Геймдизайнер Kingdom Come 2 назвав проєкт «досить доброзичливим і хардкорним» водночас. Він не розуміє, як люди грають в Elden Ring
Ондржей Біттнер, Senior Game Designer у Warhorse Studios, висловився про складність Kingdom Come: Deliverance 2. Він вважає, що гра хадкорна, але водночас достатньо приємна. На думку фахівця, насичені проєкти, які кидають виклик, «корисніші для індустрії, ніж масивні та одноманітні». Геймдизайнер не розуміє, як люди можуть грати в Elden Ring.
«Я думаю, що механіка, яку ви описуєте — ігролад з трохи більшою залученістю — полягає в тому, що гравці, можливо, нарешті [усвідомлюють], що насправді не має значення, наскільки довгою є гра. Важливо те, чи достатньо індивідуальними є ваші окремі сесії. Якщо гра триває 150 годин, а всі ваші сесії однакові, вам буде нудно. Механіка трохи вищої залученості [означає] більше оригінального контенту», — сказав Біттнер у розмові з GamesRadar+.
Далі геймдизайнер пояснив, що саме має на увазі. У Kingdom Come: Deliverance 2 пригоди доволі хаотичні й часто супроводжуються неочікуваними подіями завдяки системності світу. На думку Біттнера, таке різноманіття не дозволяє занудьгувати.
«Не має значення, чи це 100 годин, чи 50. І це стосується таких ігор, як Elden Ring і все таке. Elden Ring — це начебто проста механіка, але вона настільки привʼязана до того, куди ви можете піти та що ви можете відкрити. Або ігри серії Zelda, які, з іншого боку, мають дивовижну механіку і все таке. Тому я думаю, що це добре для індустрії та для гравців, що [є] якісніші розваги, ніж деякі ігри, які просто сильно повторюються», — продовжив Біттнер.
Геймдизайнер визнає, що Kingdom Come: Deliverance 2 складна механічно. Проте Warhorse намагалася вийти з ніші та зробити проєкт доступним для всіх, не втративши свій хардкорний фундамент. Розробники хотіли розповісти нові історії та помістити їх у живий світ.
Після цього Біттнер знову провів паралель з Elden Ring. За його словами, у грі FromSoftware встановлено високий мінімум, якого потрібно досягнути, щоб почати прогресувати. Тобто боса можна пройти різними способами, але це все ще важко зробити. Біттнер розуміє, чому Elden Ring — це чудовий проєкт. Але гра його абсолютно не чіпляє.
«Я б сказав, що не можу грати в Elden Ring, тому що я просто не настільки гарно опанував бойову систему, ось і все. Для мене це супер хардкор, і я ніколи не міг зрозуміти, як люди можуть в неї грати. Але я думаю, що Kingdom Come — це набагато більше, наприклад, ви можете просто ходити і носити гарний одяг. Так що я думаю, що це насправді досить доброзичлива хардкорна гра», — підсумував Біттнер.
Нагадаємо, Kingdom Come: Deliverance 2 успішно стартувала в Steam. Гра змогла відбити затрати на розробку за перший день продажів. Тим час режисер проєкту Даніель Вавра встиг вступити в перепалку з нібито християнським блогером і заявив, що негативні відгуки про проєкт пишуть «антивоук воїни».
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів