Більшості гравців не потрібні ігри у 6 разів більші за Skyrim, а через нарощення масштабів падає якість — директор Fallout: New Vegas

Схоже, в геймдеві зʼявляється новий тренд. Досвідчені розробники все частіше висловлюються проти створення масштабних 100-годинних ігор. Такої думки дотримується і директор Fallout: New Vegas і Pillars of Eternity Джош Соєр. На його думку, гравцям не потрібні проєкти, які у шість разів більші за The Elder Scrolls V: Skyrim чи у вісім разів — за «Відьмак 3».

Фахівець опублікував новий ролик на власному YouTube-каналі. В ньому Соєр відповів на декілька питань користувачів. Одне з них стосувалося тривалості сучасних інтерактивних проєктів. Розробник відповів, що більшості гравців не потрібні гігантські масштаби. А через нарощення обʼєму контенту падає його якість.

«Нам не потрібно ставати більшими. Просто зупиніться. Я не думаю, що більшість гравців хочуть ігри, які в шість разів більші за Skyrim або у вісім разів більші за The Witcher 3.

Ігри ставали все більшими й більшими, і це ставало все більш і більш дивовижним, а потім, в певний момент, підтримуючи такий об’єм, відбувається падіння якості — ми вже не наймаємо у вісім разів більше підрядників. Мається на увазі, дизайнерів світу і художників. Тому речі починають відчуватися менш унікальними та зробленими на замовлення», — заявив Соєр.

Розробник також вважає, що ігри на обовʼязково проходити до кінця. Головне — це отримати приємний досвід протягом часу, доки проєкт викликає інтерес.

«Деяким гравцям дійсно потрібно закінчити гру, але я б сказав, що більшість гравців, включаючи мене, не надто переймаються завершенням ігор. Якщо я заглиблююсь у гру, проходжу її на 80%, то я дійсно хочу довести її до кінця. Але якщо я отримую від неї приємний досвід, мені не потрібно її завершувати — це не так важливо», — підсумував Соєр.

Нагадаємо, раніше ексдиректор Sony Interactive Entertainment Шон Лейден назвав 100-годинні ігри «нежиттєздатними». За його словами, індустрія повинна повернутися до 20-годинної тривалості проєктів, щоб продовжити розвиватися. Схожими думками нещодавно поділився колишній директор з дизайну Вілл Шен.

Як гадаєте, чи повернеться тренд на 20-годинні ААА-ігри, чи компанії продовжать робити ставку на масштаб?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

> робиш ігри на 100 годин
> якість контенту ≤ 10%

«Та люди не хочуть великих ігор — вони хочуть платити 60$ за 4 години гри»

знову ви видаєте крінжу та маніпуляцію

це як zOrg з 5го елементу скаже «наші працівники працюють на ЗЛО, бо їм треба годувати сім’ю»

брехня та маніпуляція

правда в тому, що ці компанії не здатні зробити нормальні великі ігри і вони перекладають проблеми на гравців, а не на себе, вони кажуть, що ігри гівно але акцентуютт увагу на гравцях і не кажуть «що гравці хочуть хороші ВЕЛИКІ ігри», вони кажуть, що гравці хочуть «хороші МАЛІ ігри»

брехня, маніпуляція

гравці хочуть будь-які ХОРОШІ ігри але їх компанії не здатні на це, от і все, автор продовжує захищати свій крінж і обвинувачувати гравців

це як писати лайнові статті і казати, що читачі — дурні... хм, почекайте... :))

пам’ятаєте, як руйнувалися ігрові ринки? через отаких хитророблених, що почали перенасичувати ринок лайном, Як Sierra та Lucas Art викачали гроші з квестів? Як TellTales викачали гроші з квестів та ToonShade? Ігрові компанії такі як Ubisoft прикривають свої сраки, а ви репостите їх крінжу та захищаєте лайно у коментарях, бо це ви його написали і тепер ви відповідаєте за це лайно. Як на смак?

Лайнокомпанії викачують гроші з великих пустих світів, а потім ниють, що нікому це не треба. Автор цих статей має сходити в церкву та покаятися, бо працює проти гравців.

20-годинні ААА-ігри

20 — годинні ігри?! Це взагалі що таке?
Уявіть собі якби більшість книг було написано про 20-годінні пригоди:
1) Посісти «залізний трон» за 20 годин.
2) Закінчити Хогвартс за 20 годин.
3) Навкруги світу за 20 годин.
4) «Туди і звідти» за 20 годин.
Я не пам’ятаю жодної гри, у яку б я грав менше 20 годин: навіть у Plants vs Zombie є що робити після основної компанії.
А скільки годин я будував мегаполіси у Sim City ще на Spectrum! При тому що кожен сейв — це 5 хвилин і стільки ж лоад!
Невже сучасне покоління настільки розумово обмежене, що здатно сприймати лиже 5-хвилинні «кліпи», комікси замість книжок і 20-годинні ігри?

Більшості гравців не потрібні ігри у 6 разів більші за Skyrim

Більшості людей може і взагалі комп’ютерні ігри не потрібні! Але подивіться скільки контенту додали у той же Skyrim модери! Люди безкоштовно витрачають сотні годин свого особистого часу, аби додати в улюблену гру цікаву пригоду на 1-2 години.
А розраби кажуть «нам ліньки зробити гру більшу за Skyrim»! Якщо ви вже такі ледачі довбені — то просто викладіть гру в опенсорс і запропонуйте усім хто хоче великий всесвіт додавати свій контент.

Мені потрібні якісні історії на 20 годин, бо 100-годинні мене не влаштовуються. Я не проти, щоб вони для когось виходили, але я таке не купую, бо просто не пройду ніколи, якщо це не стосується безпосередньо роботи.

Чому не пройдете? Просто замість 5 коротких ігор по 20 годин (це всього два тижні по півтори годинки перед сном) пройдете одну сагу на 100 годин, при цьому заплативши $60 замість $300. Мінуси?

Просто моя специфіка) Мені швидко набридне, і я тут згоден із Соєром — якість на дистанції в сто годин дуже сильно кульгає. Навіть у БГ3 це помітно в третьому акті.

Ну, хороша гра може бути й на 20-30 годин. Але заявляти (це зараз не про вас, а про Джоша Соєра), що гравцям прям не потрібні масштабні ігри, ну це трошки таке собі :) Те що їх складніше робити, це так, бо треба банально більше ігрового контенту. Але це вже трошки інше питання :)

20 годинні ігри одні з найкращих: It Takes Two, Deus Ex, Uncharted, Indiana Jones і список можна продовжувати. в той самий час є якісь асасіни, спайдермени в які спокійно грається 60-100 годин, але питання яка якість цього контенту? чистити аванпостики? і я не сперечаюсь є хороші великі ігри як Kingdom Come Deliverance, RDR2, BG3, Metaphor Refantasio але їх явна меншість, оскільки далеко не у всі ігри можна запхати стільки якісного контенту щоб вистачило на 100 годин

спайдермени в які спокійно грається 60-100 годин, але питання яка якість цього контенту?

відкрию Вам секрет але ви нікому не розказуйте:

люди заходять у ігри шоб віддихнути та постріляти аванпости, а не вирішувати 100 різних задач. Люди в іграх віддихають і грінд — це частина відпочинку. Просто хитророблені аб’юзять ці механіки та не роблять контент цікавим, от і все. Проблема не вирішується відсутністю аванпостів, проблема у тому, що компанії роблять ігри щоб заробляти гроші менше витрачаючи на розробку.

Аж ніяк, в грі є грінд — одразу мимо мене. Я в такому заляпуватися не збираюся. Грінд — це просто рутина, якщо людина звикла до неї, то й сприймає грінд як щосбь звичне. Але мені складно уявити, що він може давати задоволення. І ні, не лише постріляти заходять.

«Я вже говорив тобі, що таке Core Loop? Core Loop — це точне повторення однієї і тієї ж дії. Раз по раз в надії на зміни. Це і є Core Loop» ©

ну чуваки, ну серйозно, ви в гілці геймдева мислите на рівні школярів :))

Deus Ex

Без спойлерів за 20 годин ніяк не буде, якщо мова про оригінальний.

Деякі ставлять собі ціллю пройти гру якомога швидше. Тобто швидко пробігтися по основному сюжету. Навіть коли це гра з відкритим світом. А потім пишуть що у Сталкері контенту на 20 годін — хоча гравці подорожують по Зоні тижнями і їм цікаво.

Важко порівняти себе зараз з себе 21 рік тому, але навряд чи б за 20 годин би справився.

Та тут багато точок зору може бути, для прикладу я не хочу витрачати 60 баксів за 20 годин геймплею. Якісні 20 годин за 20 баксів — окей. Якісні 100 годин за 60-70 баксів — окей. А то втирають лайно вже багато разів, то bg3 унікальна, і ніхто не зможе так більше, то треба робити ubisoft-like треш за фул прайс на 15-20 годин. Так через 5 років будуть просто просити відсилати $ без ігор взагалі:) Але потім виходить якийсь chronicles of myrtana, на рушії випущеному на початку 2000 років, абсолютно безкоштовна, зроблена на ентузіазмі, і яка грається на 50 годин мінімум і дуже цікава, і щось рієлтори на думку спадають, такий же нульовий вихлоп за дорого від їхнього існування як і від цих ігроробів :)

просто викладіть гру в опенсорс і запропонуйте усім хто хоче великий всесвіт додавати свій контент.

навіть не так, умовно зробити як у Minecraft зробила MS чи Roblox — продавати те, що зробили гравці з ассетів гри та мати з цього %. Новий рівень DLC/транзакцій — платиш не за текстурку лайна, а людині яка зробила норм контент по цій грі. Вже давно продають DLC, в чому проблема продавати користувацький контент як це робить Minecraft, Roblox?

Модеруєш контент, додаєш у свій каталог.

Зробив великий світ. Пустий. Додаєш туди DLC від фанатів / модерів. Проблема закрита 👌

для прикладу, Fortnite давно розширюють свою платформу через користувацький контент. На FAB роздають цілі біоми для рушія Fortnite. Ні, давайте робити шлак та обвинувачувати в цьому гравців — вони не хочуть грати у лайно! :,,,,(

Fortnite давно розширюють свою платформу через користувацький контент.

як і BrawlStars

а в свій час «WarCraft: FT» та Half-Life стали відомими завдяки користувацьким мапам типу «Three Corridors» та всяким «Tower Defense» режимам. Класичний сьогодні Counter-Strike був користувацьким модом HL. Team Fortress був також модом який портували з моду Quake з подачі Valve. Stalker дожив до 2ї частини, бо дозволяв створювати моди, а рушій давно опенсорснули до DX11, хто? Гравці.

В сраку брехунців студійних, ми знаємо, хто спасає ігровий ринок — гравці. Вони дають гроші, вони роблять моди, вони роблять меми, вони роблять нові режими, вони роблять мапи. А слухати виправдовування корпоратів — не поважати себе.

Пам’ятаю як придбав Half life 2 episode 2, і пройшов його до кінця того-ж дня, це було супер розчарування. Але і на масштаб Skyrim зараз просто не вистачає часу, за 100 годин можна нову професію освоїти.

можна зробити велику + якісну гру, хз, хз. ми з дружиною в BG3 награли вже 300+ годин, і гра все ще цікава. тому це питання до розробників, а не користувачів.

Підписатись на коментарі