Монітор-мрія для девопса та геймера — це який?

Всім привіт, шановне товариство) Моє питання просте. Хочу подарувати чоловікові новий монітор, якісний та класний. Зараз в нього такий, що вже б і змінити, але на себе і свої власні потреби йому вічно важко морально наважитися, тому всілякі джойстики тощо змушена купувати сама в якості сюрпризу.

Тож тепер — монітор. Може хтось порадить?

Живемо закордоном, бюджет на покупку — 1-2K євро.

Сама не шарю в цьому взагалі, але прийшла за порадою. Будь-ласка, порадьте щось толкове та класне. Всім дякую і гарного вечора!

P.S. Чоловіка обожнюю, якщо треба трохи збільшити бюджет — це повністю ок)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я зараз теж вибираю собі монітор для роботи і ігор, зараз скажу, що знайшов для себе.

Загалом, компанії які варто розглядати це Dell I HP, тому що це єдині які повністю вийшли з ринку Росії. Але це не звужує сильно вибір, так як монітори Dell одні з найкращих.

В січні цього року пройшла виставка CES де Dell представив нові моделі.
— www.notebookcheck.net/...​trast-ratio.942349.0.html

Загалом, я чекаю 25 лютого, щоб в продажі появився новий 32″ ultra sharp. Він не ОЛЕД, але з новими IPS панелями мені здається це буде ідеальний баланс між роботою і іграми.

Якщо ж ви хочете брати OLED, то він трохи кращий для ігор і трохи гірший для роботи. В плані, там менше виходів, немає вбудованого USB хабу, обмежені можливості зарядки ноутбука прямо від монітора, немає Ethernet порту. Але якщо ви таки налаштовані на OLED, тоді вам Dell Alienware 32″ (curved). Він у продажі вже доступний.

мій вибір — LG OLED 48″ (знайомий взяв 42″, бо 48″ йому забагато — бо місця так шо б сидіти трохи подалі не вистачає)
єдине шо там треба його «підкрутити» по гайду на реддіті шо б використовувати як монітор, інакше витечуть очі, має G-Sync, 120Hz, HDR чудовий (але вже з більшої дистанції, бо довше пари годин грати в HDR з метра дистанції — вже починає різати очі)
pbs.twimg.com/...​format=jpg&name=4096×4096

Монітор-мрія
Живемо закордоном

в нас зараз інші критерії — щоб від поверстанції працював достатній час

Чоловік іноземець, паверстанція (поки що) не потрібна.

Хлопцы, есть тут такие которые используют телевизор 55 дюймов как монитор? Интересует в первую очередь для написания кода.

Це на якій відстані ти збираєшся за ним працювати?

Что бы с дивана можно было работать, ну и код в 4К лучше вроде должен выглядеть. Плюс можно будет использовать еще как и телевизор.

чєл з 40-кою казав що при звичайному сетапі на столі задовбався крутити головою, щоб глянути що у кутах відбувається, коли пуші-нотіфи і т.п. приходять

Я думал, что чем больше монитор тем лучше, поэтому и написал сюдою, что бы узнать все нюансы. Собираюсь использовать как винду так и мас м1 мини.

фігня, працюю за 48″ — дистанція близько 1м до «монітора», не доводиться крутити головою, й IDE, й Unreal й навіть браузер — все вміщується, краще за двохмоніторний сетап з двох 27″ бо якраз ті — із-за рамок займали більше простору й відповідно доводилося крутити головою

в мене 48″ 4К, теоретично можна більше, але й відсунутися вже прийдеться не на 1м, а ще далі, бо ця діагональ (48) ще не змушує повертати голову з такої дистанції, а от 55″ імхо вже змусить

70″ 4к. Вважаю, це була найкраща покупка за останні 5 років. 8 табок з кодом на ізі

Друзі, всім привіт, дуже дякую за поради. Знаю, що чоловік хотів Олед. Зараз в нього iiyama, якому близько 4 років. Грає в Guild Wars, нового Сталкера та різні авіасимулятори.
Зараз буду гуглити ваші варіанти.
Комп також якийсь потужний наче, є МакОС та Лінукс.

різні авіасимулятори

тоді є сенс і в бік curved monitor подивитись

www.rtings.com/...​iews/best/by-usage/gaming
Там нижче є табличка:)
Загалом я б брав 27″ 2к 240гц+.
Можна і 32″ 4k але це одразу менше fps в іграх, тому тут вже залежить від того яке залізо(відюха+проц) у самого пк і в які ігри грає. З таким бюджетом в цілому можна дивитися на OLED і QD-OLED.
P.S. Я б VESA кронштейн(рука) купив би ще на решту) баксів до 100-150.

А який у нього зараз монітор та відеокарта? Якщо обирати на подарунок, то треба щоб був вау-ефект при переході на нову модель.

Зараз найбільш технологічними вважають OLED (вони ж QD-OLED та WOLED) монітори діагоналлю 32″ і роздільною здатністю 4K. Як раз для бюджету 1-2К євро. Для ігр та фільмів це найкращий варіант. Обирати можна будь-який монітор не старіше 2024 року, Asus Rog Strix, Samsung G6/G8, LG, MSI MAG/MPG, Gigabyte Aorus. У них будуть однакові матриці (бо виробляють Samsung та LG). Різниця буде в покритті (глянцевий/матовий), типу матриці (WOLED, QD-OLED), частоті розгортки, програмні та апаратні фічі. Якщо чоловік користується двома пристроями (ПК та ноутбук), то рекомендую монітор з KVM-перемикачем, щоб підʼєднати клаву/мишку і перемикатись між пристоями однією кнопкою.

По розміру, зазвичай, люди схильні переходити на більш великі діагоналі. Роздільна здатність та герцовка також має бути не нижча, ніж у попереднього. Якщо 32″ це завеликий, то є OLED монітори 27«. Можна також UltraWide монітори 34 або 40 дюймів, але там є нюанси. Сам нещодавно купив собі Asus ROG Strix XG27AQDMG.

Є сайт rtings де є детальні огляди та порівняння більшості моніторів. Рекомендую глянути ютуб-канал Monitors Unboxed, там нещодавно виходило відео «Ranking all monitors reviewed in 2024». Не дивіться українських/російських оглядачів, які не спеціалізуються на моніторах, у них зазвичай огляди рекламні.

Успіхів

Рекомендую ознайомитись із моделями ось тут, буде непоганою стартовою точкою.
www.rtings.com/...​iews/best/by-usage/gaming

Тільки важливий момент: чи підійде Олед? бо проблема вигорання в тій чи іншій мірі все ще існує. Для гейммінгу Олед топ, а для роботи, особливо з текстом — може бути проблемою і тоді краще дивитись в бік IPS.
Тому це ваш вибір, що важливіше і де знайти компроміс у всіх побажаннях до монітора.

це дуже індивідуальна річ, краще разом оберіть. Я нещодавно шукав, так з моніками взагалі біда, нормальних універсальних практично нема (щільність, діагональ, інтерфейси, без шім, фільтр синього, адаптація під освітлення..., ігрові функції в таких відсутні на жаль, банально сінк вертикальний відсутній). Або дуже дизайнерські або ігрові в клітинку (в 4к там поки не вміють)

а ще під яку ос, які режими, які девайси приєднуються

Змінюю свій комент, бо писав його на основі заголовку поста в телеграмі і вважаю його недоречним xD

Підписатись на коментарі