«Менша команда здатна зробити більше». Директор розробки The Witcher 3 розповів, чому вирішив покинути CDPR, попри шалений успіх

Конрад Томашкевич, директор розробки The Witcher 3: Wild Hunt і співкерівник Cyberpunk 2077, дав перше інтервʼю після свого звільнення з CD PROJEKT RED. Він розповів, чому вирішив піти зі студії та заснувати власну команду Rebel Wolves. Навіть попри успіх останніх проєктів CDPR, у візіонера були «божевільні ідеї», які б не погодилася реалізувати велика компанія. А ще йому хотілося змінити організацію роботи.

«Я створив Rebel Wolves, тому що відчував, що хочу зробити щось унікальне разом з моїми друзями. Звичайно, ми дуже любимо рольові ігри й те, що було зроблено в минулому. [Але] я відчуваю, що ці речі, ці правила рольових ігор можна розширювати та розвивати. У нас були божевільні ідеї. Ми знали, що, якщо хочемо їх реалізувати, нам потрібно відкрити власну студію, тому що буде важко переконати будь-яку велику компанію змінитися, зробити щось нове, щось божевільне. Насправді це ризиковано, тому що ми втілюємо деякі рішення, які є новими.

І друга річ — це те, що у нас є студія, де ми працюємо з людьми, і серед них, не так, як у великих студіях, де це складніше. Я відчув, що менша команда здатна зробити більше завдяки комунікації всередині колективу. Легше говорити про бачення, легше відчути творчий запал і зробити щось особливе», — розповів Томашкевич в розмові з журналістами PC Gamer.

Rebel Wolves працює над The Blood of Dawnwalker. Це перша частина фентезійної вампірської саги, події якої розгортаються у віддаленій частині Карпат. Головний герой проєкту Коен повинен врятувати свою сімʼю, і на це йому дається 30 днів і 30 ночей. Розробники ввели поняття «час як ресурс» у свою гру. І Томашкевич прокоментував це рішення, провівши паралелі з «Відьмаком 3».

«Коли ви граєте в The Witcher 3 і знаєте, що Цирі потрібна допомога, але вирішуєте піти пограти у „Гвинт“, ви відчуваєте, що це гра. Це дійсно хороша гра, але це гра. І, можливо, якби у вас був якийсь ресурс, і ви знали, що, можливо, якщо ви не підете [вперед], щось станеться — тоді ваше ставлення до цієї гри було б іншим, і, можливо, занурення було б кращим, і, можливо, ваші емоції були б іншими», — підсумував Томашкевич.

Нагадаємо, раніше ми писали, що деякі користувачі почали називати The Blood of Dawnwalker справжнім продовженням «Відьмака». Розробники з обох студій відповіли на це і закликали не порівнювати ігри.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі