали?

Британська академія телебачення та кіномистецтва (BAFTA) запустила опитування для фанатів відеоігор. Її представники пропонують обрати найвпливовіший проєкт в історії геймдеву. Вони усвідомлюють, що відповіді будуть субʼєктивними та відрізнятимуться, залежно від досвіду користувачів. Проте намагаються зібрати велику вибірку.

Опитування проходить на офіційному сайті BAFTA. Доєднатися до нього можуть всі охочі. Для цього лиш потрібно заповнити імʼя та прізвище, вказати гру й пояснити, чому обрали саме її.

«Найвпливовіша гра» може мати різне значення для різних людей. Можливо, це гра, яка започаткувала жанр, визначила епоху або встановила стандарти для оповіді та інтерактивності. Можливо, це гра, вплив якої поширився на фільми, телебачення та музику, що ми бачимо й досі. Це навіть може бути гра, яка мала великий вплив на вас особисто, змінивши ваш погляд на світ", — сказано в описі опитування.

На офіційному акаунті BAFTA в Х також виклали відео, де актора Ніла Ньюбона, відомого за роллю Астаріона в Baldur’s Gate 3, запитали про найвпливовіший проєкт в історії. Проте він відмовився назвати якийсь один конкретний.

Спільното, цікаво дізнатися вашу думку. Пишіть в коментарях, яку гру ви вважаєте найвпливовішою за весь час існування геймдеву.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Думаю що переможе якийсь консольний ексклюзив, на заході завжди так в рейтингах та преміях, ПК їм чужі.
На ПК я б обрав або ГТА або Дум, чисто по впливу на всі новіші ігри.

Зельда, хоча кожухи можуть і не погодитися (:

Це так, назвати одну важко. Є різні проєкти, які визначні в різних аспектах. А щоб ще й назвати якісь конкретні ігри, треба мати досвід грання у велику вибірку відеоігор. Тому, наприклад, мені важко визначити єдину гру, яка була б найвпливовішою в наративному аспекті.

...street fighter 2 :)

одна-единственная? минимум десяток, куда надо включать Super Mario Bros, Tetris, Doom, Civilization и так далее

Ну взагалі найвпливовіша гра, це умовна «нова частина GTA», бо саме рокстари задають кожен раз новий цінник на ААА слоб.

Так же ж давно вже вирішили що це окаріна оф тайм зельда.
А взагалі це немає сенсу бо все що виходило раніше так чи інакше впливає на те що буде виходити в майбутньому

фанати нінтендо вирішили мабуть, впринципі можна погодитись, зельда впринципі започаткувала ці всі сучасні безкінечні ігри без геймплея, зі збором різного гівна на 100 годин.

без геймплея,

Смілива заява) Без сюжету я б ще зрозумів. Але мене більше цікавить, чому саме Ocarina, і які ж тренди вона задала.

перша 3дшна мабуть. Мож на N64 ще якась, була, але мабуть нє.

це гра яка має найбільшу оцінку на метакрітік, і купа відомих геймдізайнерів її згадують в своїх інтервью як «найвпливовішу гру за весь час»

Цікаво, я бачив як гру високо оцінюють. Але щоб називали найвпливовішою, ні. А можна посилання на таке інтервʼю?

Half-Life. Не великий фанат серії, але без успіху цього проєкту вже важко уявити, як розвивалися би шутери чи кіберспорт взагалі (не кажучи про купу популярних ігор, що випустили Valve завдяки цьому успіху).

тоді вже квейк, халфа базована на другому квейку, а кіберспортивні івенти по кваці були раніше за кс

Ага, завдяки доті 2, я зрозумів, що ненавиджу всіх.

Підписатись на коментарі