«В перший раз руки трусяться у всіх». Нотатки оператора дронів ДШВ, частина третя
Вітаю.
Мене звати Олександр. Більше трьох місяців тому мене перевели з оператора РЛС в ДШВ, де я почав працювати на дронах. Я записував свої думки у вигляді невеликих заміток. Не думав їх розповсюджувати, але з’явився привід для публікації — потреба підрозділу в необхідних речах. Тому вирішив поділитися. Це продовження попередніх публікацій: першу частину можна почитати за цим посиланням, а другу — знайти ось тут.
В перший раз руки трусяться у всіх.
Саме це я почув, коли зайшла мова про скиди. Я не розумів її суті до поки не побачив, як хлопці вперше скидали гранати.
Черговий м’ясний накат. Руки в хлопців дійсно тряслися, але не через людину під хрестиком, не через страх вбивства, а через високу відповідальність за помилку. Хвилювання, що схибиш і вони підуть далі, до наших позицій.
Тут взагалі немає пацифістських настроїв, щодо окупантів. Було б дивно, якби вони були. Страх перед вбивством в цивільному житті зникає на фронті. Якщо він не зникне, то страх може піти далі, в глиб країни, перетворюючись на жах для звичайних людей.

З одного скиду задвухсотить дуже складно. Зазвичай окупанти отримують поранення, після чого вирішують свою подальшу долю: атакувати далі чи зробити жест доброї волі. Вони продовжують атакувати і дрон по них ще не раз прилетить. З пораненням вже важче пересуватись і навіть, якщо сховатися в норі, то можна померти від ран протягом кількох діб.
З часом, точніше з досвідом, тремтіння зникає. Як в будь-якій професії потрібен час і практика, щоб стати фахівцем. Пілоти, з досвідом скидів понад два місяці, можуть влучно попадати в голову малорухомому окупанту. Можуть робити скид по рухомій цілі чи ворожій групі, щоб завдати максимального ураження.
Робота fpv пілота суттєво відрізняється від пілота мавіка. Але про це іншим разом.
Зараз в моєму підрозділі є деякі складнощі з розхідниками. На фронті автомобіль теж розхідник, як і дрони, які потрібні завжди. Якщо є можливість, то, будь ласка, поповніть банку куди ми збираємо на важливі та необхідні речі.
На Пікап із РЕБ
Підрозділ БПаК
🎯 Ціль: 800 000 ₴
🔗Посилання на банку
send.monobank.ua/jar/6Bozz2NZQu
💳Номер картки банки
4441 1111 2047 0566
📩 Також збираємо на оптоволоконні катушки для ФПВ
Долучайтеся, будь ласка, до збору коштів!
Поповнити конверт через Приват24
www.privat24.ua/send/27ntb
Номер картки конверта
5168 7521 3632 8849
Також можна долучитися до нашого каналу в телеграмі за цим посиланням.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів