Некстген-гра? Ексаніматор Rockstar вважає, що GTA 6 працюватиме при 30 кадрах на консолях, а 60 FPS будуть на ПК

Майк Йорк раніше працював аніматором у Rockstar Games і брав участь в розробці Grand Theft Auto 6. Нещодавно він висловив сумнів, що гра працюватиме на консолях при 60 кадрах/сек. На думку розробника, PS5 і Xbox Series X забезпечать лише 30 FPS. А 60 FPS можна буде побачити у ПК-версії.

Йорк поспілкувався на цю тему з автором YouTube-каналу Kiwi Talkz. Розробник вважає, що GTA 6 оптимізують під 30 кадрів/сек на консолях. Тобто це буде цільовий показник.

«Я не знаю, чи зможуть вони витримати 60 кадрів/сек. Я так не думаю. Я думаю, що вони будуть цілитися в 30 кадрів/сек і зафіксують 30 кадрів/сек, тобто ніколи не опускатимуться нижче цього рівня. Вони намагатимуться оптимізувати якомога більше, щоб вона [кадрова частота] ніколи не опускалася нижче 30. Але її можна підняти до 40, 41, 52», — сказав Йорк.

Аніматор вважає, що вже після релізу GTA 6 додатково оптимізують, і вона зможе працювати при 60 кадрах/сек на ПК. Однак на базових консолях цього показника вдасться досягти хіба за допомогою апскейлерів.

«Я не думаю, що початковий реліз вийде з частотою 60 кадрів/сек, якщо тільки гра не отримає ці 60 кадрів/сек за допомогою штучного інтелекту, як це робить PlayStation, якщо тільки щось не з’явиться і не допоможе їй отримати ці 60 кадрів/сек. Я не думаю, що на базовій консолі вдасться досягти 60 FPS на виході. Можливо, на PS5 Pro абощо, але я все одно так не думаю», — додав Йорк.

Фахівець поділився власними думками, які ґрунтуються на побаченому під час роботи в Rockstar. За його словами, Rockstar збирається вичавити все можливе з гри в технологічному плані, а вже тоді оптимізувати під 60 FPS.

«Тому що це не так важливо, як просто зробити гру приголомшливою при 30 кадрах», — підсумував Йорк.

Коли цитати фахівця розійшлися мережею, той попросив видалити ролик. Розробник сказав, що наговорив зайвого.

Нагадаємо, раніше ми писали про аналітичний звіт, в якому йдеться про потенційно високу вартість новинки від Rockstar. Автор заявив, що в геймдеві хочуть бачити ціну на Grand Theft Auto 6 у розмірі $80-100. Це дозволить іншим видавництвам теж продавати свої проєкти дорожче.

Як гадаєте, чи справді GTA 6 стане революційною грою в технологічному плані? І як ви ставитеся до гри при 30 FPS? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пригадую що DF казали, що проблема скоріше за все буде у CPU, тому апскейл тут мало чим допоможе. Через це також не слід сподіватись на 60 кадрів на «про» версіях консолей. Тим паче що Take-Two «легко» зможе продати версію з 60 кадрами для умовної PS6\Хвох New.

Підписатись на коментарі