«Я більше не намагаюся переманити людей на Xbox». Директор Microsoft Gaming визнав, що стратегія ексклюзивів не спрацювала

Генеральний директор Microsoft Gaming Філ Спенсер прокоментував нову стратегію компанії, повʼязану з випуском ігор від внутрішніх студій на консолях конкурентів. Він визнав, що підхід з ексклюзивами не спрацював. Тому було прийнято рішення будувати бізнес на інших платформах. І тепер Спенсер «не намагається переманювати людей на Xbox».

Про це гендиректор розповів у подкасті Xbox Era. Ведучі згадали, як під час судових слухань проти FTC у справі про купівлю Activision Blizzard, керівник апелював до комісійних зборів.

Тоді Спенсер заявив, що Sony отримує 30% з доходів від ігор Microsoft на своїй платформі. А потім ці кошти використовуються для укладання нових угод щодо консольної ексклюзивності майбутніх проєктів. Таким чином вони не потрапляють на Xbox або виходять значно пізніше. Ведучі поцікавилися, чи не турбує це більше Microsoft.

У відповіді Спенсер визнав, що спроби переманити людей ексклюзивами не спрацювали. Така стратегія не може конкурувати з продажами ігор напряму на всіх платформах.

«Можливо, це не те, що я збирався сказати в той час, але так, я хотів би заробити всі гроші за всі ігри, які ми продаємо зараз. Очевидно, що ми заробляємо більше на власній платформі, і це одна з причин, чому інвестиції у власну платформу є важливими.

Але є люди — чи то їхні бібліотеки на PlayStation і Nintendo, чи то їм більше подобається контролер, чи то їм просто подобаються ігри, які там є — і я не хочу потім дивитися на це і казати: «Ну, ми ніяк не зможемо побудувати там бізнес, знайти там шанувальників наших франшиз.

Я більше не намагаюся переманити їх на Xbox. Ми всі інвестуємо в те, де продаються наші ігри, давайте просто дозволимо більшій кількості людей грати. І так, 70%, які ми заробляємо на іграх для інших платформ, допомагають нам створювати чудові портфоліо, як ми показали на Developer Direct, і я сподіваюся, що це буде продовжуватися до кінця року», — заявив Спенсер.

При цьому гендиректор вважає саме Xbox найкращою платформою для ігор від внутрішніх студій Microsoft. За словами керівника, на консолях Sony та Nintendo неможливо робити «певні речі», які доступні на Xbox.

Спенсер також наполягає на необхідності бути відкритим. Саме тому в трейлерах на останній ігровій презентації Microsoft демонструвалася символіка конкурентів.

«Я хочу, щоб люди могли познайомитися з нашою спільнотою Xbox, нашими іграми та всім, що ми можемо запропонувати, на всіх можливих екранах, і, очевидно, не всі екрани однакові. Є певні речі, які ми не можемо зробити на інших закритих платформах, але можемо зробити на відкритих платформах, в хмарних сервісах, але ігри повинні бути тим, на чому ми зосереджені. Наша стратегія дозволяє нам робити великі ігри, водночас підтримуючи нашу рідну платформу — від апаратного забезпечення до платформи та сервісів, які ми маємо. І це буде нашим підходом.

Я знаю, що це не те, що роблять інші, але я просто вірю, що ігри повинні бути на першому плані. Можливо, це пов’язано з тим, що я виріс у цій індустрії, я прийшов створювати ігри. Але я думаю, що ігри — це те, що зростає у своїй силі на тлі того, що ми робимо, і це тому, що більше людей можуть грати. Тож так, я просто намагаюся бути відкритим і прозорим з людьми», — додав Спенсер.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Шон Лейден, колишній генеральний директор Sony Interactive Entertainment America, прокоментував нову стратегію Microsoft. На його думку, компанія може досягти успіху, як це зробила SEGA.

А ви підтримуєте ексклюзиви, чи хотіли б бачити як ігри виходять одразу на всіх платформах? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

для того, чтобы работала стратегия эксклюзивов — нужны сильные эксклюзивы
а Microsoft тут на последнем месте, позади Sony и уже тем более Nintendo

Підписатись на коментарі