«Стримували блювоту». Ubisoft під час співпраці з творцями The Order: 1886 вимагала зробити героєм гри чоловіка замість жінки

Студія Ready at Dawn, яка відома за The Order: 1886 і God of War для PSP, була розформована в серпні 2024 року. А нещодавно засновник команди Андреа Пессіно відверто розповів про співпрацю з різними видавцями. Він пригадав, як команда створювала проєкт у партнерстві з Ubisoft. Тоді французька компанія вимагала, щоб молоду жінку прибрали з ролі головної героїні й замінили на чоловіка.

Пессіно поділився цією інформацією під час участі в подкасті MinnMax. Він заявив, що Ready at Dawn працювала над одним із проєктів разом з Ubisoft, але відмовився розкривати більше деталей.

Натомість ексдиректор розповів історію про правки, які надіслало французьке видавництво після однієї із зустрічей. Вони щомісяця проходили в Парижі за участю керівників двох компаній. Гендиректор Ubisoft Ів Гіймо теж був присутній на цих бесідах.

В нотатках, які отримали розробники, спочатку йшли похвали на адресу Ready at Dawn. А далі видавець вказав бажані правки. Головною героїнею проєкту була молода жінка. За спогадами Пессіно, студія не планувала зробити з неї «лиходійку», але Ubisoft все одно забажала замінити протагоністку на чоловіка.

«Тоді нам довелося стримувати блювоту», — заявив екскерівник.

Після такого побажання Ready at Dawn скористалася пунктом в контракті про розірвання партнерства й перестала співпрацювати з Ubisoft. Це трапилося в період, коли студія розробляла God of War для PSP, тобто десь між 2008 і 2010 роками.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про чергову порцію критики на адресу Assassin’s Creed Shadows. Цього разу користувачам не сподобалося, що розробники зобразили в одній сцені квітучі сакури та гарбузи.

Як гадаєте, наскільки сильно видавець повинен втручатися в креативні рішення команди-розробників? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чоловічі головні герої викликати блювоту. Якого х... Це або у автора статті шарики за ролики щаїхали, і не може зформулювати свою думку, або вже питання до студії

Все, як виклав керівник Ready at Dawn, я передав у топіку. Які питання?

Про що ця новина? Від чого блювати то хотілось? Де хоч якісь деталі? Сам по собі факт заміни статі може бути і доречним і не дуже. Щонайменше Важливо чому Unisoft хотіли цього.

А так, хтось десь чогось вимагав, не зрозуміло чому і навіщо, але від цього хотілось блювати... Дуже цікаво.

Про випадок, який стався у карʼєрі чоловіка. Скільки він деталей надав, стільки й було викладено. Видавець хотів заміни, це не сходилося з креативним баченням розробників. Ось вам суть в одному реченні.

Накину ще:
Такої кількості багів як в юбісофтівських проектах не бачив ніде.
Французи що авто не вміють робити що ігри;)

Про авто це стереотип, їжджу і не жаліюся) А щодо ігор, у Франції є й гарні команди)

Про авто це стереотип, їжджу і не жаліюся)

Ну багато кому і ланос подобається;)Але рівня бмв, ауді, тойота я серед французів не бачив.

Вперше чую, щоб юбісофт, який пхав повістку, зробив щось розумне. Щось не договорюють. Напевно мова про гея)

квітучі сакури та гарбузи

Не гарбузи там, а кавуни.

славные были времена
сейчас наоборот, мужиков на сильных женщин меняют

ще б робили особистості більш розкриті і послідовні. окрім Лари такого нікого згадати не можу, хоча і та отримала розкриття років через 20

Гарних жіночих героїнь більш ніж достатньо. Селена з Returnal, Сага Андерсон, Аміція з Plague Tale. Це чисто перше, що згадалося. Просто автори повинні розуміти, чому цю героїню додають в цю історію, повинен бути симбіоз. Хоча я люблю грати чоловіками, це просто субʼєктивне, і все, мені так легше занурюватися. Та якщо роблять гру про героїню, нічого не маю проти, аби якісна була. Я тоді в ролі спостерігача за її історією)

Селена з Returnal, Сага Андерсон

про цих не знаю.

Аміція з Plague Tale

а це дивився проходження, гадаю десь під половину гри.
чому на вашу думку вона гарна?
мені особисто так не здалося.

Вона впродовж дилогії дуже гарно розвивається, там обґрунтовується, чому їй довелося стати сильною, і наскільки важкий шлях проходить героїня. Це приклад гарного персонажа.

Підписатись на коментарі