Маю концепцію козацької рольової гри з відкритим світом. Шукаю людей готових разом її втілити

Привіт, спільното! Мене звати Тарас і я придумав концепцію козацької гри, якою б хотів поділитися. Називатись вона буде «Дике Поле». Відкритим світом там буде Дике Поле — регіон на півдні України, переважно степовий, в якому тоді жили поляки, кримські татари, московити й звісно ж українські козаки.

Отже, гравець буде грати за певного персонажа (українця, поляка, московита чи кримського татарина), якого створює сам — починаючи від зовнішності й закінчуючи характеристиками. На початку гравцю 18 років і він простий селянин, селянин чи міщанин (залежно від обраного народу). Далі гравець зможе сам вирішувати, що йому робити. Це відкритий світ і персонаж може далі жити в селі й займатися батьківським господарством, потрохи збільшуючи та розширюючи його, або може піти в наймити, працювати торговцем чи барменом в пивниці. Тобто заробити грошей, побудувати свою хату й завести власне господарство. Він може завести дівчину, одружитися й народити дітей, може знайти друзів, товаришів й ворогів, стати головою поселення та розвивати й розбудовувати його. Все це в рамках одного поселення!

Читайте також

Але також гравець може подорожувати й вивчати загадковий світ Дикого Поля, самостійно виживати й шукати здобич на нейтральних територіях. Ну, або ж зібрати загін й робити це із ним. Створювати торгові точки, каравани тощо. Ну й звісно ж, персонаж може піти у фортецю своєї держави й здобути військову освіту. Після цього він зможе прокачувати свої бойові навички, ходити у військові походи та набіги на інші держави. Також йому доведеться брати участь у відбитті ворожих нападів. У фортеці персонаж зможе будувати військово, або ж політичну кар’єру й зрештою стати частиною військово-політичного керівництва держави.

Особливістю гри буде її український колорит, українське й козацьке народне вбрання, хати мазанки, українська мова й традиції в селах (наприклад вечорниці, щедрівки тощо), святкування українських свят (Різдво, Івана Купала, інші.), кобзарі. Звісно ж, головна родзинка гри — українські пісні та думи, від довгих журливих козацьких дум на бандурах чи кобзах до простих і веселих народних пісень. Все це буде задавати грі неймовірного українського колориту

Маю детально прописані аспекти гри, механіки й загалом гра, можна сказати, продумана. Наведений вище текст це лише дуже узагальнений опис. Виконую роль такого собі геймдизайнера. Не хочу ніяких грошей, лише реалізації своєї ідеї. Люди, готові взятися за це — пишіть, надам повний текст концепту гри з усіма деталям та механіками. Якщо буде потрібно, пропишу ще механік, деталей й важливих моментів. Адже, оскільки я в цій справі не професіонал, то поки не до кінця знаю, як має виглядати повноцінна, прописана концепція гри.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У цій темі так багато жартів про грабування караванів, що я згадав іронічне відео про Сталкер 2 про те, Як Створити Мод на Сталкер 2 без ПК. Ну, якщо і грабувати каравани, то грабувати каравани Сидоровича!

Була схожа ідея зробити щось таке, але це дуже величезний проєкт, на який потрібне фінансування, ну або спробувати зробити модом на Bannerlord, типу в тестовому режимі

Чудова ідея. До речі, я у 2021 році, коли вивчав левел-дизайн, приймав участь у конкурсі по моддінгу зі створення локацій і будував село в редакторі мап Mount & Blade II: Bannerlord. Ось детальніше почитати тут можна про цей конкурс і поглянути на мою роботу.

Сподіваємося буде щось типу кінгдом камс, тільки в українському сетінгу

Ограбляти коровани можна буде? Я джва роки чикаю таку гру...

З такими ідеями напевно краще звертатися напряму до студій які можуть таке реалізувати і до компаній які можуть це фінансувати. Як приклад, в розробку STALKER 2 Григорович вже не вкладав свої гроші, все фінансували з боку Майкрософт. Але це вже інша історія. Все можливо якщо знайти правильних людей.

Професійним геймдев компаніям насправді не потрібні такі ідеї, оскільки їх співробітники можуть вигадувати по 100+ схожих ідей на день. Якщо ідея нічим не супроводжується, то це взагалі не життєздатний варіант. Я вбачаю наступні варіанти:
1) Нова студія і ти директор. Ти береш на себе відповідальність створити нову студію і організувати усі робочі процеси, знайти потрібних людей, розробити прототип продукту. Після цього можеш шукати інвесторів чи видавців. (Альтернативним варіантом є випуск гри самотужки без видавця).
2) Найманий працівник, який має жагу до підвищення. Ти маєш ідеї і ти готовий над ними працювати багато. Ти йдеш на роботу у студію. Спочатку твої ідеї не дуже приймають, і ти працюєш за ідеї компанії, але через декілька років ти отримуєш підвищення і маєш більш впливу на ідеї для нових ігор і можеш створювати ігри, можливо, за своїм баченням, але в рамках вимог компанії, якщо це буде дозволено вищим керівництвом. Іноді це є, а іноді немає. Альтернативно просто через декілька років звільняєшся з роботи і засновуєш нову студію, вже маючи якийсь досвід.
3) Одинак. Повністю сам розробляєш гру і організовуєш лише сам себе. Можеш випустити гру самотужки і мати 100% прибутку.

Тож коли пишете ідею нової гри і відправляєте листа на адресу геймдев-компанії, то прикріпляйте своє бажання «візьміть мене на роботу, ось я вмію придумувати ідеї для ігор, оцініть». Це все ж краще, ніж просто написати листа типу «зробіть гру за моєю ідеєю, бо я придумав щось круте, але нічого не вмію». Ніхто не буде серйозно відповідати на листи, в яких людина пише, що нічого не вміє, але щось придумала.

Взагалі, набагато краще зробити якийсь прототип гри на Unreal Engine за своєю ідеєю, зняти відео з коментарями і відправити листа у геймдев-студію зі словами «я шукаю роботу, ось я вмію придумувати ідеї для ігор, писати документацію і вмію прототипи ігор розробляти».

Я так захопився написанням цього, що захотів і рекламу вставити своїх послуг під кінець. Якщо хтось має супер ідею і хоче навчитися розробляти прототити ігор на Unreal Engine, то звертайтеся до мене особисто і я навчу вас цьому за певну плату. Також я маю канал на ютубі, де безкоштовно можна подивитися уроки по Unreal Engine українською.

Дике Поле — регіон на півдні України, переважно степовий, в якому тоді жили поляки, кримські татари, московити й звісно ж українські козаки.

Ти забув євреїв, і там би було завдяки їх наявності, зробити окремий рут антисеміта, бо козаки як і більшість народів в світі які контактували з євреями, їх не дуже то і любили. Так що набіги на єврейські лавки були б канонічними. А геймплей за єврея, був би взагалі імбовий.

Хотів би взяти участь у проєкті.

+1 якщо на UE5 буде розроблятися, прийняв би участь

Привіт, ну по опису «скайрім» але без фентезі та належного технічного супроводження ігри: тому виходячи з чого без корекції ідея неперспективна.
Пропрацювати більше сетінг (подумати над фентезі, алже памʼятаєм русняву «смуту» деревʼяну), + убеати половину механік по типу женитись, родити діткй і тд. І вже вирішивши який жанр: працювати над конкретикою, а не масштабом (серед інді-ігор 1 успішний оупен ворд — Valhelm в сиду поєднання майна + скандинавскої міфології, та графи приємної).
«Дикі Степи» уже звучить як одна З локацій,але далеко не уся карта (один терейн — дуже одноманітна та погада ідея з точки зору гейм-дмзайну)

Сделай мод для сивцки, (главное грабить горованы) — единственный вариант который в теории может взлететь.

Класна ідея, а грабувати коровани можна буде ?

Гру за таким описом створити неможливо. Чому неможливо? Бо це мрія. Мрія створити такий собі симулятор життя. Тут ідей може вистачити на більше ніж десятка різних ігор... або на одну велику ярмарку.

Виконую роль такого собі геймдизайнера

Ні, друже. Ти поки-що не геймдизайнер. Ти мрійник.
Можливо, ти станеш геймдизайнером колись, коли:
1) або створиш і випустиш свою гру,
2) або приймеш участь разом з командою у створенні та випуску гри,
3) або пройдеш навчання на геймдизайнера.
Але до тих пір, поки нічого з цього немає — ти просто мрійник.

Можливо, ти станеш геймдизайнером колись, коли:
1) або створиш і випустиш свою гру,

Підтримую.
Що міг би зробити програміст: не замахуючись на такий масштаб зробити текстову новелу з елементами RPG, статичні ілюстрації нагенерувати нейромережею — вже на цьому можна перевірити чи зайде гравцям.
Якщо людина зовсім без навичок программування — це теж ще не вирок — можна створити настольну гру та обкатати з друзями механіку.

Tynan Sylvester з його RimWorld теж мрійник, а не геймдизайнер?

У коментарях вище я привів три пункти і виконання будь-якого вже робить людину геймдизайнером хоча-б початкового рівня. Можете перевірити самі по кожному пункті людину.

Я бачу з відкритих джерел в інтернеті, що Tynan Sylvester розпочав кар’єру як Дизайнер Рівнів (Level Designer) у 2004 році, а з 2010 року працював як Системний Дизайнер (System Designer). Tynan Sylvester з 2012 року і дотепер обіймає посаду директора.

Левел Дизайнер — це також Гейм Дизайнер, але більш спеціалізований на створенні ігрових рівнів. Тож можна справедливо сказати, що Tynan Sylvester є геймдизайнером з 2004 року. У 2010 році перейшов на рівень системного ігрового дизайнера. У 2012 став директором своєї студії, де є креативним директором, головним геймдизайнером, програмістом, художником і багато ще ким.

Цікаво почитати повний ГДД . Але проект занадто амбіційний ( без капіталу або ж технічних навичок ) ,було б бажано урізати разів так в десять .

Навіщо є можливість грати за москаля?

перші два правила інді проекту — не робити open world, не робити multiplayer

Не вистачає можливості грабити коровани

у мене в дитинстві були замальовки на папері такого собі геймдизайну подібної гри. теж відкритий світ, дике поле. олівцем намальовані екрани головного меню, інвентарю, скріну де ти тримаєш мушкет а попереду степ та дорога. але це з часів коли у мене ні компа ні приставки не було. уявлення про ігри були в основному з журналів і випадків коли чи у знайомого, чи в комп клубі, чи у тата на роботі можна було пару годин у щось пограти.

Головне у ігрі — можливість транслювати на весь білий світ свої походеньки. Можна твічити, можна ютюбе, але краще — не виходити з клієнту гри зовсім. Натиснув кнопку «рекорд» і записав. Натиснув кнопку «Трансляція» і транслюєш. Зайшов у профіль — а там — «Донатов за сьогоднішню трансляцію зібрано стількі-то»

Я би попрацював над такою грою. Можемо списатися обговорити деталі

Судячи з опису, це проект мінімум років на 5 для повноцінної команди з 20-50 людей, що працюють фулл-тайм. Спробуйте почати з чогось простіше. Наприклад, сфокусуйтесь на одному типу занять для персонажа, або спочатку зробіть без відкритого світу.

Головне у грі — сюжет. Візьміть той же Сталкер. Тобто потрібні прописані пригоди героя, які були б цікаві. За цим треба звертатися до професійного письменника, або використати вже відому історичну постать — того ж Сагайдачного або Сірка, у них пригод в житті на три книги. Без цього гра не буде такою вже цікавою, а стане банальною виживалкою, яких багато. І так, ідея додати у гру нашу нечисть — тих же русалок, чортів, яких козаки ганяли, ну і відьм там — дуже цікава. Ну і звісно, сюжет має допомогти розкривати світ гри, ну так у всіх іграх. Якщо ж буде багато націй, то за кожну треба свій сюжет. Ну і під кінець треба обов’язково якусь хоч одну епічну битву, ну так щоб хоча б 10 на 10 тисяч. Буде сюжет — буде успіх. Почніть із цього.

А ще можна про Русь. Тільки справжню Русь, саме з українським історичним колоритом і міфологією. Таким чином можна просувати розуміння, що Русь, це в першу чергу українське надбання, а не болотне.

Коровани??? Не міг до п’ятниці почекати?

такi великi iдеї — у кожного початкiвця. Ось тобi план: знайди маленьку iдею, придумай механiку — зроби гру.. и так поки не дiйдешь до великої =)))

Ідея цікава, давно вже треба про козаків нормальну гру зробити))

Звучить, як ідея для моду на Mount and Blade)))

Ого, подивився й здивувався, ви створюєте щось дуже схоже на те що я й хочу. Давайте я вам надішлю свою концепцію гри. може якісь ідеї візьмете собі))

Та й загалом можемо об’єднати зусилля, якщо вже так вийшло що ціль одна)

Вітаю!) Якщо Вам потрібен козацький голос на озвучку — я можу допомогти) Маю п’ятирічний досвід роботи диктором) Пишіть у тг @bloodred97

Напрацювання виглядають гарно!

