Розробка Dishonored 2 була дорожчою за Skyrim, однак гра створила «захист якістю» для Arkane і врятувала студію — ексдизайнер

Жюльєн Евейле понад сім років працював у Arkane Studios. Він пройшов шлях від QA-інженера до Senior Level Designer і встиг попрацювати над одними з найкращих ігор компанії. Нещодавно він розповів, як Dishonored 2 врятувала студію від закриття, попри не найкращі фінансові показники. Гра гарантувала «захист якістю», хоч її розробка була дорожчою за The Elder Scrolls V: Skyrim.

Евейле дав інтервʼю виданню PC Gamer. Dishonored 2 була його першим проєктом в Arkane, після чого він доєднався до колективу левел-дизайнерів під час створення Dishonored: Death of the Outsider. Сиквел загалом не досяг результатів, на які сподівалися розробники та видавець в особі Bethesda. Проте проєкт назвали чудовим продовженням серії.

«Це було трохи дивно. Я думаю, що коли Bethesda подивилася на цифри, вони подумали: «Гаразд, Skyrim продалася так добре. І це коштувало менше, ніж Dishonored 2. Тому вони ставили питання. З погляду управлінських витрат має сенс ставити такі питання: „Чому ми повинні продовжувати працювати з вами?“. Але ми знали, що у нас є своєрідний захист якості, адже ми робимо те, що можна вважати найбільш вишуканою грою з усього каталогу Bethesda», — розповів Евейле.

За словами дизайнера, така репутація «свого роду врятувала студію». Однак розробник також відзначив зусилля Дінги Бакаби — нового директора Arkane Lyon, який очолив компанію після звільнення Рафаеля Колантоніо. Він повернув керівництву Bethesda впевненість в спроможностях студії.

Люди тоді хотіли зосередитися на тому, чим відома Arkane, і не гнатися за модними іграми-сервісами. Як заявив Евейле, це і стало причиною «майбутнього успіху».

Нагадаємо, Arkane Austin пощастило значно менше. У 2023 році команда випустила кооперативний шутер Redfall, який став фінансовим і репутаційним провалом. Після цього Microsoft закрила студію разом з Tango Gameworks.

А ви чекаєте новий екшен про Блейда від Arkane Lyon? Чи більше хотіли б побачити продовження Dishonored? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так а скільки коштував Скайрім, тобто скільки коштувало виробництво гри Скайрім?

А після Dishonored уся якість зникла

Deathloop була доволі непогана, мені сподобалася, хоч це і не рівень Dishonored.

Я не можу навіть знайти гіршу гру, яку я грав, настільки мені вона ненависна

Для мене це та гра, яка прикольно виглядала у когось в голові, а на ділі вийшло, що маємо. Графіка грі не підходить, повісточка скрізь, нецікавий сюжет, нецікавий геймплей. Наче Dishonored натягнули на якийсь Fortnite

Цікаво. А мені сподобався ігролад, хоч він і спрощений значно у порівнянні з Дізом, і сюжет класно було розплутувати як головоломку)

Продовження Dishonored 2 ніби як є у вигляді «Dishonored: Death of the Outsider». Мені не зайшло взагалі( Як на мене, Dishonored 1 і 2 досконалі та у продовженні не мають потреби, хоча у сам всесвіт гри хочеться повернутися

Це не продовження, а самостійне доповнення, і воно справді за рівнем якості значно нижче)

навіть не цікавився що там по блейду, дуже сумнівний його майбутній успіх.

продовження дісонорду як раз бачити не хотілося б, друга частина з точки зору механік стала помітно гарніша, сюжет же якийсь нецікавий був взагалі, більше цікаво було бачити інших персонажів та читати різні листи навіть про тих кого ми ніколи там не бачили.

а от по всесвіту кимось іншим побігати також зі своїми силами було б цікаво.

Підписатись на коментарі