Секрети китового жиру. У ДТЕК розповіли, як у всесвіті Dishonored люди видобувають електрику
Група ДТЕК — це один з найбільших виробників електроенергії в Україні. Холдинг має власний YouTube-канал, на якому розповідається все про енергетику. І нещодавно на ньому вийшло відео про всесвіт Dishonored. Так-так, все вірно. Автори ролика вирішили розповісти, як у проєкті Arkane Studios люди виробляли електроенергію з китового жиру, й чому це було погане рішення.
На початку відео коротко розповідається про суть Dishonored. Згадується жанрова приналежність та виразний візуальний стиль, який став однією з візитівок серії. Далі відзначається продуманість лору та сюжету дилогії. Своє місце в наративній компоненті займає й видобуток енергії.
«Ці гуманні любителі природи гарпунять китів і на величезних кораблях доставляють бідолаг на китобійні, де висмоктують із них жирок», — сказано у відео.
На перший погляд, кити у всесвіті Dishonored нічим не відрізняються від земних. Єдина особливість — приналежність до хижаків. Проте ці тварини також можуть контактувати з безоднею. Так називається потойбічний вимір, який є джерелом надприродної енергії.
У дилогії Корво та Емілі можуть знаходити спеціальні руни для відкриття нових здібностей. Вони створені якраз з китових кісток, оброблених за допомогою спеціальних ритуалів.
Щодо жиру, то його переробляють у спеціальну речовину під назвою ворвань. Завдяки їй імперія, де відбуваються події Dishonored, вступила в індустріальну епоху. Ця енергія — джерело живлення для всіх пристроїв, як маленьких побутових, так і роботизованих військових машин. Тому на китів йде активне полювання.
Та коли цих тварин повністю знищать, джерел для вироблення ворвані більше не залишиться. І в результаті електроенергія назавжди зникне з всесвіту Dishonored.
Нагадаємо, останнім проєктом в серії стало самостійне доповнення Death of the Outsider, яке вийшло у далекому 2017 році. Відтоді серія заморожена, Arkane Austin встигли закрити, а ліонський підрозділ працює над екшеном про Блейда.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів