Про ранок в холодну пору року на війні. Нотатки оператора дронів ДШВ, частина шоста
Вітаю.
Мене звати Олександр. Понад три місяці тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися.
Це продовження попередніх публікацій:
Ранок в холодну пору року — небезпечний час доби.
Дуже часто, в ранці, по сірому, майже нічого не видно. Іноді жодних орієнтирів. Тоді використовуємо тепловізор та орієнтуємось і літаємо по дорогах. Будь-яка дорога відрізняється на загальному фоні у тепловізорі. У денну камеру ще нічого не видно, а якщо туман, то навіть світанок не допоможе, бо бачиш «молоко».
Коли дощ чи сніг, можна навіть доріг не побачити. Уся картинка на тєпліку одна суцільна сіра пляма. У таку погоду можна втратити багато дронів, яких завжди не вистачає. А якщо втратити дрони, то не зможемо бачити рух противника та нічим буде робити скиди по піхоті.
Росіяни цим користуються. Ти можеш лише сидіти і чекати, сподіваючись, що кацапи не зорієнтуються і пригальмують. Чи зав’язнуть у полях, а це дасть трохи часу, щоб погода стала трохи краще, а отже зможемо працювати.
Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.
На Пікап із РЕБ
Підрозділ БПаК
🎯 Ціль: 800 000 ₴
🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566
📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!
Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849
Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів