Екс-Lead Designer World of Warcraft вважає, що для просування в Steam потрібно просто створити «гарну гру»
Кріс Калейкі, Екс-Lead Designer класової системи у World of Warcraft, зараз працює над випуском свого нового проєкту — PvPvE RPG Legacy: Steel & Sorcery. Однак він не надто турбується про просування гри. Перша причина — це відсутність великого бюджету. А друга — те, що Steam самостійно рекламує гарні проєкти. І якось вплинути на його алгоритми, на думку розробника, неможливо.
Калейкі поспілкувався з виданням GamesRadar+ про вихід Legacy: Steel & Sorcery у дочасному доступі. Фахівець заявив, що дуже схвильований, але він значно сильніше турбувався під час альфа-тестування серед близьких людей.
Тоді було незрозуміло, як сприймуть проєкт. А зараз Калейкі впевнений, що його команда, Notorious Studios, створила «хорошу гру, судячи з відгуків». Тому частина тривоги перед запуском зникла.
«Є гравці, які грають у гру буквально 60 годин протягом тижневого ігрового тесту. Тож я думаю, що для неї є ринок. Є гравці, які зацікавлені в цьому. Я думаю, що це весело», — заявив Калейкі.
Далі керівник прокоментував сучасний маркетинг і залучення гравців, назвавши це «прокляттям розробника». За його словами, зараз потрібно розуміти, як саме просувати проєкт на ринку. Однак Калейкі вважає, що головне — випустити якісну гру. Тоді Steam допоможе з її просуванням, але цілеспрямовано вплинути на це неможливо, бо «алгоритми майже неприступні».
«Valve робить дуже хорошу роботу з виведення ігор на поверхню, які подобаються гравцям або від яких гравці отримують задоволення. Якщо ви подивитеся відео інді-розробників, вони часто кажуть, що ми намагалися зламати алгоритм, ми намагалися робити всі ці дурнуваті речі, і ви не так вже й багато можете зробити. Все, що ви можете зробити — це створити гарну гру. І це багато в чому гарна новина для нас, але це також дуже важко. Немає ніяких маленьких хаків, які ви можете зробити, щоб вивести вашу гру на поверхню, як це було 20 років тому», — підсумував Калейкі.
Нагадаємо, раніше керівник Notorious Studios спрогнозував збільшення кількості АА-ігор. На його думку, ця категорія розшириться через високі витрати на створення ААА-проєктів.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів