«Вибір на основі можливостей». Філ Спенсер пояснив, для чого купувати Xbox в епоху, коли ігри Microsoft виходять на всіх платформах

В кінці минулого року гендиректор Microsoft Gaming Філ Спенсер заявив, що для компанії «немає червоних ліній» в напрямку випуску своїх ігор на інші платформи. А нещодавно керівник пояснив, для чого тепер взагалі варто купувати Xbox. За його словами, Microsoft хоче конкурувати завдяки можливостям, які надають консолі. І щоб люди купували пристрій на основі цього.

«Я хочу, щоб люди обирали обладнання на основі можливостей цього обладнання і того, як воно вписується у вибір, який вони хочуть зробити щодо місця, де вони хочуть грати. І ми хочемо, щоб наше обладнання вигравало на основі можливостей обладнання, яке ми маємо», — розповів Спенсер в інтервʼю радіо Gamertag.

На думку керівника, зараз на перше місце вийшли ігри, а не платформа. І він вважає, що це добре. Більшість надзвичайно успішних проєктів, які «очолюють чарти», вийшли одразу на різних консолях та ПК.

«Я хочу побудувати платформу, яка обслуговує творців, які намагаються зустрітися з людьми на кожному екрані», — додав Спенсер.

Директор ще раз підтвердив, що Microsoft збирається випускати більше своїх ігор на PlayStation та Nintendo Switch 2. Проте він також бачить перспективи для Xbox в напрямку випуску консолей.

«Скажімо так: наше власне апаратне забезпечення, я думаю, є фундаментальним для того, чим є Xbox. Я не забув, що слово „box“ є в назві нашого бренду. На своїй посаді я розглядаю апаратне забезпечення як важливу частину того, що ми робимо, але [ми] не намагаємося відгородитися від ігор з інших місць заради вигоди. Нумо створювати інноваційне обладнання, яке люди захочуть використовувати для гри, чи то в руках, чи то на телевізорі, чи навіть в інших місцях», — продовжив Спенсер.

Керівник зазначив, що команди розробників Microsoft продовжують розвиватися. Зараз вони активно працюють над просуванням бренду Xbox на портативних ПК на кшталт Steam Deck. На думку Спенсера, поки що робота з цими платформами у студіях налаштована не ідеально. Але він витратив багато часу, щоб «досягти прогресу в цьому напрямку».

Нагадаємо, на The Game Awards 2024 стало відомо, що The Outer Worlds 2 вийде на PS5. Те ж стосується DOOM: The Dark Ages — у нещодавньому трейлері знову підтвердили реліз на консолі Sony. А весною до PlayStation 5 добереться Indiana Jones and the Great Circle.

А як ви гадаєте, спільното, чи є ще вагомі причини для вибору Xbox серед консолей? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не дуже розумію, чому Філу потрібно виправдовуватись. Власно кажучі перед ким?! Перед людьми з інтернету? Є особа каста геймерів, які чомусь вважають, що у всіх геймерів в цьому світі є ігровий ПК + консоль щоб пограти в ексклюзиви, і типу якщо консоль втрачає ексклюзиви, то вона більше нікому не потрібна. Хоча насправді, мільйони людей не мають ігрового ПК і не збираються його купувати. В них немає потужного комп’ютера для роботи, на якому ти по суміцниству можеш грати, і консоль за 20,000 — 25,000 грн — це найкращий і оптимальний вибір для них, як додаток до телевізору. Просто сів і граєш, не маючи ніяких проблем.

Абсолютний плюс, раніше я грався з ПК (десь 00-10ті), слідкував за залізом, було цікаво. Зараз цікавіше просто грати (взяв геймпад з полиці, натиснув круглу кнопку і все — гра запущена) на розробленому для цього пристрої без купи налаштувань. Працювати відповідно теж зручніше за нормальним девайсом (це одразу відповідь тим, хто каже про універсальність віндовс і пк). І я гадаю, що аудиторія 30+ — це саме такі люди, вони знають що і навіщо їм треба, іксбокс на цьому полі не має конкуренції (ПС не надає того досвіду, банально юай, швидке повернення і тд).

Тут питання не в холіварі ПК vs Консолі. А скоріше в тому — що і кому зручно по грошам і практичності. Мій знайомий не мав великого відношення до IT, він працював за офісним компом на роботі. Дома в нього компа не було вже з дитинства. Він дуже сильно захотів пограти в God of War, Red Dead Redemption, Fifa. Звісно, що консоль буде найлогічнішим вибором для нього. І таких людей мільйони, вони обирали і будуть обирати консолі.

А про Xbox і конкуренцію, то тут обирай:
— Або God of War, Ghost of Tsushima, Death Stranding, Last of Us, Uncharted, Gran Tursimo, і так далі.
— Або UI, швидке повернення, Forza horizon.

це більше маркетингові лозунги, я на пс не грав і ці ігри (хоча кілька років був користувачем), тобто не так щоб аж було причиною лочитися на платформі. Так анчартед, гов пройшов, цікаво, але коли було бажання саме на таке. Порівнюю як звичайний користувач, де враховується більше факторів

— сервіси, підписки (Туреччина звичайно +, але це за дужки)
— девайси (геймпад, хедсети)
— юай (банально дизайн система, навігація)
— інтеграція (сервіси, мережі, додатки)
— технологічність (просторовий звук, перемикання, запуск, гучність в роботі)

і так, це дешеві вузькоспеціалізовані продукти, на 500$ навіть відеокарту не візьмеш, тому тут вважаю що сам девайс взагалі не має бути питанням при виборі "

Forza horizon

чи

Last of Us

".

Сподіваюся що іксбокс не повернуть в іншу сторону клауду, воно лише в теорії виглядає цікаво, поки залізо (той же hdmi) на межах можливостей, то ще рано виносити на мережу

додати в іксбокс режим десктопної віндовс (так, залочити бутлодер) + стім і все, питань вибору в людей не буде. Але гадаю це вже монополія

— Що за сервіси? У Sony є підписка PS Plus. Бібліотека безкоштовних ігор як і GamePass + по 3 гри кожен місяць безкоштовно. У Соні ж теж можна зробити турецький аккаунт, просто ігри будуть купуватись на другий акк. До того ж можна купувати на двох.
— Девайси це теж особисте. Хедсетів повно. Геймпад теж субʼєктивна і не така критична річ. Обидва хороші.
— Я не маю ніяких проблем з UI і взагалі не зрозуміло про що ви, то щось у вас особисте.
— А що не так з інтеграцією у соні?
— А що не так зі звуком у Соні?

І що значить лозунги?! Приставка — це ігри, а не UI, інтеграція і тд. І саме ігри є вагомим приводом вибрати консоль. Зараз у обох проблеми з екземи, але у Соні з ним краще.

У вас коментарі якогось девайс-гіка, який розглядає їх під мікроскопом, а не грає в них.
Знаю масу людей, хто купує щоб пограти в Spider Man, God of War, Last of us і так далі. І ніхто не купує Xbox через UI, чи якусь інтеграцію. Власно кажучи — де продажі Xbox, а де продажі Playstation. Там розрив наче в три рази.

У мене PS 5 Digital, але нещодавно позичила в родичів Xbox, щоб пограти в Сталкер 2. Від консолі хотілося плюватися, це абсолютно неприємний досвід по всіх фронтах) По-перше, шо немає в іксбоксу регіону Україна взагалі й ігри або геймпас треба купляти на свій акк через бариг в інтернеті. Та й UI некрасивий і незручний. Як і геймпад. Коротше, мені не сподобалося.
А в PS подобається все)

Доречі тільки що Forza Horizon для PlayStation анонсували.

зараз на перше місце вийшли ігри, а не платформа

хорошо бы это еще признала бы Nintendo, последний бастион эксклюзивности в XXI веке )

Це точно! Коли вже я Зельду зможу на своєму Стім Деку пограти))

Підписатись на коментарі