Про ранок в холодну пору року на війні. Нотатки оператора дронів ДШВ, частина шоста

Вітаю.

Мене звати Олександр. Понад три місяці тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися.

Це продовження попередніх публікацій:

Ранок в холодну пору року — небезпечний час доби.

Дуже часто, в ранці, по сірому, майже нічого не видно. Іноді жодних орієнтирів. Тоді використовуємо тепловізор та орієнтуємось і літаємо по дорогах. Будь-яка дорога відрізняється на загальному фоні у тепловізорі. У денну камеру ще нічого не видно, а якщо туман, то навіть світанок не допоможе, бо бачиш «молоко».

Коли дощ чи сніг, можна навіть доріг не побачити. Уся картинка на тєпліку одна суцільна сіра пляма. У таку погоду можна втратити багато дронів, яких завжди не вистачає. А якщо втратити дрони, то не зможемо бачити рух противника та нічим буде робити скиди по піхоті.

Росіяни цим користуються. Ти можеш лише сидіти і чекати, сподіваючись, що кацапи не зорієнтуються і пригальмують. Чи зав’язнуть у полях, а це дасть трохи часу, щоб погода стала трохи краще, а отже зможемо працювати.

Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.

На Пікап із РЕБ

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

🎯 Ціль: 800 000 ₴

🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566

📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!

Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849

Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

FPV впаде, втративши ціль. Мавік заблукає, бо ворожий оператор втратить сигнал. Якщо на автівці буде автомобільний РЕБ.

Тому давайте допоможемо зібрати на пікап із захистом РЕБ для взводу БПаК 71-ої бригади.
Будь ласка, долучайтеся! Кожен внесок важливий.

Долучайтесь, будь ласка, до збору.

Взвод БПаК 71-ої бригади збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

Чи є зараз варіанти як можна покращити ситуацію з обзором(штучний інлелект,та інше...хз..)

Додайте до своїх реквізитів пейпал, у мене із закордонної картки на моно десь лише на кожну третю банку платіж проходить.

Піднімаю топік в списку форуму, бо, мабуть, багато хто його не бачив і тому не закинув пару сотень. А тепер побачить і закине.

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

Прошу, будь ласка, долучайтесь. Останні дні показали, як важливо українцям зберігати єдність та розраховувати тільки на себе та свої сили. Ніхто крім нас не прийде та порядок не наведе. Так само і зі зборами.

Піднімаю топік в списку форуму, бо, мабуть, багато хто його не бачив і тому не закинув пару сотень. А тепер побачить і закине.

Підписатись на коментарі