Директор Kingdom Come розповів, що розробка «Відьмака 4» затримується через UE5. CDPR ще не заклала відкритий світ
Даніель Вавра, засновник Warhorse Studios та ігровий директор дилогії Kingdom Come, висловився про рушії. Він виступив проти переходу на Unreal Engine 5. Як заявив керівник, саме через UE5 розробка The Witcher 4 затримується. CD PROJEKT RED все ще не заклала основи відкритого світу в грі.
Вавра взяв участь в подкасті на YouTube-каналі T0biasCZe. Під час розмови керівника запитали, чому Warhorse обрала CryEngine. Директор відповів, що це найкращий рушій, який забезпечує сучасну якість.
UPD. Відео було актуальним на момент виходу в травні 2024 року.
Далі у Ваври поцікавилися про UE, і керівник висловився доволі скептично. Він вважає, що Unreal Engine не відповідає стандартам, які потрібні новим проєктам.
«Я говорив з хлопцями, які створюють „Відьмака“ чи зі студій, які зараз намагаються створити ігри з відкритими світами на Unreal», — сказав Вавра.
Керівник зазначив, що у багатьох великих проєктів, як от в Assassin’s Creed, є власний рушій. Він похвалив REDEngine, від якого відмовилася CDPR.
«Це був гарний пропрієтарний рушій. І я чув чутки, що тепер вони трохи... Я говорив з одним чоловіком, чиє імʼя я, очевидно, не можу назвати, і я сказав йому: «То як там Unreal». Він сказав: "Чудово, у нас готові шматки, як от деякі ландшафти. А я запитав: «Що там з відкритим світом? А він сказав: «Ні, ще не готовий», — розповів Вавра.
Керівник зазначив, що The Witcher 4 анонсували рік чи два тому. І розробники досі не працюють з Unreal настільки ж добре, наскільки зі своїм попереднім рушієм.
За словами Ваври, якщо є багато грошей, то можна найняти багато людей для роботи з UE, бо на ринку вистачає фахівців. Вони будуть пропрацьовувати кожну дрібницю. Але в довготривалій перспективі робота з рушієм викличе проблеми.
Нагадаємо, раніше ми писали, як блогер звинуватив Kingdom Come: Deliverance II в тому, що проєкт ображає геймерів та християн. А Вавра знайшов і виклав судову постанову проти нього.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів