«Це така дивна індустрія». Всю команду розробників Marvel Rivals з США, включно з геймдиректором, звільнили
Стало відомо, що китайська NetEase звільнила невказану кількість розробників Marvel Rivals. Йдеться про всю команду, включно з керівним складом, яка базувалася в Сіетлі. Серед скорочених працівників опинилися провідні дизайнери та ігровий директор. Це відбулося після успішного запуску Marvel Rivals та досягнення проєктом позначки у 20 мільйонів користувачів.
«Це така дивна індустрія. Моя зоряна, талановита команда щойно допомогла створити неймовірно успішну нову франшизу Marvel Rivals для NetEase Games... і її просто звільнили!», — написав Таддеус Сассер, керівник розробки гри.
Геймдиректор також підтвердив, що під скорочення потрапив Level Designer Гері МакГі. А інший дизайнер, Джек Берроуз, написав власний пост.
«Ну що ж, мене щойно звільнили з роботи над Marvel Rivals у NetEase. Було дуже приємно працювати з моїми американськими колегами, які приєдналися до мене в цьому сумному скороченні. Гадаю, я просто не міг ухилитися від цього великого чобота, попри те, наскільки великим був успіх проєкту», — розповів Берроуз.
NetEase офіційно прокоментувала звільнення. Вона підтвердила, що скорочення відбулися саме в офісі, який розташований в Сіетлі, США. Команда в Китаї «залишається повністю відданою наданню виняткового досвіду». Як зазначили представники компанії, у розвиток Marvel Rivals зараз інвестують більше, ніж раніше.
«Нещодавно ми прийняли непросте рішення про коригування структури команди розробників Marvel Rivals з організаційних причин та з метою оптимізації ефективності розробки гри. Це призвело до скорочення команди дизайнерів, що базується в Сіетлі, яка є частиною більшої глобальної структури для підтримки Marvel Rivals. Ми цінуємо наполегливу працю і відданість тих, кого це торкнулося, і будемо ставитися до них конфіденційно і з повагою, визнаючи їх індивідуальний внесок», — сказано в офіційній заяві.
NetEase не вказала, скільки саме розробників потрапили під скорочення. Але компанія підтвердила, що в Сіетлі більше не залишилося фахівців, які працюють над Marvel Rivals. Тим часом Cinematic Director Джон Ебенгер розповів про причину звільнень.
«Єдине, що я можу додати, це те, що я чув, що NetEase виводить всі інвестиції з Північної Америки. Це почалося минулого року. Чи звільняють всю американську команду дизайнерів? Якщо так, то, схоже, немає значення, наскільки успішною є ваша гра. Корпоративна політика, створена геополітикою і торговими відносинами, має значення», — написав Ебенгер.
Нагадаємо, Marvel Rivals досягла позначки у 20 мільйонів гравців всього за два тижні після запуску. Наш редактор розповідав, чим гра змогла його здивувати.

10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЧекаю масу подібних новин, тільки там буде щось накшталт «343 studio вдарили скорочення і розробкою нової частини halo займутся спеціалісти з saber та sperasoft»
Парадокс корпоративної культури: звільняють зазвичай або найгірших, або найкращих. Тому, як не дивно, максимально ефективна стратегія to make your job safe — це бути посереднім спеціалістом)
лол, оце ссаніна в обличчя, недивно що їх всіх звільнили
Так а що не так? Вона дійсно суперпопулярна. За перший місяць — 20 млн гравців. За весь час існування Стіму 14 рядок за кількістю людей онлайн. Прямо зараз — топ-5 по онлайну.
Що це, як не успіх?
ігри все ще внє палітікі чи може вже почнуть задумуватися?
нічого не сталося в Сієтлі в 2025 році
Тепер проєкт буде розвивати більш дешева і більш контрольована команда в Китаї.
Так і є, ось і вся причина. Основну роботу зробили, партія вами задоволена
игра сервисная, впереди куча работы и обновлений
а чтобы обделаться и растерять игроков много ума не надо
Воно то так, але підтримка на базі готового пайплайну, готових рішень, підходів і роадмапу — у такому форматі китайці впораються. Принаймні, вони так гадають. Подивимося, там Овервотч якраз починає набирати обертів знову