Про армійський сухпай та військовий одяг на фронті. Нотатки оператора дронів ДШВ, частина сьома

Вітаю.

Мене звати Олександр. Понад три місяці тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися.

Це продовження попередніх публікацій:

На моє здивування стандартний армійський сухпай не поганий. Звісно він не зрівняється з домашньою їжею. Їжу з сухпая треба розігрівати і це єдиний мінус. В тилу ми розігрівали супи в цинку від патронів, що був наповнений водою. На позиції не завжди є можливості розігріти їжу і доводиться їсти холодним, а це вже інші смакові властивості.

Військовий одяг, який видають, теж не поганий, але звісно можна придбати кращі зразки. Найгірший елемент виданого, це ремінь. Він постійно послабляється. Його треба міняти на інший в першу чергу. Старі ремені «ліфчіки», які були багато років тому, набагато краще за те, що є зараз. Щодо решти речей, то вже по бажанню. Форма з кожним пранням вигорає і світліє, але майже за рік носіння поки не розлізлась. Шкарпетки та труси треба докупати, бо на рік не вистачає того, що видають. Звісно кожен носить одежу по різному. В когось і місяця не пройде, а вона вже по швах розлізлася, а хтось може довго носити одяг і він має непоганий вигляд. Ну і звісно умови в яких перебуває солдат впливають на одежу.

Я замінив кілька речей: ремінь, спальник на тепліший, каремат на компактніший за розмірами і набагато тепліший, літній кашкет. Також придбав рюкзак, піддупник, шкарпетки, труси.

До речі, іноді користуємось сухим душем, який передають волонтери чи самі його купляємо. Ця штука неоднозначна. Добре, що таке є, але вау-ефекту від нього не чекайте.

Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.

На Пікап із РЕБ

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

🎯 Ціль: 800 000 ₴

🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566

📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!

Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849

Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякуємо за вашу службу! 💛

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

Давайте допоможемо зі збором

збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ

Дякую, всім, хто долучається!

Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ

Будь ласка, долучайтеся.

Якщо задонатили, будь ласка, лишайте коментар, завдяки цьому ще більше людей побачать цей топік.

Будь ласка, долучайтесь!

Збір ще триває, будь ласка, долучіться.

Дякую ❤️ від щирого серця за вашу службу

Підписатись на коментарі