У першому доповненні до Civilization 7 додадуть Болгарію та Непал. Але не Україну

Firaxis Games та 2K Games продовжують розчаровувати українську спільноту фанатів «Цивілізації». Розробники опублікували дорожню карту найближчих доповнень до Sid Meier’s Civilization VII. Перший аддон включатиме чотири фракції, але Україна сюди в жодному форматі не входить.

Інформація про майбутню підтримку гри зʼявилася на офіційному сайті. Перше доповнення називається Crossroads of the World. Воно розділене на дві частини, кожна з яких вийде на початку та в кінці березня. Ось що включає DLC:

• Чотири цивілізації: Велику Британію, Непал, Болгарію і Карфаген.
  • Двох лідерів: Сімона Болівара та Аду Лавлейс.
  • Чотири природні чудеса.

Інформації про друге доповнення, Right to Rule, небагато. Відомо лиш, що за наповненням воно буде таким же, як і Crossroads of the World.

Разом з березневим DLC в гру додадуть безплатний контент. Йдеться про Еверест та Бермудський трикутник, як природні чудеса. Кожне з них отримає свій івент.

Нагадаємо, українці прохали додати нашу державу в Civilization VII з моменту анонсу гри. Проте розробники ігнорували всі прохання. Натомість вони реалізували російську імператрицю Катерину II з особливістю «душа». А коли українці почали писати про те, що вона закріпачила наш народ, Firaxis відповіла блокуваннями в соцмережах.

Як гадаєте, чи варто продовжувати наполягати, щоб Україну додали хоча б доповнені? Чи краще просто ігнорувати проєкт? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

То і нахєр циву.

Грайте в Age of Empires 2. Там є нація Slavs, що представляють Київську Русь із тризубом Ярослава, золотим на блакитному звісно.

Вот это и смешно и не смшно. Мы осбуждаем игру. Которая просто как-то где-то проводит какие-то аналогии с реальной историей. И ничего более. Там, к примеру, римская империя трансформируется в фашизм муссоллини просто так, подряд, полностью игнорируя исторический процесс на аппенинском полуострове. Там же можно стартовать государство сша с древних времен, и таких условностей там десятки.
Лидеры, нации(хех, какие нафиг нации до буржуазных революций) — более чем условны и выбираются маркетологами исходя из фиг пойми чего: скорей всего предоставить «разнообразие» и привнести что-то незнакомое и интересное типичному игроку из штатов. И все. Если у каким то персонажей бомбит, что маркетологи этой игрушки делают что-то не так, как этим хотелось бы этим персонажам — ет выглядит как минимум смешно, как максимум рекомендация посетить психиатра.
Играя в циву начиная с первой версии, но никогда не рассматривал ее как что-то связанное с реальным историческим процессом.

Не бачу нічого поганого у тому, що бомбить, тим більше є за що. А саме те, що якісь племена чунга-чанга — які і на їхніх батьківщинах не всі знають — додаються (я про 6-ту частину), а України немає. Тим більше ти сам кажеш, що іграбельні нації особливих історичних критеріїв і передумов не мають, то тут тим більше відсутність України — це плювок розробників на українських фанатів, і дуже не дивно, що ці самі фанати будуть кенселити гру.

А щодо «сміху без причини», то сам знаєш як казали про це у твоєму улюбленому совку.

Мат статистика и теор вер — самые недооцененные дисциплины математики для применения в реальной жизне.
Вот прикинь на досуге количество украинских фанатов, которым просто невозможно играть без Украины, в процентном соотношении от всех остальных фанатов, которым пофиг. И далее задайся вопросом: будь ты продукт манагером, ты бы вложил время, деньги, прочие ресурсы в разработку мода, который удовлетворит 10 крикливых игроманов?

Одна из постоянных пассажирок Southwest Airlines регулярно выражала недовольство качеством обслуживания и направляла многочисленные жалобы в компанию. В ответ на очередное письмо Херб Келлехер, основатель компании написал: «Уважаемая миссис Х, нам будет вас не хватать. С уважением, Херб».

Якщо я відіграв більше 6 тисяч годин тільки в шосту версію гри, то маю право щось сказати? В шостій версії була Скіфія. А мене в школі вчили, що вони якраз жили на території України. І, до речі, Скіфія — дуже цікава і приємна для гри, особливо для початківців. Тому тут треба дякувати, а не жалітися. В світі є близько 200 держав. Я вважаю, що кожна з них може бути цікавою для дослідження і для гри. Оскільки всіх додати неможливо, то варто інколи віддавати своє місце комусь іншому в радіти, що українці, наприклад, зможуть трошки дізнатись про історію Болгарії і її визначних людей, а також про історії острівних жителів. Всім гарного дня і багато вільного часу.

Я правильно понимаю, что если я начну всех спамить, что Тарас Шевченко это гениальнейший поэт, то его популярность в мире вырастет и его начнут больше переводить и читать? Оно же ведь так работает, верно?

А хто каже про спамити? Є критика через обʼєктивні причини, які не подобаються спільноті. Є намагання комунікувати з розробниками (які поводяться якраз відверто неадекватно). Там он Firaxis блокує людей за конструктивні зауваження, то може, це не в нас справа?

мені здається мова скоріш була за те, що достатньо забити інформаційний простір певною інформацією і люди будуть в ньому жити наче так і повинно бути.

для прикладу — айфон.

або те що росія була якимось культурним центром а не підарами

Нагадаємо, українці прохали додати нашу державу в Civilization VII з моменту анонсу гри. Проте розробники ігнорували всі прохання.

Это не спам? Давно уже пора понять, что не работает оно, как и не работает кенселлинг по нашему желанию. И путь один у нас, как у страны, — развиваться, вкладывать деньги в себя, становиться известными и тем самым интересными миру. Пока мы распространяем обиду, нытье и спам.
Положительный пример — Сталкер 2. Известность, популярность, украинские корни, озвучка и всё прочее. Такого надо больше.
Отрицательный пример — нытье что нас опять где-то не взяли в игру и мы теперь обижены, «кафедры украинистики» в плане стойкости нашего Гаранта и прочий треш.

Хтось вважає це ниттям, хтось — позицією. Ваша перспектива лише ваша перспектива. До того ж є багато позитивних прикладів, коли комунікація з розробниками працювала. І вона була більш ніж коректною, і ще не раз спрацює. Однак саме Firaxis обрала шлях повного ігнорування. Українці справедливо можуть вважати, що наша держава має право бути в «Цивілізації» і відстоювати цю позицію. Тим паче коли в тій же Medieval II була Київська Русь.

Натомість вони реалізували російську імператрицю Катерину II з особливістю «душа». А коли українці почали писати про те, що вона закріпачила наш народ, Firaxis відповіла блокуваннями в соцмережах.

Я бы с вами согласился, если б это все не подавалось, как «нас обижают, а в ответ на наши обиды нас банят».
Здоровая позиция это — не хотите, ок, не будем покупать/сделаем свое/купим у других. А это разведение движа «воот нас не добавили, а рашку добавили» — этот инфантилизм просто достал. Считать мы можем всё, что хотим, можем говорить, что в Доту2 Козака-Характерника добавить нужно, но реальность такая, что им выгодно для китайцев контент добавлять и появляются в Доте Царь Обезьян и Дух Земли из их мифологии. Тут бы тоже наверное надо нам обидеться.
Чем ранше начнем не ныть и вести себя, как дети и понимать, что без денег мы никому не нужны, тем быстрее Украину добавят во все игры.

Кстати, а какие цены в стиме в Болгарии той же и у нас? Если у нас региональные цены ниже болгарских(не знаю так ли это), то чему вы вообще удивляетесь?

Ціни навряд нижчі, особливо на Циву, яка за 70 баксів продається. А що подачі, тут ви помиляєтеся. Так були емоційні висловлювання, звісно, куди ж без цього. Але й конструктивну критику розробники теж ігнорували. Тож навіть з вашого погляду, потрібно розуміти — проблема не лише в так званому «нитті».

кенселінг не працює? ти звідкіля?
до того ж прохання додати те що історично справедливо — чому ні? яке це скиглення?

скиглення це коли приходить якийсь сам собі розумник і розповідає що всі навколо скиглики.

а те що підараха насильно пропихує себе — так це факт.
Україна себе не пропихувала — от про неї і не чутно. підараха казала що Київська Русь то начеб то вони — от воно і тягнеться в циву.

тут люди не скигленням займаються а скоріш пошуком відповіді, чому так.
то тобі не цікаво — от ти і про якусь маячню собі думаєш

скиглення это вот это «історично справедливо». Не существует такого, есть в контексте игр выгодно-не выгодно, всё. Рашка себя пропихивает баблом и размером рынка. Есть чем ответить, кроме скулежа про справедливость? Нет, значит становись в конец очереди, в каком-то DLC Украину может и добавят.

кому ти тут скиглиш?
на правилах якихось своїї видуманих наполягаєш.

давай йди у свою пісочницю, до русаків, тебе нудить читати.

єдина можлива черга — це черга людей харкнути в твою точку зору.

