«Ваш білд вбиває все навколо». Творець Diablo розкритикував сучасні екшен-RPG, які наслідують гру Blizzard
Девід Бревік був серед засновників Blizzard і обіймав ключові посади при створенні перших двох частин Diablo. Він був провідним програмістом та дизайнером. Нещодавно фахівець розкритикував сучасні екшен-RPG, які наслідують легендарну серію. За його словами, у цих проєктах немає відчуття складності та боротьби, характерні для Diablo.
«Я думаю, що ARPG в цілому почали схилятися до цього: вбивати натовпи ворогів звідусіль надзвичайно швидко. Ваш білд вбиває все довкола, щоб отримати більше здобичі, підвищити рівень, а екран [тим часом] завалений речами, які вас не цікавлять», — заявив Бревік в інтервʼю Videogamer.
На думку фахівця, Diablo II створювала більше «реалістичний і персональний» досвід. Цього вдавалося досягти завдяки обмеженням у кількості ворогів та можливостям, які отримували користувачі для знищення противників.
«Я вважаю, що темп у Diablo 2 чудовий. Це одна з причин, чому її досі грають. Я просто не вважаю миттєве вбивство всього, що є на екрані, викошування всього підряд дуже привабливим. Я просто не відчуваю, що це крутий досвід. Я вважаю, що це якось безглуздо», — додав Бревік.
Він розкритикував сучасні екшен-RPG, як от останні дві частини Diablo та Path of Exile. На думку фахівця, ці проєкти мотивують користувачів якомога швидше прокачатися, щоб досягти фінального контенту. Бревік вважає, що в проєктах жанру справжнє задоволення дарує подорож, а не досягнення фіналу.
«Коли ви скорочуєте цю подорож і робите її смішною, ви здешевлюєте весь досвід», — підсумував Бревік.
Нагадаємо, нещодавно ми писали, як Кріс Калейкі, колишній Lead Designer у Blizzard, спрогнозував ріст популярності АА-ігор. На його думку, доля таких проєктів стане більшою на фоні здорожчання розробки ААА.
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів