Професор USC вважає, що GTA 6 стане «складним випробуванням» для геймдеву й може зашкодити навіть іграм інших жанрів
Майк Фішер обіймає посаду професора інтерактивних медіа в Університеті Південної Каліфорнії (USC) та працює радником у KRAFTON. Нещодавно він висловився щодо релізу Grand Theft Auto 6. На його думку, вихід проєкту Rockstar Games стане «складним випробуванням». Проєкт зосередить на собі увагу всіх геймерів, тому може витіснити з календарного графіка навіть ігри інших жанрів.
Фішер дав інтервʼю виданню Game World Observer. Він спробував спрогнозувати, як GTA 6 вплине на індустрію. Професор вважає, що це буде одна з ключових подій у геймдеві протягом року.
«Що насправді не дає мені спати ночами, так це думка про те, що GTA 6 буде настільки великою та успішною, що може поглинути весь час і всі гроші всіх геймерів. Я зустрічав колег по індустрії, які не погоджуються зі мною і вважають, що це не вплине на інші жанри. У вас все ще будуть традиційні перегонові ігри, спортивні ігри та файтинги, і не всі будуть сконцентровані на GTA. Щодо мене, то я не впевнений», — сказав Фішер.
Професор навів приклад Fallout 4. Коли вийшов проєкт Bethesda, то він відвернув увагу від решти релізів навіть інших жанрів. І це може трапитися під час виходу GTA 6.
«Я пам’ятаю, коли вийшла Fallout 4, а Microsoft випускала свою ексклюзивну гру Tomb Raider. Це різні жанри, але я думаю, що радіус вибуху від Fallout просто з’їв більшу частину попиту на Tomb Raider, яка, в результаті, втратила частину свого потенціалу. Отже, коли б Rockstar не випустила GTA 6, ніколи не буде такої великої, захопливої, неймовірної, всеосяжної гри, як GTA 6. Це невідома територія, і я трохи стурбований тим, як це вплине на багато інших ААА-ігор у цьому просторі», — продовжив Фішер.
Він назвав реліз Grand Theft Auto 6 «складним випробуванням» для геймдеву. При цьому професор також надіється, що гра зможе збільшити аудиторію користувачів та мотивувати купити PS5 або Xbox Series. До цього жодна гра не була настільки жаданою, щоб викликати таке бажання у широких мас.
«Коли вийде GTA 6, це буде складне випробування. Сподіваємося, що в результаті аудиторія збільшиться, але це буквально невідома територія, тож нам залишається лише чекати та спостерігати», — підсумував Фішер.
Нагадаємо, раніше інсайдер Джейсон Шраєр розповів, що сценаристів Rockstar попросили бути менш різкими в жартах про меншини та людей нетрадиційної орієнтації. Однак поки невідомо, чи вирізали якісь жарти з GTA 6.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВони вчасно релізять. Зараз приходе Трамп до влади і якщо я непомиляюсь вже де хто прибрав (в соцмережах) визначення «воно». А після того як Цукерберга викликалі «на ковьор» facebook багато чого прибрали зі свого цензурування, у тому числі різкі висказування у бік ЛГБТ.
Зазвичай подібні заяви закінчуються епічним провалом, але буду вірити у рокстар, в себе і зсу.
маркетологи — помічники диявола
Не часто в цьому питання зустрінеш однодумця!
та професор просто хайпожор, нічого такого незвичного не станется, взагалі в мене є сумніви що гта 6 на релізе взагалі вийде на компах.
А приклад з фолаут та томб райдер це взагалі комедія, бо томб райдер просто посередня гра, і продалась би погано навіть як би тоді взагалі ніякі ігри не виходили, бо кому воно треба
Що до одночасного релізу й на ПК, у вас не має бути жодних сумнівів. Останні ігри студії чудово довели що схема «спершу консолі а потім ПК» чудово працює. Тому не смнівайтеся.
Нууу, не певен))) Йдеться все ж про одну з найвідоміших пригодницьких серій, всі знають Лару Крофт. Але загалом я згоден, що професор перегибає, хоча тікати від ГТА 6 всі будуть подалі. Тут більше питання, наскільки популярним буде онлайн режим.