Квести, пауза та інше. Фанати розповіли, які основні недоліки бачать в Elden Ring та інших іграх FromSoftware
Японська студія FromSoftware вважається однією з найбільш талановитих в геймдеві. Вона двічі виборола головну нагороду на The Game Awards, а кожен проєкт студії демонструє багатомільйонні продажі. Та нещодавно фанати вирішили обговорити мінуси ігор компанії. Прихильники зібрали великий список претензій, які стосуються наративу, технічних рішень і навіть бойової системи.
Обговорення на форумі Reddit розпочав користувач під псевдонімом yeetitmeyeet. За декілька днів воно зібрало майже тисячу коментарів. Ось основні проблеми, про які згадують гравці.
- Камера. Захоплення цілі інколи працює некоректно, і це дратує.
- Повторні бої з босами. Відсутність можливості проходити битви з босами у будь-який момент після проходження основного сюжету, як це було у Dark Souls II.
- Баланс зброї. Деякі види надто слабкі у порівнянні з іншими, тому їх просто немає сенсу використовувати.
- Дизайн квестів. Розробники дають надто мало підказок про те, як пройти завдання. Без допомоги сторонніх гайдів зробити це вкрай складно.
«Місії NPC незбагненні. Я навіть не уявляю, як люди можуть розібратися з деякими з них без гайдів. Проходжу заново DS3, і майже кожна квестова лінія має якусь довільну умову провалу, що призводить до величезного облому», — написав username_redacted.
- Система вдосконалення зброї. Вона не заохочує експериментувати, тому що вигідніше користуватися вже прокачаним знаряддям.
- Відсутність паузи.
- Підвищення складності. На думку деяких фанатів, нові проєкти FromSoftware стають все важчими, тому поріг для входу росте.
А ще коментаторам не подобається спільнота палких прихильників ігор FromSoftware. Вони насміхаються, коли хтось просить пораду, і засуджують будь-які методи для спрощення проходження.
Нагадаємо, у матеріалі про ігри, які вразили редакцію GameDev DOU у 2024 році, наш Lead розповів, чому його так захопила Elden Ring.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівФроми окрім секіро не зробили жодної гри, де було хоч щось окрім геймплея. У елдені вони нарешті дійшли до стандартів хоча б 2005 року: фігова мапа, фігова прокачка, нема квестлайнів.
Розтягнутість і повтори.
Нема можливості викупити предмети
Неможливість обміняти: для прокачки потрібно ресурс 4 «зірок», а в мене є 3,5,6 і я не можу прокачати зброю.
Виліти гри (офіційка), можлива через мінімальний озу.
За фіза неможливо спробувати багато зброї: не вистачає ресурсів спробувати нове.
Просто жахлива левел система для фізушніка — слабке підвищення дмг і виживаємості порівняно з інтелектуалами/вірунами.
Нема мультіплеєр проходження, а на піратках є)
Після виходу длс у мене гра — білий екран, як зараз не перевіряв. Довелось на піратці грати.
Будь ласка, не треба казуалити такі гарні ігри :(
фромы вообще болт забили на то, чтобы игрок хоть как-то понимал, что, как и зачем ему надо делать и чтобы в этом была хоть какая-то логика
за это мазохисты и любят их игры
особисто мені не подобається система предметів у соулсах, по типу бомбочок або кинджалів
зазвичай це непотрібне сміття, і половину з цих предметів ти ніколи не будеш використовувати
найкраще з цим справився поки лише елден рінг, але все ще далеко від ідеалу
це про що взагалі? а як можна заохотити ще більше ніж дати подивитись як зброя себе веде?
це фіча, ніякий не недолік.
як людина що жаліється на це може жалітися одночасно і на це
захоплення камери, хоча я з цим майже не стикався, як і з квестами піди розбери що там треба робить — це можна віднести до недоліків.60-80
кульгавий баланс зброї також, мабуть.
хоча там у них складна механіка вирахування дамага що скалюється від статів, через це там зі зброєю в більшості випадків взагалі складно.
деякі норм на початковому етапі гри, деякі в міді, деякі в лейті — і все це через скалювання, бо воно також має кап. тобто скалювання до 60 якогось стата, наприклад сили, буде давати помітно більше скалювання ніж з
Завжди є вибір-грати чи ні
а жалітися на завідома складну гру що вона складна, то йдіть там де press x to win
квести дійсно в більшості своїй складні. я не кажу, що хочу маркери на карті, просто в діалогах з нпс дайте більше інфи
я би ще запросив який небудь щоденник, де я би міг повернутись і перечитати або всі діалоги, або що мені треба взагалі робити, хоча б локацію мати.
бо не кожного дня можна пограти, і через тиждень забути що там було взагалі
я зараз не хочу повертатись, бо останній раз грав десь півроку тому і не памʼятаю взагалі, що я хотів робити
Про це також писали, але в контексті загальної претензії до квестів.