Да зрозуміло що вони хейтери України та/або русофіли.
Я тільки Київ пам’ятаю як місто-держава в 5 частині, хоча будь-кому зрозуміло, що вклад Київа в історії в рази більше аніж:

Непал, Болгарію і Карфаген

Краще куплю Kingdom Come: Deliverance II з українською локалізацією, аніж це гівно за 3к в базовій версії

Я really looking forward to

Kingdom Come: Deliverance II

У Civ 7 не побачив нічого цікавого для себе навіть на рівні геймплею, порівняно з попередніми частинами, що уже казати про вищеназвану складову. Але якщо б додали Україну то принципово б купив.

хоча будь-кому зрозуміло, що вклад Київа в історії в рази більше аніж:
Непал, Болгарію і Карфаген

Якщо у своєї аргументації не перегибати, то можливо її частіше будуть враховувати.
1. На території Непалу народився засновник буддизму десь за 1000 років до заснування Київа. Столиця Непалу теж як мінімум на 500 років старша за Київ.
2. Болгарія як держава з’явилась раніше Київської Русі, досить успішно воювала з Візантією та мала великий вплив на розвиток усіх словʼян. Саме там була, наприклад, створена кирилиця.
3. Карфаген існував біля 1000 років, останні 100 років був основним ворогом Римської імперії та інколи її нагибав.

Я навіть розумію авторів гри, якщо з питанням щодо додавання Київа до них приходять з такими ж аргументами та повним ігноруванням світової історії.

України не було в жодній частині цивілізації, як і української локалізації. І ніколи це не було проблемою для фанатів циви!
Перестаньте кожний тиждень роздувати цю тему, дуже дістало.
Україна не з’явиться в цивілізації і розробники самі повинні вирішувати якому контенту місце в їх грі. А від українців, які думають що весь світ їм щось винний, мені соромно

А ще ніколи не було у Cyberpunk, Silent Hill, Baldurʼs Gate. Знаєте, чому вона зʼявилася, ця локалізація? Тому що небайдужі люди просили й писали про це. Це називається демонструвати позицію, ніхто не вважає, що нам винні. Але мовчанням досягти чогось ніколи не вдасться.

перепрошую, але це як раз воно і є — вибити локалізацію на тлі симпатій під час війни. завжди єдиним критерієм є економічна обгрунтованість. якщо у нас немає ринку, то ніхто під нас нічого локалізовувати не буде. в деяких країнах навіть фільми в кіно не перекладають.
тому небайдужі можуть писати і просити, але вирішуватиме ринок. позицію треба підкріплювати.
а по темі, людину, впевнену в собі, не буде бентежити чиясь думка, чи те, що її десь забули згадати. он британці не потрапили в оригінал, і якось це їх особливо не турбувало.

Я цього не заперечую, звісно, потрібно розвивати власний ринок. Купувати ігри, які цікаві, але водночас можна і показувати цікавість до проєктів з локалізацією, а щоб такі з’явилися часто і потрібна комунікація. Так, прохання не основне, але й демонстрація інтересу важлива.

Навіть зі знижкою не куплю, і друзям пораджу не купувати. Тільки бескоштовно.

За такі гроші я навіть з Україною ігнорував би цей проект, так ще з самими низькими оцінками у серії

Єдиний варіант, з якого може щось вийти — об’єднатися з литовцями та частиною адекватних білорусів і нажимати на ВКЛ з князем Острозьким на чолі

ну чекаємо на другий dlc, може там дадуть.

Я не можу сказати що я знаю історію свого народу та країни в дрібницях, хочу просто сказати що ми не можемо ігнорувати подібного роду проекти так як через них, люди що не знайомі з особливостями і історією інших країн, вивчають, запам’ятовують і сприймають цю країну, наприклад коли планують стратегію як вони будуть перемагати вони дивляться на спеціальні райони, юнітів і особливості які має той чи інший лідер, ознайомлюються в такий спосіб і запам’ятовують деталі. Якщо ми хочемо спростувати наративи які проти нас використовуються ми всі маємо цікавитись власною історією, приймати історичних особистостей, якими б суперечливими вони не були і щоб не зробили, тому що це наші люди які за СУЧАСНИМИ мірками зробили не правильні рішення. Дякую

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Комусь давно пора до лікаря)

Завдав нищевний удар по Firaxis...

Вони самі собі вже завдали, достатньо оцінки гри попередні почитати. А ти далі продовжуй 🐽

тем не менее это самый действенный метод. Лучше, чем ныть, как большинство тут.

Підписатись на коментарі