Більшість творців нової Battlefield ніколи не працювали над серією. Гра буде схожа на Call of Duty
Експрацівник зі шведської студії DICE під псевдонімом Rizible розповів, що більшість розробників нової частини Battlefield ніколи раніше не створювали проєкти серії. Переважна частина фахівців, знайомих з франшизою, пішли в інші компанії. І тепер Electronic Arts намагається зробити шутер, схожим на Call of Duty.
Спочатку Rizible опублікував тред на власному акаунті в Bluesky. Цю низку повідомлень він назвав «криком в пустоту», адже тоді мав лише десять підписників. Розробник хотів висловити розчарування через презентацію для інвесторів, яку ЕА опублікувала у 2024 році. Пізніше журналісти 80 Level поспілкувалися з Rizible і підтвердили, що він дійсно працював у DICE.
Одразу варто зазначити, що у своєму треді фахівець змішав факти з деякими здогадками та спекуляціями. Тож до його слів варто поставитися з долею скептицизму.
Rizible заявив, що 98% розробників Battlefield ніколи раніше не працювали над серією. Це була гіпербола, яка означала переважну більшість. Майже всі старі фахівці та керівники, відомі за минулими частинами франшизи, вже працюють в інших компаніях. Зокрема, в Embark Studios, заснованій Патріком Содерлундом — колишнім виконавчим віцепрезидентом Electronic Arts.
Rizible перелічив багато імен. Серед них — Магнус Нордін, Роб Рунессон, Стефан Страндберг, Ларс Густавссон та інші. Метт Вебстер, колишній голова Criterion, покинув команду після запуску Need for Speed Unbound. А студія теж бере участь в розробці продовження Battlefield.
Rizible вважає, що гру створюють схожою на Call of Duty. Це припущення ґрунтується на планах керівництва, які фахівець бачив під час роботи в DICE. Сюди входять обмежена сюжетна кампанія, сервісні елементи та сезонна підтримка.
«Коли я ще працював у DICE, план полягав у тому, що DICE, Ripple і Ridgleline (нині закрита студія в Сіетлі) працюватимуть над франшизою разом, а щорічні релізи будуть довгостроковою метою (а не миттєвою). Ridgeline займеться однокористувацькою грою, DICE — багатокористувацькою, а Ripple працюватиме над чимось на кшталт умовно-безплатної Battle Royale або подібним досвідом. Industrial Toys працювала б над мобільною версією BF окремо, оскільки EA керує мобільними релізами через іншу частину своєї організації», — розповів Rizible.
Electronic Arts хотіла поступово перейти від
Фахівець вважає, що ЕА зрештою вдасться вийти на щорічний випуск продовження Battlefield. Однак це трапиться не протягом найближчих років, адже потрібна підготовка виробничого пайплайну. Rizible очікує на випуск нової частини вже цього року.
А ось наступна гра, за його словами, не зʼявиться у
Під кінець розробник порекомендував фанатам серії знизити очікування. За його словами, над Battlefield тепер працюють інші люди зі своєю філософією. А добре це, чи погано, залежить від особистих поглядів.
«Якщо бути відвертим, я не дуже вірю в те, що керівництво EA ставиться до франшизи BF з великою любов’ю або повагою. Я не маю жодних поганих почуттів до всіх людей в EA, які створюють гру. BF — це франшиза, яку я люблю ще зі школи, і я злюся на керівництво EA, яке, на мою думку, приймає не найкращі рішення для франшизи та фанатів. Хоча у мене низькі очікування від наступної гри (через погане керівництво), я щиро сподіваюся, що наступна гра стане хітом і пожвавить ситуацію», — підсумував Rizible.
Нагадаємо, нещодавно ми писали, як один з користувачів проаналізував дебютний концепт-арт продовження Battlefield. На ньому знайшли зображення реального вибуху в Секторі Газа, який трапився під час удару ізраїльських військ.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів