Як перейти з тестування у геймдеві до вебу чи мобільного геймдева?

Доброго дня, спільното! Я QA-тестувальник з досвідом у понад 4 роки у геймдев індустрії. Свою роботу просто обожнюю, від початку до кінця завжди віддаюся їй повністю. Також постійно намагаюсь розвиватись та переходити на вищу зарплатню. На даний період часу змінив 3 компанії та отримав різний досвід різних проєктів.

Вже деякий час помічаю наскільки сильно зменшилася частка Gamede-ринку для QA на платформах PC, Xbox, NX та PS. Помітив це ще з моменту, як переходив у третю компанію по своєму рахунку. Це було дуже важко (просто банально знайти вакансію, не те щоб скласти тестове та пройти технічну співбесіду). Чесно кажучи, мені здається що на даному етапі я вперся в певну «стелю» заробітної плати та розвитку у геймдеві на платформах зазначених вище. Звісно, я можу знайти роботу з вищою ЗП та можливістю розвитку, але це набагато важче ніж зробити це у мобільному геймдеві та у Web. Такий висновок я зробив особисто, дивлячись на те які вакансії регулярно з’являються і з досвіду своїх колег з якими я працював.

Отже, питання наступне: чи був у когось досвід переходу із геймдеву у Web або мобільне тестування? Як саме ви відчули цей перехід? Що для цього робили/вивчали? Також цікавить, на яку позицію сеньйоріті подавались і змогли потрапити та адаптуватись у компанії (наприклад, в геймдеві були сеньйором, але на мобілки довелося йти мідлом, щоб отримати досвід)?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі