«Це така дивна індустрія». Всю команду розробників Marvel Rivals з США, включно з геймдиректором, звільнили

Стало відомо, що китайська NetEase звільнила невказану кількість розробників Marvel Rivals. Йдеться про всю команду, включно з керівним складом, яка базувалася в Сіетлі. Серед скорочених працівників опинилися провідні дизайнери та ігровий директор. Це відбулося після успішного запуску Marvel Rivals та досягнення проєктом позначки у 20 мільйонів користувачів.

«Це така дивна індустрія. Моя зоряна, талановита команда щойно допомогла створити неймовірно успішну нову франшизу Marvel Rivals для NetEase Games... і її просто звільнили!», — написав Таддеус Сассер, керівник розробки гри.

Геймдиректор також підтвердив, що під скорочення потрапив Level Designer Гері МакГі. А інший дизайнер, Джек Берроуз, написав власний пост.

«Ну що ж, мене щойно звільнили з роботи над Marvel Rivals у NetEase. Було дуже приємно працювати з моїми американськими колегами, які приєдналися до мене в цьому сумному скороченні. Гадаю, я просто не міг ухилитися від цього великого чобота, попри те, наскільки великим був успіх проєкту», — розповів Берроуз.

Читайте огляд

NetEase офіційно прокоментувала звільнення. Вона підтвердила, що скорочення відбулися саме в офісі, який розташований в Сіетлі, США. Команда в Китаї «залишається повністю відданою наданню виняткового досвіду». Як зазначили представники компанії, у розвиток Marvel Rivals зараз інвестують більше, ніж раніше.

«Нещодавно ми прийняли непросте рішення про коригування структури команди розробників Marvel Rivals з організаційних причин та з метою оптимізації ефективності розробки гри. Це призвело до скорочення команди дизайнерів, що базується в Сіетлі, яка є частиною більшої глобальної структури для підтримки Marvel Rivals. Ми цінуємо наполегливу працю і відданість тих, кого це торкнулося, і будемо ставитися до них конфіденційно і з повагою, визнаючи їх індивідуальний внесок», — сказано в офіційній заяві.

NetEase не вказала, скільки саме розробників потрапили під скорочення. Але компанія підтвердила, що в Сіетлі більше не залишилося фахівців, які працюють над Marvel Rivals. Тим часом Cinematic Director Джон Ебенгер розповів про причину звільнень.

«Єдине, що я можу додати, це те, що я чув, що NetEase виводить всі інвестиції з Північної Америки. Це почалося минулого року. Чи звільняють всю американську команду дизайнерів? Якщо так, то, схоже, немає значення, наскільки успішною є ваша гра. Корпоративна політика, створена геополітикою і торговими відносинами, має значення», — написав Ебенгер.

Нагадаємо, Marvel Rivals досягла позначки у 20 мільйонів гравців всього за два тижні після запуску. Наш редактор розповідав, чим гра змогла його здивувати.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чекаю масу подібних новин, тільки там буде щось накшталт «343 studio вдарили скорочення і розробкою нової частини halo займутся спеціалісти з saber та sperasoft»

Парадокс корпоративної культури: звільняють зазвичай або найгірших, або найкращих. Тому, як не дивно, максимально ефективна стратегія to make your job safe — це бути посереднім спеціалістом)

неймовірно успішну нову франшизу Marvel Rivals

лол, оце ссаніна в обличчя, недивно що їх всіх звільнили

Так а що не так? Вона дійсно суперпопулярна. За перший місяць — 20 млн гравців. За весь час існування Стіму 14 рядок за кількістю людей онлайн. Прямо зараз — топ-5 по онлайну.

Що це, як не успіх?

ігри все ще внє палітікі чи може вже почнуть задумуватися?

нічого не сталося в Сієтлі в 2025 році

Тепер проєкт буде розвивати більш дешева і більш контрольована команда в Китаї.

Так і є, ось і вся причина. Основну роботу зробили, партія вами задоволена

игра сервисная, впереди куча работы и обновлений
а чтобы обделаться и растерять игроков много ума не надо

Воно то так, але підтримка на базі готового пайплайну, готових рішень, підходів і роадмапу — у такому форматі китайці впораються. Принаймні, вони так гадають. Подивимося, там Овервотч якраз починає набирати обертів знову

Підписатись на коментарі