Мені 18 років і останні 2 роки я працював над своїм 2D платформером. Тепер він вийшов на Google Play

Привіт, спільното! Мене звати Арсен, мені 18 років і останні 2 роки я працював над своїм 2D платформером Our Sqiushy Hero.

Спершу гра планувалась як невеликий проєкт на конкурс-захист Малої Академії Наук. Проте згодом стало зрозуміло, що обсяг гри стає занадто великим, щоб просто так закинути його після проведення конкурсу, на якому я навіть місця ніякого не посів (хоча, чесно кажучи, мав би).

Для розробки я вибрав Godot, тому що мій інформатик його порекомендував, до того часу я не мав досвіду роботи з рушіями, лише робив змійку і сапер на C++ з допомогою SDL. Графіка, механіки, геймдизайн, левел дизайн, сюжет, кодинг, тесутвання і всі інші аспекти геймдеву (окрім звуків і музики) впали на мої плечі. Основна фаза розробки була тривала з весни 2023 до весни 2024, коли я брав участь в вищезгаданому конкурсі, в ті часи мінімум 2-3 коміти пушились щодня. Після конкурсу темпи розробки різко спали, оскільки потрібно було посилено готуватись до НМТ, вступу і загалом вчити нові технології, з якими я б міг написати цю гру значно швидше.

Тривалість гри в середньому становить 10 годин, але все дуже залежить від скіла гравця, оскільки складність рівні росте експоненційно і мені, як розробнику, все ще не вдалось пройти останній рівень на 3 зірочки (тобто без смертей). Гра представляє 7 локацій, які містять по 5 рівнів. Останній рівень кожної локації (крім першої) виступає своєрідною тематичною механікою-босом. Останні дві локації містять босфайти (один з яких я якраз і не зміг пройти без смертей).

Веб-сторінка на Google Play: play.google.com/...​odotengine.oursquishyhero

Буду радий будь-яким відгукам, оскільки це мій перший реліз гри і я ще багато чого не знаю. Дякую!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Супер! В Play Store уже нет смысла публиковать если нет инвестирования в их локальный promotion, это я как бывший инди разработчик игры миллионика говорю который быстро потерял рейтинг и упал в 10-20 ежедневных скачиваний в день.
Лучше в Steam публиковать, тем более это на Godot разработанно.
Завидую Твоему возрасту, многое хотел успеть сделать. Так держать! Удачи!

Дякую! В Play Store я виклав гру скоріше для галочки, щоб подивитись як воно все виглядає.
В Steam планую публікувати найближчим часом, просто руки не доходять ніяк

Класний проект, так тримати! Окремий респект по трейлеру) Теж сам робив?

Дякую! Так, трейлер теж сам робив, в CupCut) Думав спочатку шукати спеціальну людину, але зрештою вирішив, що і сам справлюсь, хоча до цього нічого такого не монтував.

ні те, ні те не грав) не застав ті часи

Мене до речі також Арсенієм звуть! Ну все таки я не люблю ігрові двигуни бо вони мають багато абстракції і не такі цікаві бо мені більше подобається розробляти завжди власний функціонал але все таки твоя гра виглядає цікавою і бажаю успіху з її розвитком! :)

колись займався розробкою лише за допомогою мультимедійних бібліотек на С++. але якось сенсу не бачу в цьому, щось толкове зробити або дуже важко або дуже довго. але як воно все працює «під капотом» знати потрібно, тож часто вивчаю різні теми по типу знаходження шляхів, генерація шумів, інтерполяції тощо і реалізовую їх на чистому С++, щоб не впадати в стагнацію. дякуб за теплі слова!

Виглядає симпатично можливо зніму перший погляд або проходження гри.

дуже дякую за підтримку! якщо будете знімати, то сповістіть мене, будь ласка!

Відео зняв, викину десь на тижні. Помітив парочку багів, у відео про це сказав. Що пи підключенні провідного мікрофона usb type С в грі перестають працювати кнопки керування, а також при підключенні геймпаду вони також не працюють, тобто не працює сам геймпад бо підтримки нема, але і не працює сенсорне керування поки не відключити геймпад.

дякую! гра не підтримує геймпад. можливо навіть навушники сприймає за геймпад, не впевнений. я якраз думав про додавання підтримки інших контролерів. сподіваюсь ви сподобалось, незважаючи на ці проблеми

Так гра сподобалася. Залив нарешті відео та планую її пройти
Якщо буде підтримка геймпадів, то це буде дуже круто.

вийшло оновлення з підтримкою геймпаду! воно правда ще дуже сире, але я вже кинув на перевірку нове оновлення, яке виправляє низку багів з геймпадом. поки не добавив менюшку з описом управління, тому ось коротко:
рухатись можна або на d-pad, або на лівий стік. також є стрибок на Х (в мене PS геймпад, не знаю як воно на інших), на квадрат взаємодія з діалогами. постарався скрізь додати навігацію по меню, але може шось десь пропустив, не впевнений

Виглядає симпатично, можливу зніму проходження або перший погляд на гру.

прикольно
только я как бумер не понимаю, как в платформеры можно играть без нормального геймпада на сенсорном экране

була ідея добавити джойстик, але в грі переважно дискретне (вверх, вліво, вверх, вниз) управління і діагонального переміщення толком немає.

Нажаль не сумісний додаток з моїм старим телефоном(

Ви- молодець! Бажаю вам успіху.

велике вам дякую! приємно таке чути)

Навчаю хлопців Твого віку. Тож розумію скільки пішло зусиль. Так тримати і наснаги рухатись далі!

дуже дякую за такий теплий коментар!

На iOS плануєте?

було б славно, але не маю ніякого пристрою, який б працював з платформами Apple. тому явно не в найближчому майбутні

Є Unity Cloud Build, через нього можна зробити білд під iOS

це добре, але тестувати не буде як. та й переписувати гру на unity не хочеться. в годоті теж можна зробити білд на IOS так-то, просто знову ж, проблема не в цьому

це добре, але тестувати не буде як

Є browserstack для цього

Підписатись на коментарі