Пост на сабредіті r/gamedev
“Would it be possible to produce an open-world game that is at a medium to good quality in a team of 10-15?”
Почитайте поглиблено цю тему, буде корисно
www.reddit.com/...​roduce_an_openworld_game

З ШІ та безкоштовними ассетами від UE кількість людей вже можно поділити на 3 якщо не робити ааа графіку)

Чи хочете ви сказати, що мрійників треба підтримувати, але не відноситися до них серйозно?

Як на мене, ця концепція виглядає банальною та малоцікавою для звичайного гравця. Проте, якби подати цю ідею про козаків у фентезійному стилі, а не в звичайному, історичному, це могло б стати справді захопливою грою. Тільки уявіть «Невідома історія козаків», де вони борються з вампірами та монстрами, використовують холодну зброю, магію та алхімію, а характерники можуть перетворюватися на вовкулак та інших істот.

Оточення гри звісно похмурие та містичне. А ще потрібна захоплива історія для головного героя — такого собі козацького Ван Хельсінга. Я би точно хотівби в таке пограти!

І вийде Відьмак майже :) Проте згоден, нашу культуру треба навчитись правильно популяризувати та монетизувати. Скандинавська, азійська, європейська, арабська культури вміло зайняли свої ніші на ринку, проте до цих речей треба підходити тверезо. В першу чергу це не мало зусиль та грошей. Не вийде зробити один жирний продукт і звернути увагу усього світу до нашої культури лише за допомогою нього. Потрібна систематична популяризація на кшталт підходів Marvel або Ubisoft. Має бути якісний геймплей обгорнутий в якісну тематичну візуальну обгортку. Ніхто (певно окрім українців) не буде цінувати гру, просто тому що вона про українців. Треба брати якістю. Чудовий приклад якості теми з козаками у альтернативній кроскультурній обгортці — фільм «Безславні кріпаки». По суті треш-комедія, але ж в ній є цей дух козацтва.

Проте згоден, нашу культуру треба навчитись правильно популяризувати та монетизувати.

Сам Конан Кімерієць колись ходив під стягами веселих хлопців з річки Запорожка

От чувак, який жив в США сотню років тому, козаків, чомусь, популяризував :)

І вийде Відьмак майже :

або віктор вран, відьмак надто посовий

> гравець буде грати за певного персонажа (українця, поляка, московита чи кримського татарина

Трохи не в’яжеться з тим, що написано далі. І краще зосередитися на одному ігровому класі — бути тільки українцем. Це все полегшить.

Має бути якась рушійна сила, що мотивуватиме грати. Це сюжет?

Як щодо історичної достовірності? Проводили дослідження? Є консультанти-історики?

Цікаво, а наякому двигуні будете розробляти?

Він може завести дівчину, одружитися й народити дітей

Доволі прогресивно

я вже джва роки чекаю таку гру

Декілька моментів: по-перше, просто ідея досить небагато вартує; по-друге, цей текст варто переробити в так званий «elevator pitch» — короткий опис гри з «гачками», які зачіпають і зацікавлюють. По-третє, чи проходили Ви курси з гейм-дизайну і чи вмієте усвідомлено писати ГДД? По-четверте, в такому описі документу КРИТИЧНО НЕОБХІДНІ референси — посилання на ігри, на які буде схожа Ваша гра. Яка стилістика? Яка перспективи (від першої особи / від третьої особи / top down). По-п’яте, чи не забагато у Вас всього для проекту без бюджету? (і господарство, і війна, і каравани...). По-шосте, чи є у Вас технічні скіли? Бо в маленькій інді-команді «чистих» геймдизайнерів не буває. По-сьоме, якщо у Вас є ГДД, Ви можете додати його до свого портфоліо, або податись на якийсь гейм-джем (з відповідними корективами). Ну і наостанок: ніхто за Вас просто так не буде робити Вашу «гру мрії». P.S. Вам варто для себе зрозуміти, яка КОНКРЕТНО команда Вам потрібна, і потім шукати відповідних трейні або джунів, які на волонтерських засадах для портфоліо з Вами попрацюють. Але в будь якому разі бажаю Вам успіхів.

український Kingdom Come: Deliverance)?звучить цікаво

Дай боже щоб не вийшла українська смута :)

але в цілому — ідея хороша, наснаги хлопцям

це точно хд, удачі хлопакам, справді

А мені старий добрий «Mount & Blade: Вогнем і мечем» одразу нагадало)

Підписатись на коментарі