Фанати обговорюють, який з фіналів S.T.A.L.K.E.R. 2 є канонічним. А ви як вважаєте?

З моменту релізу S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl пройшло два місяці. За цей час багато фанатів встигли пройти гру GSC Game World, і навіть не одноразово. Тому зараз прихильники проєкту дискутують, який з фіналів можна вважати канонічним.

Одразу попереджуємо, що в цьому треді буде багато спойлерів.

Обговорення розпочалося на Reddit в гілці S.T.A.L.K.E.R, а розпочав його користувач під псевдонімом pl4fun. Він вважає, що на звання канонічної претендують кінцівки, повʼязані з Доктором та Стрільцем.

Читайте також

Два інші фінали, які стосуються «Варти» та «Іскри», автор називає безглуздими в рамках серії. При цьому свою думку він вирішив не обґрунтовувати. Однак більшість коментаторів в топіку згодні з позицією pl4fun.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що S.T.A.L.K.E.R. 2 вилетіла з топ-100 найпопулярніших ігор в Steam за онлайном. При цьому продажі проєкту, за неофіційними даними, перевищили 3 мільйони копій.

Спільното, а як ви вважаєте? Яке завершення канонічне? І який фінал був у вас? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А мне все равно. Сталкер еще сырой. И графика ацтой. Жалкое подобие реализма.

І де ж тоді гарна графіка?

Last of us например. И сюжет и механика уже заранее продумана. Не то что в сталкере. Костыли

анонімні голуби тут як тут

прилетів, насрав і полетів

А у тебя это типо настоящее имя? Любит тебя папка и мамка сразу видно

до чого тут настоящєє ілі нє настоящєє,
зарегався щоб сталкер поабсєрать?

ти мені не папкай і не мамкай тут, у нормальних людей тато а не папа, серло анонімне

Сразу видно, типичное украинское хамло. А возможно ты и не украинец, а переводняк. Потому что я знаю много достойных украинцев. Но это не ты

пара вєлікій і магучій кітайскій учіть, адіннарот

і в кітайском сталкєрє графіка тоже нє ацтой, і нє жалкає падобіє рєалізма

Я не живу в Китае. По этому мне учить его не нужно. Почему ты так за меня переживаешь? Думай о себе. И не нарушай границы других людей и законы.

а в украінє нужно украінскій учіть ілі тоже нє нужно?

це ти свої красниє лінії граніцамі й законамі назвав? аномалія сирлива

В Украине не обязательно учить украинский. И можно говорить как удобно. И я чисто принципиально не буду с тобой говорить и писать на Украинском. Потому что ты и так все понимаешь. Ни под кого прогибаться не буду. Не под русских, не тем более под украинцев. Я думал ты знаешь конституцию Украины. Почитай.

А то ти з цих, з національних меншин

Та по тобі зразу видно що москаль, міг би й не казати

а то «я украіііінєц, я на лєвам бєрєгуу», тільки среш і людям голову морочиш

Кстати ты сначала написал что я «анонімний голуб» і коли я тобі написав що ти такий же. То ти написав що вже не в цьому справа. Тюти пусічки. Який же ти милий 🥰. Так ти сам з собою не сварись у своїй голові. Ахаха і виріши вже щож для тебе головне а що ні.

Кстати ты сначала написал что я «анонімний голуб» і коли я тобі написав що ти такий же. То ти написав що вже не в цьому справа. Тюти пусічки. Який же ти милий 🥰. Так ти сам з собою не сварись у своїй голові. Ахаха і вирізе вже щож для тебе головне а що ні.

курва зальотна двух слов связать нє может, ценітєль графікі йбвм

на орєшнік помастурбуй, там стоко рєалізма

Слушай ну чего ты в самом деле? Я украинец и живу на левом берегу. И я за Украину. Но я не агрессирую на всех людей вокруг. Слушай ну если тебе 15 и еще никто не дает, то это не повод быть таким злым. Послушай боба Марли, передерни и все будет ок. Ну или пойди помоги маме помыть посуду. И вся агрессия куда денется. Помогай родителям и не будь злым. А злые дети это понятно сразу. ЛЕНТЯИ

Я украинец и живу на левом берегу

невже владівосток? земляяяк

Не, в Квартире твоей мамки паштетутки

почувайся як удома, салфєткі не забудь, знадобляться коли кров з носа потече

Что ты рашист пару слов выучил на украинском. Но херово пишешь двух слов не можешь связать. 😛

буду сміятися якщо там є прихована

У мене вийшов Скіфа/Доктора. Перегравати поки не тягне.

Це не скоріше не Скіфа, а Фауста/Кайманова.

Істинний звичайно я думаю що за Скіфа. Бо це якраз його вибір, а не маніпуляції інших ( хоча може якраз його вибір це теж маніпуляції Фауста). Фінал Варти це жахливий фінал: наглядрада тепер має доступ до контролю над людством і Зона зникла, том у цього фіналу навіть і продовження немає. А от ще можливо фінал Стрільця теж цікавий. Бо можна це буде обіграти, що треба буде боротись із ним за свободу Зони

коршунов мені сподобався як персонаж, і в капсулі йому дуже органічно по сюжету після каліцтва, в нього мізки не промиваються теж

а скіф парень такий, довіряє всяким незнайомцям, вірить у потойбіччя, краде хабар у людей, не гребує замовлення сумнівні брати, підозрілий кандидат як на стати конектором до ноосфери )

поки наш скіф дійшов до тої капсули, вже й забув чому йшов, а йшов він за квартирою єсішо, а не в якусь капсулу з супом лягати

Коршунов можливо і ідеаліст і коли ляг в капсулу то хотів щоб Зона зникла і він знайшов всіх агентів С-Свідомості. Але є одне але) В кінці самому було показано, що Наглядрада знищила Зону і взяла під нагляд або контроль все людство. Тому Коршунов нічого не вирішував, хоч у нього і мізки не промиваються але це не значить, що його не використали
А то шо Скіф ляг в капсулу і то шо він вже забув за квартиру бо він змінився, він знайшов свій дім вже

Не шарю звідки ці гіпотези про цю кінцівку, було показано що нг бачить що там в очах скіфа, тобто макс може йтись про глобальне спостереження, а не про контроль

Ну про коршунова, може, але як вже його використали то в мене тож скажена гіпотеза є, що ндічаз то ілюзорна локація, і агата щось типу як представник, тільки з боку тіньового правітєльства простіхоспаді

Тоді просто навіть шкода діда ;) ще більше причин прийти й рознести все к х-ям в наступній частині

Фауста, звісно, не дарма ж так над його історією потіли. + Це відкриває купу можливостей з іграми по серії, так би мовити без прив’язки до локації. А взагалі кожен з фіналів сподобався, особливо кріповий за Іскру.

фауст = ілюзія вибору. Псих 80го левела

Ну і допустім це канонічна — і яке продовження може тут бути?

скоріше варта або стрільця канонічна — там можна поміститись з поганими хлопцями (ньюмонолітом стрільця чи агатою)

Не факт що зі Стільцем, бо тоді зона закрита. А от фінал за Варту не однозначний, залишає багато запитань. Тому доволі вірогідно продовження від нього. В принципі і за Шрама теж ок, бо по суті в зоні глобально нічого не змінилося. А от найменш вірогідний це фінал за Скіфа з зоною по всьому світу.

Я думаю, що зі Стрільцем. Стрілець же спокійно може вилізти з капсули, зона знову відкрита і т.ін. Шрам і Варта зовсім не підходять для какону.

Ні, якщо ти в капсулі то це вже назавжди. Як і С-Свідомість. Вони сказали, що він ніяк би їх не зміг розбудити з капсули. Стрілець в своєму фіналі тепер контролює угрупування Моноліт і закрив Зону. Це щось типу фальшивого фіналу ТЧ коли він допомагає С-Свідомості

Згоден з тредом.
У мене без спойлерів вийшло вийти на фінал зі Стрільцем. Потім подивившись в Ютубі всі інші фінали, я вважаю фінал зі Стрільцем канонічним.

Канонічним буде той який оберуть для початку сталкера 3

Та от питання ж, який оберуть)

Доктор. Це було в дизайн документації, яку злили.
Ну і це найскладніший фінал.

Тут нічого думати, все очевидно.

та нічого розказувати, все і так відомо

Підписатись на коментарі