«Росіянин йшов за дроном, який його вів, а ми скидали воду та їжу». Нотатки оператора дронів ДШВ, частина четверта

Вітаю.

Мене звати Олександр. Більше трьох місяців тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися. Це продовження попередніх публікацій: першу частину можна почитати за цим посиланням, другу — знайти тут, а третю — ось в цьому топіку.

Побачивши наш дрон він почав жестикулювати намагаючись пояснити, що він хоче здатись в полон. Було прийнято рішення літати каруселлю і виводити його до наших позицій.

Ніхто не був упевнений, що він зможе дійти, через міни чи через те, що його розтріляють свої «побратими».

Прочитавши записку, яку йому скинули з написом, щоб він рухався за дроном, він виліз із невеличкої перекритої щілини. Навколо були трупи «міліонерів-асвабадітєлєй», що вже не скористаються своїм богатством. Мабуть цей пейзаж спонукав його до здачі в полон, адже вистачило би одного скиду, щоб він залишився в тому окопі назавжди.

Він був без зброї, без броніка та шолома, а рацію викинув, щоб ми не подумали, що він буде, щось повідомляти.

Дрони змінювали один одного, коли заряд батареї закінчувався, а росіянин йшов за тим дроном, який його вів. Ми робили йому скиди води та їжі. По дорозі він залутався іншою провізією, яка потрохи усюди розкидана. Мабуть був голодний, якщо зходив з тропи побачивши, якусь консерву, не думаючи про те, що там може бути заміновано.

Неподалік наших позицій ми бачили його обличчя. Воно просто сяяло від радості. Таку щасливу людину важко знайти на війні. З їжею та водою в руках він виглядав, як радісна дитина, що отримала бажані подарунки на новий рік.

Хлопці зустріли його і відвели у безпечне місце. Йому, десь до 25 років.

Під час його подорожі мені хотілось, щоб він дійшов, щоб вижив. Я не знаю чому. Не хотілося працювати по людині, яка склала зброю.

Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.

На Пікап із РЕБ

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

🎯 Ціль: 800 000 ₴

🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566

📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!

Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849

Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Будь ласка, підтримайте цей збір

У кого є можливість, долучайтесь до збору, будь ласка.

Тільки з Вашою допомогою можна закрити цей збір. Будь ласка, зробіть свій посильний внесок.

Будь ласка, долучіться до збору!

Всі звіти у вказаному у пості Телеграм каналі. Там Ви можете пересвідчитися на що використовуються Ваші кошти.

Підрозділ БПаК 71-ої бригади, збирає кошти на покупку автомобіля пікапа із захистом РЕБ

Будь ласка, долучайтесь до збору

Підписатись на коментарі