«Жодна комп’ютерна гра не передасть атмосфери зруйнованого містечка чи покинутої хати». Нотатки оператора дронів ДШВ, частина п’ята

Вітаю.

Мене звати Олександр. Більше трьох місяців тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися.

Це продовження попередніх публікацій:

Коли я бачив зруйновані будинки у Харкові, то, це не наводило депресію. Сприймав це, як черговий ремонт чи відновлення старої будівлі. Я прекрасно розумів, що це результати прильотів, але, як виявилось, по справжньому в депресняк заганяють зруйновані хати по дорозі на фронт.

До повномасштабної, та й взагалі до війни, коли я їздив по селах, то бачив багато кинутих і зруйнованих хат. Це виглядало сумно, але це життя, коли люди відмовляються жити в далекому селі і хата з часом руйнується.

Коли їдеш дорогою на фронт, то вид зруйнованих будівель наштовхує на різні думки. А розуміння того, що люди покинули це село чи містечко не з власної волі наганяє великий сум. Особливо сумно дивитись на дитячі майданчики серед руїн.

В будь-яку порожню хату ми заходимо переночувати маючи дозвіл від власника чи того, хто дивиться за хатою. Цих хат було вже багато. Абсолютна більшість з них, це старі покинуті будівлі. Власники й раді були б продати їх, але попит був малий, а зараз його взагалі нема.

У кожній хаті, зазвичай, є меблі й особисті речі, які залишились від дідусів та бабусь. Іноді є дитячі кімнати. Особливістю всіх хат є те, що в кожній, навіть напівпорожній, є книги. Різна література. В одній будівлі, серед детективів, був підручник з вивчення мови програмування Фортран, надрукований наприкінці 80-х років минулого століття.

Наче заходиш в чиєсь життя. Дивишся, розглядаєш, як люди жили. І це неприємно. Наче, як злодій. Ставиш собі питання, а чи все гаразд з власниками? Чи встигли вони евакуюватись?

Жодна комп’ютерна гра не може передати тої атмосфери зруйнованого містечка чи покинутої хати. Жодна. Після всього побаченого, мені б не хотілось отримати флешбек під час гри в якийсь постапокаліптичний шутер. Хоча до того моменту ще треба дожити.

Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.

На Пікап із РЕБ

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

🎯 Ціль: 800 000 ₴

🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566

📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!

Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849

Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.

Будь ласка, долучіться до збору.

Підтримайте цей збір, будь ласка.

Тільки з Вашою допомогою можна закрити цей збір. Будь ласка, зробіть свій внесок.

Підписатись на коментарі