Екскерівник PlayStation розповів, чому PS Vita провалилася, і чи варто Sony випускати нову портативну консоль
Експрезидент Sony Interactive Entertainment Сюхей Йосіда дав перше інтервʼю після того, як покинув компанію. Він розповів, чому PS Vita провалилася, а також поділився думкою, чи варто зараз японському платформотримачу випускати нову портативну консоль.
Колишній керівник став гостем в подкасті Kinda Funny Games. Йосіда сказав, що існувало «багато причин», чому PS Vita не спрацювала. І деякі з них стосуються функціоналу консолі.
«Кілька технічних рішень, які ми прийняли як компанія, виявилися не дуже вдалими. Одним з них були спеціальні карти пам’яті: потрібно було купувати пропрієтарну карту пам’яті. Це було помилкою, людям доводилося витрачати більше грошей, щоб отримати карту пам’яті.
Задня сенсорна панель не була необхідною. Команди створили дивовижні прототипи, які виглядали настільки добре, що ввели в оману всіх, хто їх спробував, що це буде чудово. Але задній тачпад не був таким, і це додало додаткової вартості до апаратного забезпечення», — розповів Йосіда.
При цьому екскерівник похвалив OLED-екран у PS Vita, назвавши його «прекрасним». А ще він згадав про функцію відеовиходу, яку вирізали для зменшення вартості.
Однак основною причиною провалу Йосіда вважає недостатню кількість ресурсів у Sony. У компанії не було потрібної кількості команд, щоб підтримувати PS3, PS4 і Vita паралельно.
«Тож для PS3 і PS Vita, а також для PS4 і PS Vita студіям довелося вирішувати, над чим працювати, а у нас не було такого великого резерву талантів, щоб підтримувати дві різні платформи. Звичайно, консоль — найбільша платформа. Ми повинні були підтримувати PS3 і PS4, тому нам довелося зупинити багато проєктів на Vita, тому що у нас не було команд, які б робили ігри для PS4», — додав Йосіда.
Щодо PlayStation Portal, то екскерівник спочатку не вірив в успіх пристрою. Тому Йосіда дуже здивувався, коли побачив широкий попит на нього. Він загалом назвав себе фанатом портативних консолей. Колишній президент дуже зрадіє, якщо у майбутньому Sony випустить новий такий пристрій.
«Це та категорія, в якій я купую одну чи дві нові одиниці техніки, тому, звичайно, я був би дуже радий, якби в майбутньому PlayStation випустила щось подібне. Однак, особисто для мене, навіть зараз, коли PlayStation набагато більша, ніж за часів PS3, я не думаю, що це гарна ідея — намагатися керувати двома різними платформами», — підсумував Йосіда.
Нагадаємо, нещодавно ми писали як інший екскерівник Sony Interactive Entertainment Шон Лейден висловився проти масштабних ігор. Він вважає, що геймдев врятує повернення до
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів