Ситуатівочка: понад 220 000 переглядів у соцмережах = 35 вішлістів у Steam
Привіт, спільното! Мене звати Віктор. У мене є невеличка команда, але грандіозні плани (ну, знаєте, класика геймдев спіча). А ще — найкраща гра у вашому житті (якщо ви сьогодні дізнались, що таке ігри) Evercraft Mechanic. Я був би радий за ваше додавання її у вішліст Steam, або ж якщо ви пограєте на вашому смартфоні — за цим посиланням все, що вам для цього знадобиться.
Ну, а тепер до цікавішого, ніж невдала самореклама, яку скоріш за все ви не відкрили😹. Як ви бачите зі скриншотів, за останні 5 днів ми маємо:
- TikTok: понад 213 тисяч переглядів, понад 150 підписників, понад 1500 лайків (коментарів та збережень теж є багато).
- YouTube: понад 5500 переглядів, 15 нових підписників.
- Instagram: понад 3300 переглядів, понад 2400 акаунтів, які побачили пост.

Ми використовували п’ять коротких відео (публікували по одному відео щодня). Весь трафік — органічний. А що ми маємо щодо wishlist? Майже нічого не змінилося🤡 35 вішлістів і це за 2 тижні, а не 5 днів тесту:
Ми мали до цього
З боку вішлістів досвід не дуже втішний, але треба взяти на замітку, що:
- У нас мобільна гра, а в мультилінку доступні мобільні версії гри, які (очевидно) простіше звантажити і встановити зараз (DAU підросло на 100+ людей; теж вважаю мало, для таких охоплень), ніж переходити у Steam.
- В TikTok (де в нас багато трафіку) вбудований браузер, який не перекидає на Steam. Тож, навіть, якщо людина і натиснула на посилання, перейти у додаток — це окрема дія.
- TikTok та YouTube Shorts — це швидкий контент і треба відноситись до цього «людина зайшла сюди поскролити стрічку і почілити».
Яке в нас є додаткове рішення (якщо ми кажемо про проблему, того, що люди можуть зайти у мобільну версію замість Steam)? У нас є кнопка прямо у головному меню (зображення нижче), що веде у Steam. Ще ми даємо 3 монети за додавання гри у вішліст, якщо ще цю панель посилань знайти. Ми спеціально не одразу її показуємо, бо не хочемо втратити гравця, який може не повернутись назад у гру. Тож, можливо щось ще долетить.
В цілому, з того, як я описав природу відео стрічки та додаткових ускладнень — ілюзій будувати було не варто. Але ж все одно в голові є ті вологі мрії, що відоси залетять, вішлісти будуть, тудимсь-сюдимсь і ти успішний ігророб 😹
Побачив пару постів на Reddit, що соціальні мережі X, Bluesky та Reddit — краще працюють для збору вішлістів. Але там поки успішного досвіду в нас нема. Ну, і ще фести. Є надії на Steam Next Fest.
Сподіваюсь, ця статистика та інфа була корисною для когось. Я також буду радий будь-яким ідеям чи пропозиціям щодо генерації вішлістів 🫶
Ну, і якщо ви вже після цього не додасте гру у вішліст і не підпишетесь на наші соцмережі, то у вас просто нема серця (скажіть, поганий байт?) — тут всі посилання. Якщо я якось можу допомогти, то контакт в ТГ — @onetouch18
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів