Drone attack: pig irruption — мобільна гра на рушії Godot
Привіт, спільното DOU! Хочу поділитися своїм досвідом розробки мобільної гри Drone Attack: Pig Irruption. Це моя перша гра, яку я довів до релізу, і цей шлях був непростим, але надзвичайно цікавим.
Початок шляху
Я давно хотів створити свою мобільну гру, але через відсутність досвіду та вільного часу більшість спроб закінчувалися на етапі прототипу. Цього разу я вирішив, що мій проєкт буде простим у реалізації, динамічним та зручним для гри навіть у короткі перерви. Обрав Godot Engine, бо він легкий, гнучкий та головне безкоштовний. До того ж, платити за те, що я скоріш за все не доведу до кінця мені не хотілося.
Ідея гри
Я хотів зробити гру, яка буде поєднувати динаміку екшн-ігор із простотою керування. У Drone Attack: Pig Irruption гравець керує бойовим дроном, знищує ворогів і ухиляється від ворожого вогню. Головні противники — «свині», які вторглися на карту і готові дати відсіч. Для кожної місії є свої цілі, а за перевиконання завдання можна отримати бонуси.
Гра розроблена таким чином, щоб можна було легко грати однією рукою. Важливою особливістю стало відсутність джойстиків — керувати дроном можна натисканням у будь-якому місці екрана.
Графіка та стиль
Я обрав мультяшний стиль, оскільки хотів додати трохи гумору. Противники не виглядають загрозливо, а скоріше смішно, що додає грі унікального шарму. При цьому вибухи та ефекти зроблені так, щоб передавати динаміку бою.
Геймплей та механіки
- Дрон має здоров’я та батарею. Якщо один із параметрів падає до нуля — дрон втрачено.
- Після завершення місії гравець отримує монети для покращення зброї та бафів.
- У міру проходження гри відкриваються нові мапи, вороги, озброєння та пастки.
- Доступно чотири рівні складності, щоб кожен міг знайти комфортний баланс.
- Реклама в грі відсутня, крім випадків, коли гравець сам вирішує її переглянути за бонуси.
Нове оновлення
Нещодавно я випустив велике оновлення, яке додало новий рівень і значно покращило гру:
- Новий баф для дрона — автоматизація. Тепер соняшники збираються самостійно.
- З’явилися вантажівки — швидші за дрон, а свині можуть ними керувати.
- Нові карти з унікальними пастками.
- Оптимізація — зменшено розмір файлу на 50 МБ.
- Додано музику у головне меню та місії.
- Вибір складності — тепер можна обирати зручний рівень гри.
- Опис типів керування — щоб кожен міг підібрати комфортний спосіб управління.
- Виправлення багів та загальні покращення.
Висновок
Я пройшов свою гру понад 10 разів, і щоразу залипав на кілька годин. Мені вдалося створити те, що я сам хотів би грати у вільну хвилину, принаймні я так думаю.
Якщо вам цікаво, як розвиватиметься проєкт, слідкуйте за оновленнями у соціальних мережах. Чекаю ваших відгуків та пропозицій у коментарях!
Посилання на гру та соцмережі: dapi.sponomarenko.com
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів