«Вибір на основі можливостей». Філ Спенсер пояснив, для чого купувати Xbox в епоху, коли ігри Microsoft виходять на всіх платформах
В кінці минулого року гендиректор Microsoft Gaming Філ Спенсер заявив, що для компанії «немає червоних ліній» в напрямку випуску своїх ігор на інші платформи. А нещодавно керівник пояснив, для чого тепер взагалі варто купувати Xbox. За його словами, Microsoft хоче конкурувати завдяки можливостям, які надають консолі. І щоб люди купували пристрій на основі цього.
«Я хочу, щоб люди обирали обладнання на основі можливостей цього обладнання і того, як воно вписується у вибір, який вони хочуть зробити щодо місця, де вони хочуть грати. І ми хочемо, щоб наше обладнання вигравало на основі можливостей обладнання, яке ми маємо», — розповів Спенсер в інтервʼю радіо Gamertag.
На думку керівника, зараз на перше місце вийшли ігри, а не платформа. І він вважає, що це добре. Більшість надзвичайно успішних проєктів, які «очолюють чарти», вийшли одразу на різних консолях та ПК.
«Я хочу побудувати платформу, яка обслуговує творців, які намагаються зустрітися з людьми на кожному екрані», — додав Спенсер.
Директор ще раз підтвердив, що Microsoft збирається випускати більше своїх ігор на PlayStation та Nintendo Switch 2. Проте він також бачить перспективи для Xbox в напрямку випуску консолей.
«Скажімо так: наше власне апаратне забезпечення, я думаю, є фундаментальним для того, чим є Xbox. Я не забув, що слово „box“ є в назві нашого бренду. На своїй посаді я розглядаю апаратне забезпечення як важливу частину того, що ми робимо, але [ми] не намагаємося відгородитися від ігор з інших місць заради вигоди. Нумо створювати інноваційне обладнання, яке люди захочуть використовувати для гри, чи то в руках, чи то на телевізорі, чи навіть в інших місцях», — продовжив Спенсер.
Керівник зазначив, що команди розробників Microsoft продовжують розвиватися. Зараз вони активно працюють над просуванням бренду Xbox на портативних ПК на кшталт Steam Deck. На думку Спенсера, поки що робота з цими платформами у студіях налаштована не ідеально. Але він витратив багато часу, щоб «досягти прогресу в цьому напрямку».
Нагадаємо, на The Game Awards 2024 стало відомо, що The Outer Worlds 2 вийде на PS5. Те ж стосується DOOM: The Dark Ages — у нещодавньому трейлері знову підтвердили реліз на консолі Sony. А весною до PlayStation 5 добереться Indiana Jones and the Great Circle.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів