Skyrim популяризувала відкриті світи, але люди стомилися від ігор на 100 годин, вважає ексдиректор з дизайну Bethesda

Вілл Шен працював директором з дизайну у Bethesda Game Studios протягом 14 років. Він доклав руку до всіх проєктів компанії, починаючи із The Elder Scrolls V: Skyrim. На думку фахівця, саме ця гра популяризувала віртуальні відкриті світи. Проте зараз люди стомилися від масштабних продуктів, в яких можна провалитися на понад 100 годин.

Шен дав інтерв’ю автору YouTube-каналу KIWI TALKZ. Розробник вважає, що мода на проєкти з відкритими світами розпочалася саме після виходу Skyrim та Fallout 4. За його словами, у таких іграх можна розважатися «вічно».

«Зараз ми досягли точки, коли велика частина або все більша частина аудиторії втомлюється інвестувати 30+ або 100+ годин у гру, тому що вони вже мають це (багато ігор на 100 годин, — примітка). Додати ще одну до цього списку — дуже складне завдання», — сказав Шен.

На думку розробника, зараз спостерігається тренд на відродження коротких проєктів. Як приклад він навів Mouthwashing від шведської студії Wrong Organ. Вона проходиться за три години, і це збільшує залученість спільноти. Тому що «кожен з фанатів пройшов її до кінця».

«Коротка тривалість дозволяє кожному повністю взаємодіяти з усім продуктом», — підсумував Шен.

Нагадаємо, раніше ми писали, як директор розробки Borderlands 3 та The Elder Scrolls Online Пол Сейдж розповів про ситуацію з ААА-іграми. Під час створення таких проєктів керівники бояться ризикувати, тому відкидають креативність та повертаються до перевірених механік.

А ви втомилися від ігор, на які потрібно витратити 50 чи навіть 100 годин? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

і тут виходить «Kingdom Come Deliverance 2» яку дуже хвалять

залишилося зрозуміти, хто балабол, бо скоро вийде GTA VI

😃😃😃😃😃😃😃

Люди втомилися від поганих ігор, не важливо 100 годин чи менше. Я у Stalker GAMMA награв уже біля 3 тисяч годин і зупинятись не планую.

По собі можу сказати, що так. Рік назад грав у Відьмака 3, закинув, лише зараз повернувся. Грав у Сталкер 2, дійшов до Смітника, закинув. Придбав Fallout 4, менше години пограв, закинув. В GTA 5 грав, теж залишив.

Хоча раніше пройшов всіх Сталкерів, Fallout 3, New Vegas, Готики (від Piranha), Skyrim. Може просто подорослішав.

Правда у Готики завжди був відносно невеликий світ, але дуже насичений.

Зараз по собі бачу, що хочеться зіграти в щось недовге, наприклад, в Dota. Або в Козаків 2 з друзями (хоча дуже складно її запустити в мережі, постійно якісь проблеми).

А ще більше є бажання грати в Treasure of Nadia, аніж в Сталкер 2. Гра простенька з на диво цікавим сюжетом.

є бажання грати в Treasure of Nadia, аніж в Сталкер 2
Гра простенька з на диво цікавим сюжетом.

Ну так, звісно, саме через сюжет в «Надю» всі грають)

Там дійсно цікаво дізнатись, чим усе закінчиться. А еротичні сцени часто пропускаються і я вже не школяр, щоб бути враженим графічними секс-сценами.

нехай вони грають в тетріс, змучані бідні

Позиція більше схожа на меседж інвесторам чому говнофільд провадився ніж на адекватну думку. Було багато опенворлдів до початку його кар’єри у бетесді, і для мене це був облівіон, фол2+3 (хоча ньювегас краще). А от фол 4, 76, я навіть не пройшов. Якщо він зараз працює над 6ми скролами, тоді аж лячно стає, бо є шанс таки провалу.

Не грав Skyrim, а от Fallout 4 зайшов, і навіть не за сюжет. Просто було по приколу завжди десь шастати, мочити гулів, всілякі банди і лутати)
Якщо сюжет в грі гімно, то її і грати довго не будуть.
На даний час проходжу Red dead redemption 2 і Kingdom come deliverance. Сюжетка залишається в стороні, поки все навкруги не обдивишся і не лутанеш. Так що тут про 100 годин навіть мови нема.
А ще іноді згадую за Sacred.
P.S. до скайріма ще багато проектів було на 100+ год.

Чел взагалі не в темі. Коли ти робиш кал на 100 годин то один хрін люди втомляться за 2 години. А такі якісні продукти як фалаут рдр 1 і 2га. Гта 4 і 5... в такі ігри люди грають навіть через 10 років. Бо це якісні 100годинні продукти. Де ти зануритися в проект. І коли 100годин підходять до кінці тобі стає дуже боляче що там вже не залишилось конвенту. А ти би ще грав і грав.

Неправда. Після кількох років безглуздих мобільних ігор скайрім, який я відтягував ще з його релізу, був як ностальгічний і водночас чистий ковток. Я вже пограв десь 240 год і все ще цікаво

Чувак смішний, він каже що в більшості ігор тривалістю 10+ годин, більшість гравців — а саме 75 відсотків грають лише 5-10 годин а потім забивають на гру.
Серед всякого треша типу Старфілду це може й так, але в хороші довгі ігри як то Балдурс Гейт 3 люди грають явно не по 5 годин.

Ну але ж основна лінія в Старфілді проходиться за годин 20-25. БГ3 вимагає 70 чи шось таке.
(Це я просто так, для прикладу, якщо шо :)

А можно до двух часов начать делать? А то рефанды в стиме не успеваю делать

+1 Фтопку ігри довше за 30-40 годин в їх поточному виконанні. Звісно, що мова про Action(RPG?)

Взагалі не втомили величезні ігри якщо вони якісно зроблені. Навпаки такі ігри дають можливість поринути в них з голою й насолоджуватись світом, сюжетом, атмосферою, тощо. Проте мало хто захоче витрачати 50+/100+ годин на гру з дуже сумнівним контентом зробленим по принципу «аби був»

Сундуків накидають і бігай відкривай по всій мапі.

дело не в количестве часов, а в их качестве

Як приклад він навів Mouthwashing

в инди сегменте короткие игры были всегда, тут не нужны примеры

Цікаво, чи назбирається добірка інді на 80-100 годин?)

рогалики типа Айзека, Dead Cells, Slay the Spire... легион их
другое дело, что во многих рогаликах финал игры понятие довольно таки условное

Нєєє, тут цікаво саме поза роглайк жанром. Бо там можно скіко завгодно грати)

игры с открытым миром, если идти по основному сюжету, обычно проходятся за 30-40 часов
обязательные 100 часов это уже скорее JRPG типа Persona 5

Думаю, що їх купа в жанрі Minecraft/Factorio/Satisfactory

Буквально вчора бачив новину, що якщо дарувати інженерам в стартапах Факторіо, то таким чином можна саботувати їх роботу))

Хз, я 5 місій туторіалу пройшов і забив. Той же Satisfactory прикольніше, але там планування на ландшафті трохи втомлює

ДОУ, ви точно не грантоїдна помийка? давайте ще процитуємо дослівно путлєра чи гітлєра, може фіцо?

на днях одна божевільна з Ubisoft заявила, що українцям нетреба українська локалізація бо їх срана гра провалилася

давайте просто зробите тут редірект на твіттер і ми просто будемо дивитися як Маск сходить з розуму... разом з вами

геймдев пише про ігри опираючись на слова якогось дизайнера, ви точно не з Ігроманії прийшли сюди? Вас вже стає стидно читати, скоро станете маркером шизи. Ви думаєте, що український геймдев — дебіли яким можна писати шо в голову стрельне? ви з росією переплутали

на слова якогось дизайнера
працював директором з дизайну у Bethesda Game Studios протягом 14 років
доклав руку до всіх проєктів компанії, починаючи із The Elder Scrolls V: Skyrim

Навіть не доберу слів.

на днях одна божевільна з Ubisoft заявила, що українцям нетреба українська локалізація бо їх срана гра провалилася

А ви впевнені, що правильно в тій новині все зрозуміли? Перечитати її разом з вами?)

1) не доберу слів

не добирайте, треба чи не треба — показує статистика та число проданих копій, ви мабуть до стоматолога ходите порадитися на рахунок поганого сну

2) її слова розбирали не тільки я, та поїхавша купу лайна написала від локалізації до піратства та ЄС, а потім вийшла новина, що гра провалилася, читати не вмієте Ви, а не я, бо я читаю між рядків, а не «сказали що фанта — я п’ю», ще раз, вам тут не росія — маніпулювати та брехати не вийде

Звісно, вам тут не росія, тому за образи полетите в бан. Вчіться висловлюватися без слів «поїхавша».

«поїхавша з Ubisoft» і це не тільки моя позиція — це позиція української ігрової спільноти, а Ви не в курсі навіть цього

можете ще почитати новини про те, що Ubisoft у повній сраці і їх хотіла купити Tencent — може трошки щось почнете розуміти у геймдеві, а не вставляти 5 копійок, де не просять

це позиція української ігрової спільноти

Цікаво, чому ви вирішили, що ваша думка та думка вашої бульбашки — «позиція ігрової спільноти»? Більшість, хто читав ту новину не читали оригінальне інтерв’ю і знайшли зв’язок там, де його не було. Якщо уважно почитати відповідь Ubisoft нам — вам стане зрозуміліше це.

не добирайте, треба чи не треба — показує статистика та число проданих копій, ви мабуть до стоматолога ходите порадитися на рахунок поганого сну

Пишете, що читаєте між рядків, а навіть самі рядки якось не дуже прочитали :(

Людина — ветеран індустрії, один з тих, хто сформував рамку ігор з відкритим світом та ігор на 100 годин часу. Кому як не йому мати власну позицію щодо цих речей?

Людина — ветеран індустрії

його власна думка — це його власна думка, а для об’єктивної інформації є статистика продажів та награні години, а тому плювати на слова «ветерана», розумієте чи все ще ні?)

Цікаво, чому ви вирішили, що ваша думка та думка вашої бульбашки — «позиція ігрової спільноти»

відкриваєте коментарі у твіттері під тими її постами та насолоджуєтеся)))))))

Ні, не звертати увагу на думку людей, які розбираються у своїй справі краще за інших — суцільна дурня.

ніхто Вам не забороняє слухати казки дідів про то як вони воювали і брали Берлін :D а нормальні люди дивляться на факти, допобачення)

день как-то не задался...

так, особливо коли починаєш його з цитат діда :D

згадалася стаття «Open-World Games Like Zelda Can Boost Your Mental Health, Study Says», може почитали б? нє? )

Stalker 2: 190 годин, відразу після неї Cyberpunk 2077: 145 годин — ні, не втомили))

Stalker 2: 190 годин

Дуже багато! Як я розумію, сподобалася гра?

Втомили не ігри на 100+ годин, а пустота карт та безліч однотипних завдань у грі, які навіть ні як не змінюються. Тому треба міняти вектор таких ігор, а не казати що вони втомили. Може розробників і втомили, тут скоріше за все сто відсотків, а гравців ні. Якщо гра зроблена хорошо, то провести 100 годин нема питань. Hogwarts Legacy, Assasins Creed Odessey, Horizon Forbidden West, RDR2, приклади ігор які без питань тримали 100 годин або близько цієї цифри.

Hogwarts Legacy, Assasins Creed Odessey, Horizon Forbidden West ... приклади ігор які без питань тримали 100 годин або олко цієї цифри.
пустота карт та безліч однотипних завдань у грі, які навіть ни як не змінюються

Шось закралися сумніви)

Hogwarts Legacy

і

Horizon Forbidden West,

— це якраз приклади, де хіба однотипною зачисткою карти займатися, якщо хочеться 100 годин провести.

GTA 3 — популяризовала відкриті світи..

Швидше показала, що вони можливі)

первая Зелда )

Підписатись на коментарі